Automobili (nisu motori znam, ali mislim da ove zaista vrijedi pogledati)

Daj mi lajk molim te jbt. A daj pliz koji kurac, daj mi evo jedan lajk samo, ok? Kad ti lajk meni daš ja ga uzvraćam - ali ti moraš prvi.
 
  • Love
Reactions: alpine
E to to alpine sad smo opet dobri (kao nekada). U to ime evo još par kašeta sa ceste.

SVaIJth.jpg


xoi4gze.jpg
 
Bas takav bili landcruiser sam vozio dosta davno, par miseci po pjescanim dinama između naftnog polja asab i oaze Liwa u UAE.
5l motor i dva rezervara, svaki po 90l goriva, 50l vode i signalne rakete. Svako jutro pregled opreme i točenje goriva, rucno. Cim dode asfalt ide pumpanje guma a kad je pijesak, cucanje za ispuhat gume. Caj sa beduinima kad bi se sreli.. jedan je izvadio sokola iz svog landrovera i pokazao mi kako leti i trazi lovinu, samo za mene. Veli da mu je simpaticno srest nekog iz Kroejsa jer je prosao nasu obalu nakon studija u Engleskoj - u Eatonu :oops:
 
Bokte pa to je scena iz filma, imaš neke fotke iz tog doba? Zvuči ko scena iz Dubai road Express, vrh film pogledaj ko nije, ono je teško plakanje kako je to dobro vrijeme bilo, posljednji dani prave avanture overlandinga, one scene iz kabine tamo oko Rijada i Dubaja, ma i po putu do tamo kroz Tursku to je nestvarno...ludo!

tZmQP0Q.jpg
 
To je bilo '97, prije ovih sranja koja su pocela s 2001 i stvarno 'old times'. Sreo sam masu raznih lokalaca, expata, arapa iz svih krajeva, libanonaca svih kolura, afganistanaca, tađika, indijaca, itd. s nekima sam proveo noći uz vatru, neki su me poveli na lokalni bazar di su prodavači buljili u mene kao da će me odma koknit... i onda shvatio relacije između obrazovanja i religije. Svugdje je isti kićo.

Od slika je preživjela samo jedna. imao sam cili film i 'sluga" iz bangladesa mi je otvorio poklopac od kamere i čak ga je uspia razbit.. da mi je bilo imat bič pri ruci... preživjela samo zadnja slika koja je vidila najmanje svitla, zapravo pola od nje.
 
Last edited:
Inacen sam jedino ljubomoran na ovog Cummins Racera on mi je u klasi Mormon Expressa

To je prica za sebe
 
Kakav je postupak/trosak za uvoz oldtimer auta?
Trazis izuzece od homologacije od zavoda za mjeriteljstvo, platis elaborat za procjenu auta oko 1800 kn. Paralelno rezerviras PV tablice na tehnickom (i one se cekaju tjedan dana). Nije skupo ali ubijaju sa papirologijom. Racunaj barem tri tjedna.
 
Trazis izuzece od homologacije od zavoda za mjeriteljstvo, platis elaborat za procjenu auta oko 1800 kn. Paralelno rezerviras PV tablice na tehnickom (i one se cekaju tjedan dana). Nije skupo ali ubijaju sa papirologijom. Racunaj barem tri tjedna.
Vec kad znas o cemu govoris koje je ogranicenje sta se tice godista vozila i dali je 30 godina starosti granica ?