BMW k100 rs

stsoso

New member
Svima pozdrav,
Već duže vrijeme želim kupiti od jednog susida BMW K100 RS iz 1987 god. Koji leži od 2000 god u garaži te nije bio registriran niti vožen, a 2010 god. ga je htio registrirati pa mu je stavio nove gume i napravio kompletan servis i opet je odustao radi privatnih problema, neki dan smo ulili u rezervoar 2L benzine i spojili ga na bateriju od auta upalio je nakon par verglanja od par sekunda,poslije toga smo ga gasili i uvijek bi upalio na zub, na što bi trebalo obratiti pozornost i da li netko ima kakav broj od nekog dobrog servisera za BMW-e u Splitu i okolici.I da znate da li su dijelovi za taj motor skupi i kakvi su se uopće pokazali takvi motori, ako netko ima iskustva iz prve ruke bio bih vrlo zahvalan na pomoći..
 
Grafit imaš PP.
Ljudi ajmo zna li itko išta o ovim motorima.
 
za cijene dijelova okvirno pogledaj na stranicama "Motobins i motorworks " u Engleskoj od Motobinsa sam naručivao par puta i dođe za cca 5 radnih dana .Posebno pogledaj stanje kardana i diferencvijala to moraš skinuti i pogledati zubce na flanždi ,jer bi se to trebalo podmazivati svako mijenjanje zadnje gume .Ovo drugo kao i u svakog starog motora ,ako znaš neke stvari odraditi sam ok ali ako si ovisan o serviserima izbjegavaj
 
Motor je prešao stvarnih 50 000 km, ovaj moj susid je drugi vlasnik, a prvi je bio don Ljubo Pavić koji je svećenik, poznat je po tome što vozi motore i avione, motor sam pregledao i radi bez greške (bar mi se tako čini jer neznam uopče kako bi trebao raditi taj motor) zato sam se ovdje i obratio vama koji imate iskustva sa BMW modelima motora posebno sa ovim modelom.
Grafit nisi mi odgovorio na poruku!!!
 
Sorry, sad sam ponovio (y)
 
Naj ružniji motor ikada i još bmw, ne prilići mu :(.

Na našem tržištu postoji puno lijepih/povoljnih (oldtimer) bmw-ova - vjerujem da ćeš naći poštenog - boxera u dobrom stanju za prihvatljivu cijenu...

 
K100 je nepoderiv.
Pouzdan i jeftin u održavanju.
Njemački ebay je pun dijelova, skoro mukte.
Uzmi nećeš se pokajati.
 
Dobio sam motor stvarno vrlo povoljno, zato me i strah da bih uskoro mogli iskrsnuti veliki problemii, s obzirom da je ležao skoro 15 punih godina. Je da je bio u garaži i pokriven i sve to, nije stajao vani na kiši suncu itd. ako hoćete mogu staviti koju sliku da ga vidite.
 
nemaš se čega bojati ,jači servis ,eventual gume vode i pogledaj vodenu pumpu .Dobro sve podmaži kardan pogotovo ,očisti kočiona kliješta promjeni crijeva kočnica a ostalo ćeš vidjeti .Mogu eventualno  ti probaliti semeninzi difa  i getribe .Sve to skupa su nikakvi šoldi ali zahtjeva truda i pažnje (y)
 
Evo par slika da vidite kako je izgledao kad smo ga izvadili iz garaže
 
samo pomalo imaš se zabavljati cijelu zimu ,kad ga provozaš tu hondu iz potpisa ćeš odmah prodati  (y)
 
Honda je prodana prošle god. Nego nisam to promjenio
Evo još nekoliko slija.
 
Tek sam ga kupio, nije za prodaju, prvo ga moram sredit, pa ću se malo :021: pa ako mi nebude odgovarao onda će na bubanj, a za sada ništa  (y).
 
Evo danas sam ga odveo kod Zlatka u garažu u Solin da ga kompletno rastavi i pregleda pa ćemo vidjeti šta sve treba promjeniti i napraviti, kad mi javi stavit ću da vidite šta se odradilo na motoru.
Grafit  (y)
 
grafit said:
Zlatko iz Kaštela

Nije više u Kaštelima, sad je u Solinu (Barišići). 095/905-7281 (ima i Skype), e-mail [email protected]
I ja iz Sarajeva potegnem kod njega kad god je šta ozbiljnije, npr. promjena lamele kvačila.

Zlatko je i dobar izvor za nalaženje rabljenih dijelova za BMW (drugi: Moto Špica iz Varaždina), a ja dijelove često naručujem i od Engleza, jer su redovito, čak i sa poštarinom, povoljniji nego kod Tomića...

Motorworks (i rabljeni i novi dijelovi): http://www.motorworks.co.uk/vlive/Home/index.php i na eBay: http://stores.ebay.co.uk/Motorworks-UK-Ltd?_rdc=1

Motobins: https://www.motobins.co.uk/

James Sherlock: https://www.james-sherlock.co.uk/ i na eBay: http://stores.ebay.co.uk/James-Sherlock-Ltd?_rdc=1

Njemačka:

Neumann Werke: http://www.neumann-werke.de/ i na eBay: http://stores.ebay.de/neumannwerke/

eBay je inače izvrstan izvor, pogotovu kad se traži nešo skuplje kao što su prednje vilice

Online katalog rezervnih dijelova: http://www.leebmann24.de/bmw-ersatzteile/#!lang=&marke=BMW&mospid=51751


Ima i par foruma i portala koji su i dobro mjesto za savjete, a imaju i kupi/prodaj sekcije:

http://www.k100-forum.com/ http://www.k100-forum.com/portal

http://www.flyingbrick.de/  http://www.flyingbrick.de/board/index.php?page=portal

http://www.motobrick.com/

Savjeti ako motor neće da krene:

http://hrsbstaff.ednet.ns.ca/bvogel/K100/download/bike-wont-start1.htm
 
  • Like
Reactions: Jurko