Gorivo

U životu nisam skinul kacigu kod točenja, nit nebum (osim svojevoljno, ak se mislim protegnut). Evo ti pare, boli te k***c kakve zube ja imam. Dapače, niko me ne pita za masku kad imam kacigu (y) :mrgreen:
mene na mojoj lokalnoj di tocim skoro svaki dan jedan koji je bio na zamjeni upozorio da nemam masku, prilicno neugodnim tonom (prije mjesec -dva, kad su tek uveli tu preporuku) . Imao sam kacigu na glavi, ne skidam, neda mi se, a i naocale nosim pa dodatno komplicira. Kad sam mu rekao da maske nemam i pitao kaj bumo sad, rekao je da platim, na sto sam mu rekao da sam bez razgovora mogao u tisini platit u roku 20 sekundi (bezkontaktno, karticom). Otiso taj sa pumpe drugi dan, ovi starosjedioci me vec znaju pa ne gundjaju :mrgreen:
 
  • Like
Reactions: error
Ja sam jednom naletio na zensku, valjda je nova pa se boji, koja mi je rekla da moram spustit vizir na full face kacigi jer ce inace ona imati problema... ja gledam wtf??? ispod imam podkapu, preko usta i nosa mi jos ide i kaciga, sta je korona pocela na oci izlazit???? samo sam je pogledao i prislonio karticu, odavno sam oglusio na sve vezano za ovo s*anje
edit: tocim na najprometnijim postajama, crodux, lukoil, ina nije bitno, samo da nije ona koja ima dnevni promet od 50L :mrgreen:
 
Ja sam jednom naletio na zensku, valjda je nova pa se boji, koja mi je rekla da moram spustit vizir na full face kacigi

Ta stvarno ne zna nista, a dozvoljava si donosit svoja misljenja, jer, na ulazu (barem INA) je, doduse sitna, obavijest da se u prostorije ne ulazi sa kacigom na glavi (ne zbog korone, nego valjda pljacki itd), to sto toleriraju (za razliku od nekih drugih) je druga stvar.

Na kraju krajeva, skidanje kacige pri ulasku na benzisku je stvar tumacenja: tu naljepnicu mogu dozivit samo kao "preporuku", ako njima to smeta, rado cu platit izvan prostorija, a opet, nebi smjeli ne dozvolit utakanje goriva ako imas kacigu jer ta obavijest na pumpi vrijedi samo za unutarnji prostor pumpe, ne i za vanjski gdje se toci (ako nalijepe tu naljepnicu i vani, onda je to politika firme da ne usluzuje takve musterije, ali za sad nije tako). S tim da nisam siguran ni da li bi to bilo pravno dozvoljeno s njihove strane, ako nebi, to sto neki ne dozvoljavaju ni tocenje ljudima sa kacigom na glavi je vjerojatno povreda potrosackih prava sto je kaznjivo, ne znam, razmisljam "naglas" :mrgreen:
 
Last edited:
  • Like
Reactions: singlica
Meni par puta na raznim postajama prigovorili za kacigu.
Umjesto maske rekli može marama.
Od tada skidam kacigu nakon točenja prije ulaska, stavim maramu umjesto maske i mir.. ;)
 
...
Kako moze bit razlika u potrosnji? Motor radi u identicnom rezimu, ECU diktira injektorima koliko ce goriva drukat, potrosnja bi morala biti ista u kap.
...
Quotam pitanje jer i mene ovo zanima - dakle, mašine manje troše na boljem gorivu jer treba manje dodavat gasa?
 
U sred Lita na Benz.pumpi,kraj mene stala su dvojica Svaba sa GSovima,i natocili 5 L.dizela,pa 15 L.Benzina,svaki...i odose...,aj mozgonje,sta sad reci ! :cool:
 
  • Like
Reactions: xoox
JBŠ koronu/maske
ja se više ježim, kad vidim kakve sve stoke ima dok tanka,
(što ja znam što je prije dirao :mrgreen: )



zato tankam na motoru uvijek u rukavicama, a auto s onim
jednokratnim rukavicama :mrgreen::)

...nikada do čepa, samo im bacim ispod pleksiglasa 100 do 200kn(auto) i briga me; oš-neš :LOL:
 
a opet;
mrzim kad mi netko doleti i odmah bi ljubazno točio :mrgreen:

reko' može; ali pazi - ako padne kapljica, budeš to polizao/la :ROFLMAO:
 
Dakle premium gorivo je bolje ne radi oktana(koji je u nas 100 za premium gorivo) nego sta je samo gorivo cisce,bolje,vise aditiva koji ciste i pomazu motoru za mirniji rad
Razlika na rezervaru je recimo 10tak kn.....
Znaci meni 30 kn misecno plafon plafona.
To mi nije neka para da bi radi toga krca obicnu 95ticu
U Kralja i Kraljicu ide samo Ecto eurosuper 95( di je razlika po rezervaru od INA 95 Class 7,8 kn)a od nedavno u Kraljicu(zadnji 1 ipo rezervar ecto 100)
U auto konstantno INA Eurosuper 95 Class
 
Dakle premium gorivo je bolje ne radi oktana(koji je u nas 100 za premium gorivo) nego sta je samo gorivo cisce,bolje,vise aditiva koji ciste i pomazu motoru za mirniji rad
Razlika na rezervaru je recimo 10tak kn.....
Znaci meni 30 kn misecno plafon plafona.
To mi nije neka para da bi radi toga krca obicnu 95ticu
U Kralja i Kraljicu ide samo Ecto eurosuper 95( di je razlika po rezervaru od INA 95 Class 7,8 kn)a od nedavno u Kraljicu(zadnji 1 ipo rezervar ecto 100)
U auto konstantno INA Eurosuper 95 Class

Od biraca nikada ..... ;)
 
Jednom zgodom sam u Suzuki ulio 95-tu.
Motor mi poceo na jedan cilindar raditi.
 
sada mi je jasnije zašto stalno imam osjećaj da ova moja groblja konstantno rade na dva cilindra :unsure:
 
  • Haha
Reactions: Kiki_Rotten
jebes benzin kad otvoriš čep od rezervara a oči ne peku,kad potizeš na gumu iz tanka i malo se zaleti u usta a ono ništa ,nekad bi mi utrnuo jezik i pljuckao bi bar uru vremena 😁
 
  • Like
Reactions: Feis123
Treba uzeti novce svima onima koji misle da će za višu cijenu nužno dobiti i bolju robu. Sama cijena reklame ionako pojede dobar dio kolača, reklamiraš da bi više zaradio, da bi više zaradio moraš nekome naplatiti više. I onda se zavrti čarobni krug, bitno je jedino da se lova okreće. Čuvajte se loše održavanih tankova, tu može biti puno više štete nego koristi od skupljeg goriva.