Barba Borina priča .

oli Barba nikad nisi pia...
 
oli Barba nikad nisi pia...
Jesan al ritko_Opija san se zadnji put u Banja Luki 1969.Nosili me u kasarnu.Od tad to piče više nisan moga primirisat a kamoli pit.Sad koju kap vina za ručak i gotovo_Od petog miseca na dalje ni to.Možda koji Orahovac al sve manje i to. Uvati me fjaka pa nisan ni za šta.Najrađe bi kupija sombrero i lega u ladovinu.E neš Boris ni to, jer jedan čeka da mu izvadin radilicu,drugi pita jel otiša namotaj i kad če bit gotovo.Trečem crkla instalacija pa triba minjat . Evo danas, :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: posli ručka otiša na WC i nije prošlo 8 minuta kad evo ti jednog. Nemoš više ni s... u miru.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:(y)
 
U nezgodama i zgodama na Grobniku san zaboravija spomenit mog prijatelja koji je na pravcu pustija volan i diga se na noge pri više od 150 kmh.Ja san se pripa kad san ga vidija šta radi,bija je prezadovoljan sam sa sobom pa je tija proslavit.Zamalo ga vitar nije odnija s motora. Ako se pripozna neka se ne javlja ode jer za to znamo samo nas par.Kawasaki je u pitanju.Dosta.:mrgreen::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 
Kako san ja posta * Barba Bore* Lipo.:ROFLMAO:.Sorry šta ponekad uličen sa nekin stvarima priko reda al moran napisat. Moj pok. prijatelj mi je donija sliku ,mene na motoru :oops::oops:,Drža ju je napola otkrivenu i kad mi je da onda san vidija da na vrhu slike piše ** Za Barba Boru.** Ono,odma san se osjetija ka starac jer je to bilo prvi put da me neko naziva Barba. E ,kad je ostavija sliku na stolu uteka je ka zec jer san več bija zgrabija kacavidu za bacit za njim. Ima je osmjeh od uva do uva.
Sičan ga se često i puno mi ga je ža.JJedan put san mu radija Yamahu ,getribu, i nisan napravija kad smo se dogovorili a on je negdi triba ič na susret.Doša do mene i mojoj ženi govori ** Ma vidi ga gleda lozu oče li bit grožđa na njoj a moju getribu nije napravija **. I dan danas čuvan djelove te getribe i ne usudin se odnit je u staro željezo. Podsječa me na njega. Ima i svoje misto.
 
Ovo sad nije Grobnik nego daleka Opatija,Preluk.Ovo sad pišen jer san vidija komentar mog prijatelja koji spominje nas Šibenčane kako smo 60.ih i 70-ih išli svakakvin vozilima do Opatije.Nismo imali šoldi pa smo putovali u svim mogučim prometalima ,Gladni sidili na zidu i okolo gledajući šta sve ljudi ,stranci, rade i imaju.Za nas drugi svit.Osta mi je zauvik u uhu zvuk Nortona i Patona.Sto metara i pedeset palenja svičice.Izgledalo ja ka da pali svaki drugi metar.:oops: Tom tom tom tom . Sičan se i našeg inžinjera koji je otkrija da Italijani varaju sa brzinama .Imali su jednu brzinu više nego šta je bilo dozvoljeno po propisima .Bili su diskvalificirani.Bija je to pravi inžinjer a i vozač , uspješan trkač. Nekad su tamo vozili i automobili.Ostalo mi je u sječanju mijenjanje bregaste osovine na jednom motoru.Čovik je podiga auto ,formulu,Coventry Climax, na bok i povadija klackalice i izvuka jednu bregastu i uvuka drugu,sva za manje od ure vrimena. Mora da je ima nešto balkanskog u sebi.:ROFLMAO::mrgreen: Ne može to svako.
 
Oko 2000-te smo se malo primodernali,ono Audi karavan , prikolica i tako to.Nismo spavali na škalji pored auta i motora nego u šatoru ili autu. Bilo je i situacija sa kamperom. Uglavnom smo svi bili zadovoljni i sritni. Prista san bit *učitelj* mladima, ai onim šta to više nisu bili,:ROFLMAO::ROFLMAO: zato jer su neki bili nestrpljivi i završili u *kupusu* a ja nisan tija bit krivac. I na kraju krajeva ni ja nisan zna sve jer i dan danas učim.:ROFLMAO::oops: Nikad nije kasno.:mrgreen: Ako se neko i ode pripozna zamoljen je da se ne javlja tako ne znaju drugi za njihove pothvate.:ROFLMAO::ROFLMAO: Evo bižin da me ne stignu.:mad::ROFLMAO:
Ima i jedna druga strana cile priče ili vrimena al nečemo o njoj.Neizostavne su al ih moramo preskočit jer ko če se sitit svih. Zaboraviš nekog i slijedeći put kad te vidi dobiješ tavon po glavi. Dobro san odlučija .:mrgreen::oops: Bar mislin.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 
to barba..
svaki post pročitam dvaput..
vratio si nam neke iskrene vrijednosti koje će nas sve malo spustiti na zemlju..nadam se..
Gogo,ja san samo jedan običan čovik , malo neobičan,:ROFLMAO::ROFLMAO: ,jer ne obračan pažnju na godine a ovo je jedna priča bez nekog pravog reda.Vidiš da ponekad ubacin nešto ,onako, kako se sitin.Znan se i nasmijat dok pišen jer mi padaju svakojake stvari na pamet pa moja žena kad vidi suze pita zašto plačen.Ma ,ženo ,ne plačen nego mi suze idu od smija.Znan da san neozbiljan al sve stvari šta rade normalni ja san več jednom napravija i sad sve gleda drugim očima.Nadam se da čemo se opet sresti na D-8 i popit nešto zajedno.Gledat ču dali ima nešto zeleno negdi parkirano.:mrgreen:.
 
Nema signala po južini.
😁😁😁
 
barba, mislim da je vrime da uzmes jednog starog matchlessa...
 
  • Like
Reactions: barba
Otkrija san zašto Barba vozi brzo 😎

P.S.Čekamo nastavak priče 😃
 

Attachments

  • FB_IMG_1621501337060.jpg
    FB_IMG_1621501337060.jpg
    62.4 KB · Views: 0