Ima li kraja ovom samodopadnom idiotu...

Ma ne prsluk nego onaj rendenik petardi na leđa pa onda kad krenes zapalis i tako svi sudionici u prometu znaju kuda se kreces
 

Attachments

  • 0005637_42-big-ben-box-vatromet_320.jpeg
    0005637_42-big-ben-box-vatromet_320.jpeg
    23.7 KB · Views: 0
  • Like
Reactions: go-go
Uz ovakve stručnjake prometna kultura nam je još i dobra.
 
Slika je zbunjujuca uz clanak, radi se (ako sam dobro shvatio) o dopunskoj strelici koja nije uz glavni semafor, nego dublje u krizanju. Ako je tako, u tom slucaju je u pravu, ne smijes uc u krizanje ako je crveno.
Ta strelica eventualno pokazuje da mozes nastavit skretanje nakon sto si se zaustavio u krizanju jer ovi iz kontra smjera kojima sijeces put moraju stat zbog crvenog.

Evo jedne takve (zaokruzio sam ju jer se ne vidi dobro na slici jer nije upaljena). Ona se pali kad se upali crveno svjetlo na semaforima za taj smjer i tada ne smijes uc u krizanje jer ti je - crveno.

1627158746808.png
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Shepa
Da, ovdje su sjebali novinari krivom interpretacijom odnosno slikom. Primjer Miramarska, Zvijezda, Maksimirska, Svetice... tako da je lik u pravu iako se tu često lovi strelica na crveno bez sankcija jer ju svi tako doživljavaju što ne čudi jer bi u protivnom kolona bila kilometarska.
 
Da, ovdje su sjebali novinari krivom interpretacijom odnosno slikom. Primjer Miramarska, Zvijezda, Maksimirska, Svetice... tako da je lik u pravu iako se tu često lovi strelica na crveno bez sankcija jer ju svi tako doživljavaju što ne čudi jer bi u protivnovnom kolona bila kilometarska.
Na tom na Sveticama skoro svaki dan prolazim, kad se upali crveno, neko u toj lijevoj traci stane, ovi iza trube :D
 
Pa to i kažem, ja prvi trubim ali nisam čuo da je netko zbog toga kažnjen.
Kazna je velika za crveno, pa sad, svako nek za sebe odluci da li ce uc u krizanje na crveno ili ne, al trubit zato sto neko postuje pravila nije OK ukoliko znas da se radi o prekrsaju (a vecina ne zna pa zato trubi, ti si iznimka :D )
 
  • Like
Reactions: Luke
Mislim da je stvar u tome da je jako teško dokazati da (ni)si ušao u križanje a i ostali sudionici u prometu očekuju takvu reakciju, jer to nije klasično crveno, pa se prešutno svi toga drže. :cool:

Kad smo vec kod toga, mislim da je prekršaj uopće ući u križanje, za lijevo, dok propuštaš one iz suprotnog smjera koji imaju prednost. U tom slučaju, primjer Miramarska, možeš komotno zatvoriti mogućnost skretanja lijevo.😂
 
Zapravo krivi primjer, ako se ne varam u Miramarskoj je zeleno cijelo vrijeme dok je strelica upaljena a crveno se pali ovima koji idu prema jugu.:mrgreen:
 
Zašto onda uopće montiraju zelenu strelicu pored crvenog svitla (semafor pred križanjem)?
Samo zbunjuju ljude (ili ih svjesno navlače na prekršaj).
Ako ta priča drži vodu, glavni semafor ju ne bi smija ni imat, a neka ona zaokružena na slici stoji, radi vozača zapelih u pola križanja.
Nema sviranja, nema buke, ali će protočnost križanja drastično opast.
Svaki dan gledam koliko ljudi i ne zna proć livo skretanje.
U križanje ulaze toliko plitko da može proć jedno, eventualno dva auta dok je zeleno.
Ima idiota koji samo haubom prođu semafor, i onda čeeeeekkkaaaaajjjuuuu da prođe kolona iz suprotnog.
 
  • Like
Reactions: Tibor