Beverly 350, nizak ler gas

mate

Administrator
May 22, 2002
5,234
8,019
113
Obratit ću pažnju ovih dana, nemam naviku gledati temperaturu na skuteru.
Koliko gradske vožnje cca prođeš sa tankom? Rekao bih da je u on-off načinu po gradu oko 5 litara normalno, neki prosjek bi mogao biti oko 4,2 - 4,5 dok je deklariranih 3,6 moguće samo niz Sljeme.

mstipcevic

New member
Dec 2, 2022
14
0
1
ZD
Dakle...našao sam, ali ne i rješio problem, koji to možda i nije. Nakon 15ak min vožnje po gradu, kazaljka pokazivača temperature bila je negdje ispod pola između 50 i 90, znači nešto manje od 70ak stupnjeva. Sa laserskim beskontaktnim terometrom mjerio sam temperaturu na ulazu kod termostata i bila je 88.5 stupnjeva. Znači motor je ipak zagrijan na radnu temperaturu. Budući da je senzor temperature novi (vjerojatno je i stari bio ispravan), računam da centralnoj jedinici šalje ispravan podatak, a isti podatak bi trebao slati i u instrument tablu na pokazivač. Ispada da je problem u samoj instrument tabli, tj u pokazivaču temperature rashladne tekućine.

mstipcevic

New member
Dec 2, 2022
14
0
1
ZD
Obratit ću pažnju ovih dana, nemam naviku gledati temperaturu na skuteru.
Koliko gradske vožnje cca prođeš sa tankom? Rekao bih da je u on-off načinu po gradu oko 5 litara normalno, neki prosjek bi mogao biti oko 4,2 - 4,5 dok je deklariranih 3,6 moguće samo niz Sljeme.
Nisam mjerio koliko prođem sa cijelim tankom, ali jednom sam probao sa 5 litara i prošao cca 120km. Mislim da je to ok