Gixxer 600,750,1000,1100 i 1300

na pravom motoru kupiš pločice za <300 kuna.... al pričekaš prvo da se stare potroše i voziš dalje :)
 

Attachments

  • 20210310_201406.jpg
    20210310_201406.jpg
    259.8 KB · Views: 54
Vidin da se potegla tema o kočnicama pa evo da se ubacin s iskustvon i pitanjen.

Apropos pumpe - meni je originalna Nissin na Kingu (bez ABSa) vatala u prvih 2mm kad san kupija motor. Ne bi se stiga niti aktivirat mikroprekidač svitla koliko je instant grizla, to je bilo za poginit. Svako 2-3 tjedna bi u garaži na jutarnje paljenje ima propadanje do volana da bi se u par potisaka vratilo na tih 2mm. Pretpostavlja san da je do odzračivanja pa san mislija da će se riješit kad buden minja criva za HEL opletena. Međutin ništa od toga, bija san nazad na famoznih 2mm hoda.
Onda san naručija rebuild kit za pumpu u Noveme i prominija sve. Iako klip, gumice i feder nisu "na oko" imali apsolutno nikakve razlike - svi problemi su posli nestali; niti je više ikad propala ujutro niti je patološki vatala u 2mm već normalno na sredini.

Amaterski san prova par krugova na Grobniku i skužija da je ovaj motor all for show i da s pravilno odzračenin kočnicama koči u klasi Bandita 600 iz 2004. To je poznat problem kojen je Suzuki (možda) odlučija pristupit tek sad s trećon generacijon Hayabuse dok su prva i druga (B-King spada u Gen2) imale dosta bezlične kočnice s obziron na snagu i težinu samog vozila. Dodatni bonus je šta mi i diskovi tresu od prvog dana (drugi san vlasnik, ne znan šta je prvi radija).

Kad zbrojin sve te probleme - rješenje su novi diskovi, nove čeljusti i nova pumpa. Naša san već Brembove dijelove koji bi činili "plug & play" setup za ovaj motor pa me zanima - odakle naručit originalne dijelove (da nije Aliexpress Brembo po cijeni originalnog)?

Brembo-va stranica navodi motorquality.it ka službenog za RH, a njima san posla mail da vidin imaju li maloprodaju uopće. Od standardnih webshopova san naša caprimoto.it i wrs.it sa skoro iston ponudon (wrs je malo jeftiniji). Kakva su iskustva? Ima li ko kakav kod za popust? :mrgreen:
 
Sa carpimota naručija vizir, sve 5 osim skupe dostane tada.

Sa omnia racinga naručio pumpu i pločice, sve 5.

Kupona nemam :D
 
Carpimoto redovno kupujem i sve ok. Jednom su mi zaštekali sa Matris dijelovima, ali je prodajna podrška ok, malo svađe i ispričavanja preko mailova i stiglo. Bitno da se makar jave i vele di je problem. Kad uzimam, ionak narokam toga za prek 300 eura pa mi poštarina nije problem, čak je i povoljna obzirom kolko toga stigne. Problem je kupnja pojedinačnih komada nečega...
 
Ja sam.diskove uzima kod nas kod reneka u samoboru, cak je cijena bila bolja nego online pa.provaj i to

Pumpa i ostalo omnia racing al nesto im ne radi stranica par dana
 
  • Like
Reactions: vyp54
motonet.si.

danas naručiš sutra dođe
Fala na sugestiji i odgovoru.Bum naručil te Goldfren,čisto da vidim kak se to ponaša .,mada sam nekak skeptičan.Vidim da nude i Carbonlorain,famozni brembo.Imam trenutno Lockheed napred,iza je Lucas.Si probal to na desetki ,kak se ponaša.