Aprilia Dorsoduro

Dorso 33

New member
Pozz ekipa svima,ovako malo se obnavljan što se tiče motora(imao sam Automati,APN,XL125,Mito te Yamaha YZF 750)i sad nisam imao motor naperiod od jedno 8-9god(naravno provozao bi se od prijatelja itd),naišao sam na motor Aprilia Dorsoduro 750 tj i provozao sam 2kom,i meni se svidio poprilično,molio bih Vas mozete li mi dati malo više info o njemu(ukazati na mane itd)lijepi pozz!
 
  • Like
Reactions: Cudina
kupuj !!!! nisam čuja za mehaničke probleme DD . sve šta se može desit su uglavnom sitnice na koje nisu ni drugi imuni . npr zna je bit problem sa senzorom pritiska zraka ( originalni je bosh , znači nije se stavljalo neki no name ali eto i bosh zna crknut ) , možda otiđe neki semering vilice . ima sam oba "problema" + rupica na jednoj gumenoj cijevi kojom prolazi rashladna tekućina i to je sve u gotovo 60 000 km . curenje ulja ? u 10 godina izgleda da vozim bez ulja jer ispod motor nikad nije bilo ni jedne KAPLJICE ulja . s obzirom na zabavu , užitak koji DD pruža , odličnu ciklistiku , kočnice , izgled , upotrebljivost ( osim možda duža putovanja zbog malog rezervara) navedeni "problemi" nisu vridni spomena . sav materijal "popravaka" bija je nešto manji od 100 eura . drago mi je ako ti ovo može pomoć da doneseš odluku .(y)
 
  • Like
Reactions: Igor28
Odličan tip modora ,agregat pouzdan i jednostavan za održavanje ,kočnice i ovjes najbolji u toj klasi motora,samo nemoj kupit neki krš što prijašnih par vlasnika nije nikako održavalo (malo ih je u HR pa oni koji vrijede drže cijenu ali još gore oni satrani i neodržavani se šlepaju uz njih uz )
 
Imali smo na hard testu Factory 750 i ne sjećam se da je bilo ikakvih problema a nismo je štedili ni malo. Ako financije dozvoljavaju, gledaj rabljeni 900 izvana.
 
Dođi do mene pa češ vidit šta se sve može dogodit,onako,iznenada. :)
 
  • Like
Reactions: MOONSHIELD
neke stvari na tom motoru su totalno retardirano napravljene

ja sam s shiverom bio prezadovoljan, a i vlasnik nakon mene, a frend je nedavno uzeo maltene novog dorsa s jako malo km i stalno neki k...
 
DD 750 ili 900?

koje su to stvari, šta mu se dešavalo?

pitam čisto iz kurioziteta jer sam uvijek favorizirao DD ispred shivera (nisam ih imao, samo vozio)
 
Ovome je puka ventil do same pečurke a ona se okrenila i probila klip i razbila siceve entila.Nisu ispali osigurači,polumiseci, nego je baš puklo stablo ventila odma iza pečurke.Katastrofa.Da ne ispadne da se to događa samo Apriliji, nedavno sam imao isti kvar na Kavasakiju .Identični.
 
Kad vjerojatno uzimaju od istog dobavljaca.😄
Factory je bio novi, jebiga godine prolaze i kvaliteta pada.
 
  • Like
Reactions: barba
neke stvari na tom motoru su totalno retardirano napravljene

ja sam s shiverom bio prezadovoljan, a i vlasnik nakon mene, a frend je nedavno uzeo maltene novog dorsa s jako malo km i stalno neki k...
ali je tajna šta je to retardirano napravljeno i koji se kur stalno dešava na DD ? možda su šasija , ovjes DD u odnosu na shivera retardirano "složeni" ? valjda nije mašina :oops:
 
zapelo mi je za oko dosta sitnica, ono što frenda najviše jebe, ekspandirajući rezervar i brava paljenja koja se veže na njega, ima još nekih manjih problema, a cijeli motor je baš onako plastičan, za te pare za koje se prodaju kupiš tuono kakav hoćeš..
 
Jedno je što traže, drugo što mogu dobiti. Ali publika Dorsa baš i ne gleda Tuona, ne kupuju svi samo prema cijeni. :)
Pogledaš cijene na moto.it i vidiš koji je to okvir.
 
djelomično je kriva usporedba iako i dalje smatram da se za manje love dobije puno kvalitetniji i iskoristiviji motor
možda je još bolja usporedba dorsa s hyperom jer se prodaju za otprilike istu lovu, a hyper je spejs šatl naspram dorsa i ne vidim razlog zašto bi netko pored hypera uzeo dorso..


ne pratim moto.it, oglasnik je zbrda zdola, a talijanska roba se ne kupuje u italiji jer su talijani klošari koji održavaju motore gore od balkanaca :mrgreen:
 
Last edited:
Hyper i Dorso se bas ne prodsju za istu lovu, ipak je Hyper skuplja igracka, barem novi.
 
rabljeni hyper i dorso prve generacije su tu negdje cijenom
 
Da, 10 godina stari. Par godina stari bas i ne.
Novi nikako. Novi Dorso 900 je 83000 kuna, Hyper 950 obicni je 106000 kuna.
A rec da je Hyper space shuttle za Dorsa je smijesno. Hyper je mozda malo bolji, no nekom prosjecnom korisniku na cesti nema neke prevelike razlike. Eventualno neki detalji.