e ovo je klopa...

El Mravac

Well-known member
May 6, 2020
1,491
2,556
113
Kvarner
Ja baš krećem u izgradnju smokera ...

Nedavno postalo jasno, dimljenje je, ono, bez toga skoro da ne bi trebalo ni razmišljat o hrani... 😄

Probao sam danas stovetop smoking (lijenost pod izgovorom da nemam uvjete/mjesta za pravu stvar... :mrgreen: )







Ali ne funkcionira na indukciji, gasi se zbog pregrijavanja pa sam morao završiti u pećnici, ali i sam start na dimu na kraju daje nešto potpuno drugačije...





Definitivno nije "prvi i zadnji put"... :mrgreen:
 
Last edited:
  • Like
Reactions: strasilo

DamirK

Well-known member
Jun 17, 2003
5,691
576
113
Zg, itd.
Probaj smanjiti na 1 kad se zagrije. Jedinica sluzi samo za odrzavanje temperature i nebi se smjelo pregrijavati.
I bjezi s tim, samo mi jos smoker fali doma :mrgreen:
 

strasilo

Motorator
Jul 11, 2005
23,047
463
83
pripizdina u Podravini
evo i moj prvi souse vide ... :D

ustvari je ispalo jebeno dobro, ali moram priznati da sam želio nešto drugo .. :D

4 sata na 55°C ... pa na naglo na roštilj 5 min sa svake strane ... i pola sata na laganoj vatri pod poklopcem roštilja... (y)

mislim da ću drugi puta ići na 3 sata na 65°C ... i 3 minute sa svake strane na još jačoj vatri ... i do vikenda će biti gotov i ovaj smoker, pa ću probati u njemu ... :)

ali sve u svemu ... bilo je za prste polizati .. :cool:
IMG_20221113_091630.jpg
IMG_20221113_115339.jpg
IMG_20221113_135300.jpg
IMG_20221113_135943.jpg
IMG_20221113_142807.jpg
IMG_20221113_144213.jpg
 

Danijel 23

Well-known member
May 2, 2011
1,194
508
113
Zagreb
evo i moj prvi souse vide ... :D

ustvari je ispalo jebeno dobro, ali moram priznati da sam želio nešto drugo .. :D

4 sata na 55°C ... pa na naglo na roštilj 5 min sa svake strane ... i pola sata na laganoj vatri pod poklopcem roštilja... (y)

mislim da ću drugi puta ići na 3 sata na 65°C ... i 3 minute sa svake strane na još jačoj vatri ... i do vikenda će biti gotov i ovaj smoker, pa ću probati u njemu ... :)

ali sve u svemu ... bilo je za prste polizati .. :cool:View attachment 755065View attachment 755066View attachment 755067View attachment 755068View attachment 755069View attachment 755070
Super. Kako se zove ta tehnika kuhanja na niskoj temperaturi u vakumiranoj vrećici?
 

koss

Well-known member
Mar 29, 2007
3,836
477
83
Jedino što kuham dugo je lešada
Ostalo sve na naglo
naRRavno govedina
Ebo vas suse i po dana čekanja :mrgreen:
 

tww0811

Well-known member
Nov 5, 2015
537
457
63
1019
10410
salmonela umire na 55 celzija za sat vremena, 60 celzija za pol sata, i 75 celzija za 10 minuta

bitno ti je i vrijeme i temperatura

ja jetru ne radim u vakumu nego na naglo, vremenski otprilike, ali mora bit roza u sredini jer siva prepečena mi je odvratna

ali da radim sous-vide ne bih išao preko 60 stupnjeva, sat vremena sasvim dosta
 
Last edited:

bebeli

Well-known member
Jan 22, 2014
1,436
479
83
souse vide
Daj reci Kak si mjerio temperaturu mesa? Ne vidim smisao vakumiranja i onda bušenja termometrom.. Ima neka "tablica" koja otprilike kaže npr po debljini mesa kak dugo se "kuha" određenoj temperaturi?
 

tww0811

Well-known member
Nov 5, 2015
537
457
63
1019
10410
mjeriš temperaturu vode a ne mesa

 

strasilo

Motorator
Jul 11, 2005
23,047
463
83
pripizdina u Podravini
Daj reci Kak si mjerio temperaturu mesa? Ne vidim smisao vakumiranja i onda bušenja termometrom.. Ima neka "tablica" koja otprilike kaže npr po debljini mesa kak dugo se "kuha" određenoj temperaturi?
na osnovu čega si ti došao do zaključka da je nešto bušeno termometrom .. ? :D
 

lesli eldridž

Well-known member
Jan 20, 2016
1,723
859
113
osam, devet, deset - smrt
dobro i ? ... možda imam fetiš na maltretiranje mesa ... kao ti na forum ...
što se kočoperiš......
vidim da neke ta tehnika zanima, pa samo ukazujem na očito.....
bajdvej..... onaj smoker ti je zakurac....... onakvim postavljanjem ložišta izgubit ćeš mogućnost finijeg reguliranja temperature u komori.....
ali bit će ti to dobro ko i ovaj "souse vide".......
 

DamirK

Well-known member
Jun 17, 2003
5,691
576
113
Zg, itd.
Dali ima neka stranica gdje ima podaci temperatura i vrijeme kuhanja jer me zanimaju jetrica peradi, a da izbjegnem salmonelu?
Skini aplikaciju, imas recepte s temperaturama i vremenom pecenja za razne vrste mesa
 
  • Like
Reactions: Danijel 23

strasilo

Motorator
Jul 11, 2005
23,047
463
83
pripizdina u Podravini
što se kočoperiš......
vidim da neke ta tehnika zanima, pa samo ukazujem na očito.....
bajdvej..... onaj smoker ti je zakurac....... onakvim postavljanjem ložišta izgubit ćeš mogućnost finijeg reguliranja temperature u komori.....
ali bit će ti to dobro ko i ovaj "souse vide".......
Daj reci koliko si smokera napravio da možeš savjete dijeliti ... ?!?

A ono doljnje ložište je totalno sporedna stvar i nije od nikakve važnosti za reguliranje temperature ... služi samo za dim i ništa više ...

Vrlo često ispadneš smiješan (da ne upotrijebim neki drugi izraz) ... a još češće čovjek nema pojma jesi li zaista glup ili se jebeno dobro praviš (pazi da ti ne ostane)