Aprilia Tuareg 125 trokiranje

enduro

Active member
Oct 19, 2009
1,353
0
36
Zagreb
Nemam stroboskop i ne znam kako to provjeriti svejedno
Stroboskop ima svaki stari mehanicar, posudis ga. Kada skines desno deklo magneta, dovedes klip u GMT, tada zacrtas flomasterom crticu na magnetu i bloku motora po vertikali (da se crte poklapaju). Spojis stroboskop na izvor struje (akumulator) i na kabal od bobine do svjecice, tada startas motor i stroboskop tada bljeska (u trenutku kada je iskra na svjecici), taj snop svjetlosti usmjeris prema magnetu, tj crti na magnetu, i tamo gdje crta pokazuje na bloku tu zacrtaj flomasterom novu crticu. Uzmes ravnalo i kutomjer i izmjeris kut paljenja. onda vidis da li je taj kut paljenja ok ili moras postelati kut paljenja.
 

golum

Member
Dec 10, 2012
131
0
16
48
Međuzemlje
Po slikama vidim da su namotaji dobili udarce, ispucala je plastika, moguće da su poluispravni, dio za punjenje CDI a i za pickup.
 

Deni10

Member
Aug 17, 2017
37
0
6
20
Split
Evo tek sam sad uspio radit nesto oko motora i htio sam vam samo javiti da sam uspio rjesiti problem s trokiranjem. Posudio sam karburator u prijatelja iste dimenzije znaci 28 i kad smo ga upalili nije vise trokirao. Pa eto cisto ako neko bude imao slican problem. Takoder bih kupio ako netko ima karburator dellorto 34 koji je orginal za njega.