Med

Zbog ovakvoga vremena imamo gužvu s vrcanjem, tako da ove subote poslije dosta vremena ne bude nikoga na dolcu.

Kesten je miješani s lipom, blaži je nego čisti kesten jer kod nas lipa i kesten u isto vrijeme cvatu.
 
  • Like
Reactions: lunjo
pčelama je ošo kerozin gore, Sindikat im je skuplji, a ima i dosta uhljeba po košnicama, jebu a ne beru med

osim toga, oće i pčele 2 dana frei tjedno, brzi internet i 2put mjesečno masažu

mala ti je cijena, jel im plaćaš zdravstveno i mirovinsko?🧐




Srki
 
  • Haha
Reactions: neven
pčelama je ošo kerozin gore, Sindikat im je skuplji, a ima i dosta uhljeba po košnicama, jebu a ne beru med

osim toga, oće i pčele 2 dana frei tjedno, brzi internet i 2put mjesečno masažu

mala ti je cijena, jel im plaćaš zdravstveno i mirovinsko?🧐




Srki
To su čele iz Nepala.:unsure:
 
Hajde, barem covjek kaze na glas ono cega se svi stidite a ipak radite 😉
Kupili smo i mi jednom u Lidlu med kad nam je ponestalo naseg domaceg. Nije se nitko zalio da ne valja.
 
  • Like
Reactions: Paf and hondimir
Nisam kupio, ali vidio sam ga iskristaliziranog, kako to, kako to ?!

da, med se kristalizira, ali, nije to parametar po kojem se moze rec da je bez primjesa. Citao davno na stranicama medara kako zapravo nema jednostavne provjere jel med pravi ili nije, ali postoji vise "testova" ciji ukupni rezultati mogu dati prilicno dobar odgovor kad vec nemas laboratorij na izvolte. Naravno, to mozes znati tek nakon kupovine, a ako si zadovoljan rezultatom, najbolje odma kupit brdo toga jer ko zna kakva ce "receptura" bit u igri slijedeci put kad se odlucis kupit.

Na kraju se svodi da je ipak najbolje pronaci domaceg proizvodjaca nakon sto se raspitas o njemu .

Ionako se med ne trosi u suludim kolicinama pa da ce neko osiromasit ako kupi provjereno i kvalitetno pa i skuplje. S druge strane, kupit lazni med je vise stete nego koristi, a zapravo si u zabludi da koristis zdravi proizvod. Ja ga ne trosim skoro nista pa mi svejedno :D
 
Last edited:
ali zanimljivo je koliko u biti ima laznjaka u tim medovima,tipa od 10 sigurno 6-7 laznjaka.. i to cak ljudi sta imaju opegeove i ovi sta uza cestu prodaju... doveli su me do toga da im vjerujem samo kad ga ocijede ispred mene (sarkazam)... to sta pokazuju papire analize to daju uzorak koji je vrh onda ukenjaju ostatak.... kupio medun od nekog OPG sa Kukuljanova kao to je vrh i jos domace,to je bilo takvo sranje od secernog sirupa...toliko o postenju
 
Da se vratim na onaj Lidlov med...
Jeste vi svjesni da cete prije u nekom malom OPG-u ili pored ceste kupiti lazni med nego u Lidlu?
Ja imam rođaka i ujaka koji se kod nas u Hercegovini bave pcelarstvom tako da nemam potrebe kupovati Lidlov, ali da nemam, ne bi mi bio problem kupiti ga. Njima se sigurno ne isplati prodavati bilo sto krivotvoreno.
 
Ma kolko ih kupuje trgovački med na palete i presipa ili miješa sa svojim šećerašem niste ni svjesni. Divlji med u švabiji je čak dobio dobre ocjene od neovisnih instituta. Na pola kile meda dodaju 65g secera i to je to sa deklaracije.
 
Cinimise da mi pcelari trebamo poraditi na povjerenju potrosaca. Druga stvar, pricate gluposti bez dokaza. Sto se patvorenja tice tj kuhanja secera u neku masu koja slici medu je rijetkost. Od pcelara mozete dobiti neispravno deklariran med, to je najcesca neispravnost al tu se ipak radi o medu u pravilu cistom. Ako pcelar ostane bez meda ili nekih sorti meda je dobar znak da ne mulja ili kupuje med od drugih pcelara (sto i nije neki grijeh ako je med ok). Cvjetni med, kristaliziran od pcelara ili u trgovini je prilicno sigurna kupovina.
 
  • Like
Reactions: prpa