Automobili (nisu motori znam, ali mislim da ove zaista vrijedi pogledati)

Pinta i Ja.

Pinta i Ja..jpg
 
  • Like
Reactions: Riker and ZP1993
80 i neke sam posjedovao takvog ,osmicu,6 cilindara ,185 PS ,automatic.Interesantan auto za grad a i za auto put.
 
Ovo je bio moj elektricni kad su millenniali kusali medolino.
Da cujem znalci, sta je to i ko je radio "karoseriju"? :mrgreen:


IMG_0187 (Medium).JPG
 
Zna sam da je sinclar jer mi je zx spectrum bija nedosanjani san
To je razlog zasto sam informaticki analfabet i sta mi je mozak potpuno analogan uredjaj 🤡
 
  • Like
Reactions: alpine
Zna sam da je sinclar jer mi je zx spectrum bija nedosanjani san
To je razlog zasto sam informaticki analfabet i sta mi je mozak potpuno analogan uredjaj 🤡
Tu plastičnu karoseriju im je štancao Lotus.
Inače stvar je opasna za vozit ali je imala LED traku na displeju, šta je bilo čudo nebesko u to vrime. Ugl. zgodno za điravat po kvartu kad nema nikoga i kad zaustavni put ne igra ulogu.
 
ovo provociras sa petokrakom, je'l? :mrgreen:

bogme se dobro zivilo prije, nije bilo jogurta u boji ali su zato De Tomasi bili isklj. crni i rebatinke iz italije a ne kine
 
Živilo se u P...M... na dnevnoj bazi su mi čupali ventile a i jedna odgojna je pala:mrgreen::mrgreen:
 
Imaš kakvu fotku? Bruno Langer još uvijek fura svoj crni W108 280 SE, 1970. g.. Mislim da ga je kupio kad se raspala Yuga.
Nažalost nemam slika,davno je to bilo.Uglavnom bio je zelene boje ne jako zelene,nešto blijedunjavo.
 
Koja je priča oko te Manguste? Link ste krivo pejstali jbt.
Neznam kaj je krivo, reći ću Atraxu koji je postavio post. Priča je da te aute sada traži neki Belgijanac (ili ti Belgijac po novom HR pravopisu). Valjda bi ih kupio ili već što???
A štos je u tome da je De Tomaso bio i još je uvijek opaka mašina. Meni osobno Pantera i Mangusta su među najljepšima i najdražim sportskim autima, a na kraj pameti mi nije bilo da ih je netko imao na prostorima bivše Juge, pa me ovaj članak ugodno iznenadio. Atrax i ja zapitali smo se zna li netko od Slavonaca nešto o tome jer jedna je bila u njihovim krajevima. Evo od Napiera sam saznao i za Panteru u Splitu. Interesantno mi je to. Još dok sam bio klinac znao sam u ZG vidjeti Ferrarije, Porsche, Maseratije, Camare i Pontiace, te još neka tada vrlo egzotična vozila na ZG, a i na druge YU tablice, a u vrijeme 70tih i početkom 80tih to je u bivšoj Yugi bilo jebeno teško nabaviti i regati. Nije problem bio samo lova. Bilo je tu hrpa drugih problema oko takvih vozilica. U Srbiji npr. ima dosta američkih auta, a kupljeni su od diplomata koji su tamo bili na mandatima. Američke aute po Dalmaciji i Istri su uglavnom dovukli pomorci i povratnici iz USA i Kanade. Egzotične (tada) aute imali su i neki sportaši i pjevači, ali našao se tu i tamo i poneki obrtnik, gastarbeiter i običan pučanin koji si je priuštio tako nešto. Sve u svemu bili su rijetki i me
Ovo je bio moj elektricni kad su millenniali kusali medolino.
Da cujem znalci, sta je to i ko je radio "karoseriju"? :mrgreen:


View attachment 730719
Znao sam za ovu vozilicu jer sam je svojedobno vidio po nekim časopisima, ali bez da googlam nebi se sjetio podataka i ko je radio karocu i kako se zvalo vozilo i tako to. U svakom slučaju luda i neobična stvarčica. Super da si se imao priliku u tome provozati i posjedovati tako neobično vozilo.
ni ko klincu koji je obožavao aute od kad zna za sebe kad sam vidio tako nešto bio je veliki vaaaaaauuuuuuu. Eto, zato Mangusta. A za link bumo vidli.
 
  • Like
Reactions: tomo3