Pocetnicki motor, koliko dugo?

A kad će past obračun mt07 vs tuono gen2 na velikoj nagradi Gorskog Kotra, moraš se malo zagrijat prije nego namažeš suzukia, to ti je taman uz put.

Oprosti ali to je skroz glupa usporedba jer MT vozi sredju a ima namješteniji SAG.
Nemaš šanse!
 
Sa 31g,znači 2018g kupio prvi motor...Suzuki RF600R '96g,ali bio je kratkog vijeka,razbio ga,totalka.
Prije toga nisam ni imao nekog iskustva osim par puta provozao nečijeg tomosa ili skutera.

Prošle godine kupio Yamahu XVS 650 '01g...i nedavno nabavio još Suzuki GS500E '98 ili '99g, ne znam ni sam sad.

Plan je to voziti dok idu...i nabaviti nekog novijeg sport tourera...ako financijski bude sve štimalo kao dosad.
 
Jel fektori?
Da znam koje ću gume, mitas ili dži pi rejser.
Jok, nažalost obični ali ima stražnji ohlins i amortizer volana ohlins od fuktoria, ali nije fer da mjenjas gume, mitas vs mitas, mano a mano rekli bi španjolci
 
R motor je tako namjesten, od pozicije sjedenja, preko ovjesa, snage motora, tih visokih okretaja, prvoklasnih kočnica, samo za brzu voznju i lov na zavoje. Jedan 600 kubika R može biti jako dobar kao prvi motocikl, jer je jako pitoma na niskim okretajima, ako se stanuje pored neke zavojite lokacije sa dobrim asfaltom, uvjet je naviknut se na jako duboka spuštanja po zavojima koje traže široke gume, izbjegavat ispucavanja sa semafora i brze vožnje u naseljenim mjestima.
Ja uvijek predlažem novim R vozačima da si odaberu lokaciju sa dobrim asfaltom i sporim zavojima i tu treniraju spuštanje motora, vozeći tih par zavoja gore/dolje, kako bi se navikli na prolaženje asfalta, malne pored uha.
Naseljeno mjesto, strogo, ograničenje, nisam ni neki ljubitelj auspuha, ne mora policija iz tri postaje znat da vozim brdom.
 
Jedan 600 kubika R može biti jako dobar kao prvi motocikl, jer je jako pitoma na niskim okretajima,
Kako su mene plašili ,prelazila sam sa 60ks na 130ks, nemoj preko 7 to ti je divlje , bla bla bla bla . A motor toliko uglađeno razvija brzinu da je to milina. I da , rođena za zavoje ;)
p.s. čak na manjoj brzini možeš ić dosta nisko , na to se stvarno treba naviknut
 
Daa, ja sam nakon dužeg vremena, vtr sam prodao 2017., ponovo sjeo na zx-6, gadjaš sa njim gdje hoćes, 5 cm ili 10 cm od bijele linije, u odnosu na ove moje na kojima zalegnem, pa gdje pogodim pogodim.
 
Je, baš se lijepo da ispravljat putanja, pogotovo ak se zavoj naglo zatvori 😁
 
zato i kazem, mozda i enduraca nije lose izbor, kad zatvori zavoj ti pravo u sumu i odmah se pojave mjesoviti uslovi voznje, kojima su endurace predvidjene.
 
  • Haha
Reactions: salej600 and Dene
Nesto pricam sa kolegom bajkerom jucer pa kontam, kad sam imao 20 sjedao sam bez razmisljanja na sve na dva kotaca cega sam se mogao docepati i odmah pun gas, nevazno bilo to sa 20 ili 120 konja. Sad prije svake okuke mi je tristojedna matematicka operacija u glavi i prije sjedanja na bilo kakav novi motor se najprije 3 dana raspitujem kako se ponasa i je li mi to previse. Kako godine promijene prioritete i razmisljanje...
I ne, nisam pussy. Imam obitelj doma kojoj bih vjerojatno falio da me nestane radi neke moje glupe odluke.
 
Postavio si sam pitanje i na kraju odgovorio i mislim da je to to. Takvim razmisljanjem mozes uzeti bilo sto jer ces u sebi imati kocnicu. Sto sam stariji i mene sve vise kocnica kopka i to je u redu. Dulje ces uzivati na kotacima.
 
  • Like
Reactions: Luke and WraGG