Aprilia Tuono, topic gdje je grmljavina dobrodošla

daj malo skubiciraj te km, ko će ti to kupiti dok bude imao 50 tisuća :mrgreen:
 
Šta bi moglo biti sa Tuonom, danas išao do grada, vozao se do trgovine, vratim se do stana, trebam opet do trgovine, upalim motor on se gasi. Tuono 1000r 2006g
 
za početak izmjeri napon na klemama na leru da ti možemo dati točan odgovor :mrgreen:
 
lako moguće da ti je stator probio na masu, ako imas smeđi konektor ispred regulatora, otpoji ga pa mjeri otpor namotaja prema masi, ako je otpor par ohma namotaji su za zamjenu.
 
sasvim dovoljno je izmjeriti napon na klemama, vrlo vjerojatno su namotaji, najbolje promijeniti oboje
 
sasvim dovoljno je izmjeriti napon na klemama, vrlo vjerojatno su namotaji, najbolje promijeniti oboje
Vjerojatno i jesu, pošto mi se i ugasio bio 2-3 puta na semaforu npr,a negdje sam pročitao da su to prvi simptomi namotaja.danas izmjerim sve pa cu vidjet
 
napuni akumulator ručno i onda ga upali da vidiš što se dešava, zna i regler krepati na gen 2 :mrgreen: po meni čak i više smrdi na regler s obzirom da hoće upaliti..
 
ja kažem da je regulator dobar a namotaji probili na masu a ti probaj :mrgreen:
da je regulator krepan ne bi se motor ugasio nakon paljenja.
Pošto su ti vjerojatno krepali namotaji, naruči odmah i SPER regulator pa ćeš bit na miru sa trajanjem novih namotaja.
 
meni se gasio i bacao greške na tabli, spalio akumulator i svjetla i nakon 2 tjedna otišli i namotaji...čisto da ostanu obje opcije otvorene :mrgreen:
 
Hvala vam na pomoći, problem je riješen. Motor puni normalno, namotaji dobri, problem je bio u prljavom filteru zraka (KN) izgleda, sve sam rastavio, očistio i motor sada radi normalno. Danas sam palio motor i normalno je sve radio u višim okretajima, tek kad pustim gas na nekih 2000 okretaja se gasio. Nakon čišćenja filtera i nekoliko paljenja motor radi bolje nego kad sam ga kupio.
 
eto, vidiš, travanjke su toliko dobre da se popravljaju same od sebe :cool:
 
eto, vidiš, travanjke su toliko dobre da se popravljaju same od sebe :cool:
Ne znam šta bi rekao, bio sam slom živaca dobio. Koje ulje sipate u Tuona, ja sam u shivera motul 5100,u ostale japance sto sam imao sipao isto motul, jedino u hondu 954 Motorex bio, pošto Motul mi zezao mjenjač
 
Pozdrav ljudi,evo gledam za kupit tuona pa gledam malo po njuskalu cijene, koja bi bila neka ok cijena za ovaj motor jer vidim da neki cijene 30000kn dok drugi oko 40000 a motor je ipak star 15godina. Proba sam shivera i nije bija nesto napet omjer snage i tezine mu bas ne pase a vidim da tuono ima isto kila kao i shiver ali duplo konja.