Automobili (nisu motori znam, ali mislim da ove zaista vrijedi pogledati)

Pinta 001 JA

Well-known member
U subotu 15.06.2014. na poziv prijatelja iz Slovačke došao sam pogledati događaj čije puno ime glasi Pieštanske zlate stuhy - Concours d Elegance. Inače kad se u imenu takvog događaja nalazi Concours d Elegance odmah se da naslutiti da to nije običan oldtimer susret na kakva smo navikli, nego da ima i fensi - šmensi notu. Nego da prijeđem na stvar.

Prvo malo nečeg što smo dok smo bili klinci imali prilike viđati i na našim cstama i tad nam je bilo sasvim obično, dok je danas sve rijeđe i rijeđe . . .

Legendarni "cvajtakt"
 
MB 100, ali coupe izvedba s dvoj vrata (interesantno je da su oba bočna prozora su otvorena i među njima nema dijela okvira koji ih razdvaja). Iskreno ne sjećam se da sam ko klinac zapazio verziju s dvoja vrata.
 
Samo još da upozori da zbog mase ljudi nisam uvijek mogao poslikati sve baš onako kako sam želio. Idemo dalje sa trkačim pilama.
 
Još jedna Škoda! U njoj se vozila teta doktorica kakvu bi svaki normalan muškarac poželio kad bi bio bolestan. Nažalost nju nisam uhvatio van auta jer fotić nije bio kod mene cijelo vrijeme.
 
To je bilo da se nebi reklo da Škoda nekad nije znala napraviti limuzinu.
 
Još par "istočnih", ali egzotičnijih iz vremena kojih se neki ovdje još sjećaju
 
Wartburg 353  :0648:

Sjecam se kada smo isli s mora, na uzbrdicama se pregrijaval motor pa smo palili grijanje a vani+38 a na nizbrdicama su se pregrijavale kocnice pa smo picili do obrovca uz skripu guma :mrgreen:
 
Jedan "prozračan" model, kako bi to opisala Milka Babović
 
Samo još par zguza i istočni blok je gotov. Maestral vidim da se zabavljaš (y), a kaj buš sad s ovima :misli:
 
Od novijih prema starijima. Ozbiljna trkača pila. LEGENDA!
 
Fuck! Prerano kliknuh na slanje :palacdolje: :jesus: No idem dalje