komunikacija za kacigu

Ja imam Fodsports M1-S već skoro godinu dana i jedna stvar me potpuno zabezeknula: naime, kad sam dobio uređaj u studenom prošle godine sam ga napunio i od tada ga redovno koristim u kacigi za mobilnu komunikaciju, navigaciju preko Google Mapsa, radare uparen s Radarbotom i još uvijek mi kaže "power over 90%!" Ne znam kako i zašto, ali ovo je apsolutno nenadjebivo mala potrošnja baterije...
 
kak si zadovoljan s tim foodsports? ekipa s kojom se vozim, uzeli bi nesto a da pokriva do 6 korisnika. vidim da imaju model https://www.fodsports.com/fx6-intercom/ ali nam se bas ne eksperimentira 6x 80 USD... ti si vjerojatno isprobavao sam, a ne jos s nekim tko ima istu?
ja sam ga koristio sa suvozačicom i tu mi je dobar, u odnosu na fuš kineza, nebo i zemlja, od samog spoja uređaja sa slušalicama i mikrofonom, do kvalitete mikrofona i zvučnika. Na brzinama do cca 100 se sve čuje dobro, preko 130150 ne čujem niš, ali možda netko tko ima manje bučnu kacigu i može bolje čut.
Ja sam ga probao upariti sa nekom komunikacijom koju ima prijatelj, ali naravno da nije uspjelo.
Moj se isto navodno može uparit sa 8 njih, ali ja nisam nikad probao više od 2 uređaja upariti. Baterija traje dosta, tako da tu nemam prigovora.
Doduše, nije da često koristim to (par puta u dvoje, i par puta kad sam se sjetio uključit zbog kamera) pa da mogu dat neki osvrt, tipa nakon godinu dana intenzivnog korištenja baterija traje...
 
  • Like
Reactions: zaprudanec
Ako ti je OK da su žičane i ne treba ti mikrofon tu bi se moglo naći "slim" slušalica.
Ja osobno sam daaaavnih dana koristio Sony MDR-J10. To je sportski model pa osim što vrlo malo strše imaju i onaj dio koji ide iza uške pa ostaju na mjestu dok navlačiš potkapu/kacigu.
Kupio sam nedavno kacigu koja ima baš jako puno mjesta za slušalice pa razmišljam da neke studijske pokušam pripasat, jel netko radio nešto slično? :mrgreen:

Nije da sam perfekcionist nego u svakoj imam BT ali taj zvuk i kad je najbolji je lagano zakurac. A slušalice u ušima na žicu se lako pomaknu i onda opet stani, namještaj... :p
 

Attachments

  • xsound3-large-1.jpg
    xsound3-large-1.jpg
    83.5 KB · Views: 0
Mogao bi naručiti pa da probam, neće se baciti. :mrgreen:
Sena ima generalno dobre zvučnike, pogotovo na jačim modelima, ali je na nekim kacigama problem u udaljenosti od uha do slušalice gdje ni jastučići nisu rješenje. Osim toga, od nedavno više ne nude posebno one spužvice za preko zvučnika pa je vrlo neudobno za nošenje.
 
dvije krajnosti problema... ti previse a ja premalo mjesta za sluske haha
 
Uzmi pa ako ti ne odgovaraju prodaj meni sa 30 posto popusta :mrgreen:
 
Kupio sam nedavno kacigu koja ima baš jako puno mjesta za slušalice pa razmišljam da neke studijske pokušam pripasat, jel netko radio nešto slično? :mrgreen:

Nije da sam perfekcionist nego u svakoj imam BT ali taj zvuk i kad je najbolji je lagano zakurac. A slušalice u ušima na žicu se lako pomaknu i onda opet stani, namještaj... :p
Jok ja sam :mrgreen:

No ajmo sad realno, BT za kacigu je valjda u 99% slučajeva AAC ili SBC kodek, znači u startu je to neki minimum kvalitete, pa koji je onda uopće smisao plaćanja XY nekih novaca za "vrhunske" uređaje/zvučnike kad pored buke motora/vjetra tu nema ni "H" od Hi-Fi kvalitete.
HandsFree za motor je "bitno da se čuje" i amen.
 
