e ovo je klopa...

Ito samo za nas četvero. Uff.
 

Attachments

  • IMG-30748d34aec24b5fa88934804a9a20b9-V.jpg
    IMG-30748d34aec24b5fa88934804a9a20b9-V.jpg
    209.8 KB · Views: 0
  • 20230107_140326.jpg
    20230107_140326.jpg
    3.2 MB · Views: 0
  • 20230107_140321.jpg
    20230107_140321.jpg
    1.5 MB · Views: 0
obično kad je klopa u pitanju zaboravim fotkati prije, ali ovaj put nisam
baš bio nešto gladan :unsure: kako se inače kaže: "kao vuk" :mrgreen:

- iako, treći dan sam ipak zaboravio fotkati janjetinu :)
 
Otvorenje sezone
Imam pitanje , da li je Jadranska lignja žilava na roštilju kad je friška?
btw. mogla bi cijeli život provest na ovakvoj klopi (y)
 
  • Like
Reactions: strasilo
Imam pitanje , da li je Jadranska lignja žilava na roštilju kad je friška?
btw. mogla bi cijeli život provest na ovakvoj klopi (y)
Nije. Odnosno, ako je prepečeš onda je žilavija. Čim se glava može odvojiti od tijela uz upotrebu minimalne sile, skidaj sa gradela.
 
  • Like
Reactions: lunjo
btw. mogla bi cijeli život provest na ovakvoj klopi (y)
Mogao bih i ja ... ali dva puta tjedno .. :D

Baš nedavno usporedim dva vrlo vrlo slična objekta ... samo je jedan moj, na kontinentu, a drugi u Istri (ne uz more) .... Ako prodam svoj objekat kompletno, od tog u Istri mogu kupiti garažu i možda prilaz .. :D

Tako da ću ovakvu hranu jesti samo par tjedana godišnje dok sam na moru .. :D
 
Jbg, kontinentalci smo pa ovdje pasem oči 😂
Berem ja i motar za kiseliti(naravno di je čisto) moji me gledaju ko da sam s Marsa pala. Paše mi ta morska hrana pa kad imam priliku bit dole koristim 😉
 
Imam pitanje , da li je Jadranska lignja žilava na roštilju kad je friška?
btw. mogla bi cijeli život provest na ovakvoj klopi (y)

Nije. Odnosno, ako je prepečeš onda je žilavija. Čim se glava može odvojiti od tijela uz upotrebu minimalne sile, skidaj sa gradela.

ne u smislu ka hobotnica.....

ali ako je malo sirova žilava je, dok prepečena postane gumenasta......
Tako nekako (jbg i tu ovisi o tajmingu :)) i peče se neočiščena, lakše mi je ispeći ribetinu neg lignje al zato s školjkama nemoš faliti

Kotrlj !
 
  • Like
Reactions: JosipS and lunjo
Neočišćena se peče i jide. Lignje su zakon na kolutiće (isto samo kratko) ili u škrovadi (peka) sa kumpirima, poklopljeno folijom. Mogu i u crni rižot sa sipon, ali max 30posto, preslatka je, za razliku od sipe.
 
  • Like
Reactions: lunjo
Gledajući ovo, uopće nisam gladan...najedeš se gledajući...