U pravu si ali kad imas doma dva para odlicnih slusalica sa strganim naglavnin dijelom...😄
 
  • Like
Reactions: MIK0
kad budem moga komunicirat sa vozacima autima na cesti i je.at im sve po spisku,onda cu kupit tu tehnologiju...ovako,za sad,ne pada mi na pamet vozit nekog na motoru i jos komunicirat sa njim/njom?!
Nisan proba pa neznan ali ima opcija da se vozaci upare kad idu u grupi
Pa onda ako triba stat ili nesto rec je jednostavnije.Da nema auta pa da se moze priticat….ko je naprid i tako to
Ima ta neka shema….a i da mi javi kad je kamera…..nekd ne gledan u navigaciju/mob…..
Naravno ne brbljat konstantno nego kad je nesto bitno…..
A ima i nekih sta pustaju muziku dok voze
Respektiram ali nije moj dir
 
Muzika 0-24, komunikacija nula bodova, tel samo privatnih par brojeva. I naravno, radari.😄
 
Muzika 0-24, komunikacija nula bodova, tel samo privatnih par brojeva. I naravno, radari.😄
Postujem svaciji izbor
Pokojni Oceangoing bi raspalia teski rock i u dir…..
Jednom stavia muziku…..
Nije mi to nesto…..ne mogu se koncentrirat na voznju……….
Uparenu komunikaciju nisan nikad ima tako da ne bi zna…..
Cini mi se OK ali samo ako je minimalna
Povezana uz voznju……tipa amo stat za 5 min,nema auta iz suprotnog smjera….. i tako to…..da sad neko stalno brblja o recimo Maji Suput to ne……
U zadnje vrime ukljucin na mobu radarbot i na navigacija……
Garmin bas nema sve kamere…..ubacia Snecerov POI pa sad ima zastavice
Kad iman jet kacigu po gradu di iman komunikaciju lipo se cuje Radarbot….komunikacija od Caberga u Caberg kacigi…..cak iznenadujuce lipo….
Cekan integralnu kacigu vec iohoho za ubacit Cardo unutra…..pa ce onda to bit to….
 
ja na duza putovanja ne idem bez komunikacije ali radi muzike...cura isto ima komunikaciju ali nisu iste tako da se ne mogu upariti i to sam namjerno tako uzeo :D
 
  • Like
Reactions: mate
ja na duza putovanja ne idem bez komunikacije ali radi muzike...cura isto ima komunikaciju ali nisu iste tako da se ne mogu upariti i to sam namjerno tako uzeo :D
Oli nemas oni neki mesh….
Di se moze bilo koja uparit
 
ne pada mi napamet. dosta mi je sto moram slusat kad prisporimo ili dok cekamo semafor da pjeva...
Mislim da je greska sta suvozaca/suvozacicu uopce imas😂
To davno san upraznjava kad bi isa do Istre ili Zagreba.Mlad i lud😂😂😂
Jedino ako je jedini nacin za dobit dopustenje za dir😂😂😂
btw vise san ispalia cekajuci kacigu i ko zna kad ce doc
A komunikacija vec 8 miseci ceka u kutiji…..ova glavna za integralnu kacigu
U jetici iman i bas mi fora……
Mada ljut san sam na sebe sta uopce iman jet kacigu
 
a nemam ja problema i mogu svuda plus sto se ne lozi na moto susrete tako da i tu imam mir...

moja se obozava vozit ali ne radimo duge ture maximalno do splita...
 
Ja koristim senu stalno i bio bi zainteresiran za savjet gdje i kako izmjeniti postojeće zvučnike u jače. Naime ja slušam muziku i navi stalno, uz to koristim i čepiće za uši ako planiram voziti dulje relacije pogotovo preko 100km/h. Čepići mi umanje šumove ali i muziku pa bi sa jačim zvučnicima vjerojatno dobio jasniji zvuk na većim brzinama.