Jeans moto hlače,zapravo traperice

Kawah

Well-known member
Htio bih čuti od vas koji ih koristite ,što bi preporučili.Naime ,uglavnom koristim dvodjelni kožni kombinezon,povremeno goretex hlače i jaknu.Trebam za kraće dnevne relacije,brzo oblačenje i skidanje .Kak su vam se pokazale u  praksi . (y) :021:
 
Ja imam Modekine i mislim da su sasvim dobar izbor vjetar ne probija kao kod običnih traperica vrlo mekani materijal ugodne i za duži put.
Imaju protektore na koljenima i bokovima koji se vade pa imaš normalne traperice.Trebale bi štititi kod padova jer imaju utkane carbonske ili kevlar niti nisam više siguran.Nisam padao pa nemogu reć dali zaista štite.
 
Provjeri proizvode firme "Trilobite"
Ja uzeo sebi i suprugi hlače, super zadovoljan,
kroj, materijal, zaštita, udobnost (y)
 
I ja imam od Modeke model Bronston, zadovoljan sam - kroj, udobnost, kvaliteta  (y), zaštitu nisam probao, nadam se da ni ne budem.
Probao sam i Rebelhorn, no po meni su bitno lošije nego Modeka, materijal je koma.
 
IXS Cassidy ili nešto tome slično, sve su one vjerojatno slične/iste, traper prošiven i vlaknima materijala sličnih kevlaru/aramid + protektori na skidanje koljena/kukovi. To u kombinaciji sa moto cipelama nosim kad na odredištu treba izgledat donekle normalno, a zaštita je mislim sasvim ok, dan i noć u odnosu na obične traperice samo kad se osjeti koliko vjetra manje probija ove moto traperice, znatno su teže od običnih, a opet nije prevruće u njima.
 
Neki model od Vanucia, kroj Levis 501. Dio podstave od kelvara, koljena pvc protektori. Super za ljeto.  (y)
 
Ovo kaj nudi Trilobit mi je interesantno. Ima kod nas kakav distributer da se to isproba .Za Modeku mogu potegnuti do Noveme,nije problem .Za Vanucci  isto .Bitno mi je da mogu isprobati.A i Amd motooprema ima Held u ponudi. (y) :021:
 
Ja imam Bull-It Tactical jeans. Kod njih je dobro što su single layer pa nisu teške i tople kao druge koje imaju cijeli dodatni layer od kevlara. Jedini problem što ih tu nigdje nema pa se mora kupiti na neviđeno.

https://www.bull-it.com/mens/mens-tactical-icon-straight-4632.html
 
Ja isto uzea u Louisa Bull-it na neviđeno, bile su bezobrazno jeftine cca 40 eura (neki ljuti popust bija ove zime), malo se izmiriš dobre su, za razliku od drugih (ima vanucci) istina lakše su i koliko skužija cile od tog materijala dok su druge samo na određenim dijelovima od kevlara koji je u nekom malom postotku. Jako zadovoljan za sad :)
 
ovisi kakav motor voziš,za čopera ili naked je ok.
Ja sam prije 2 godine uzeo negdje na črnomercu pa uzbrdo,zaboravio već kako se zove radnja . Model je modeka ali ova najskuplja verzija,mislim da je cijena bila oko 1100 kuna. Meni više poslije njih ne treba više ništa,udobne su i na motoru i poslije kad npr.budeš cijeli dan na motorijadi nekoj isl.
 

Attachments

  • IMG-c48239c02c992969ea34548e51552716-V.jpg
    IMG-c48239c02c992969ea34548e51552716-V.jpg
    71.7 KB · Views: 83
  • IMG-69c5781f31642601f8cb8c15db0e63a7-V.jpg
    IMG-69c5781f31642601f8cb8c15db0e63a7-V.jpg
    62.5 KB · Views: 85
Last edited:
Ja nosim PMJ.
Cevlar je na guzici do malo iznad koljena.
imaju zaštitu na koljenima i elastične su malo tako da nisu baš krute.
 
Vozim naked motor. Imao sam dvoje moto jeans hlače (ne sječam se koje firme) ali mi nisu odgovarale, ponajviše pozicija kolenskih štitnika. Kad sam vozio je bilo ok, ali kod hodanja padnu ispod koljena pa smetaju...
Sada nosim sljedeči "custom made" model. Klasične farmerice antracit boje (malo deblji materijal), a u unutrašnjosti prišivene jedne dodatne kratke hlače (kojim sam odstranio ziper), tako da imam ispod guze i sve do koljena dupli material. A ispod hlača (direkt na koljena) si uvijek stavim štitnike od rolera, koji mi uopšte ne smetaju (kada se privikneš). Plus to dodatno griju koljena i fiksno stoje tamo, se ne pomeraju. Meni ta kombinacija super odgovara.
A što se zaštite tiče, to svakako nije jednako kao kožne pantalone. Ali ne vjerujem, da bi neki malo ozbilniji pad i kevlar zaštite kod "moto jeans hlača" dosta bolje odradile...
Te hlače nosim samo na kračim relacija, za po gradu i po ljetnim vručinama...
 
Koristim Ixon Spencer HP. Kupio za vrijeme pečalbe u D
Protektori na koljenima i kukovima. Jeans ojačan twillguard vlaknima (tak bar piše na etiketi),samo malo su kruće od običnog jeansa.
Poljubio asvalt u njima. Izvana malo poribane, nigdje rupa. Plav sam bio al nigdje ogrebotine
Da su bile obične traperice ne bi bilo dobro.
Kod probe treba gledat položaj protektora da budu točno na koljenima.
 
Rokker su definitivno top. Ja imam dainese sad a prije sam imao modeka. Dainese je dva koplja iznad modeke a rokker je 3 iznad dainese
 
imam neke no name kupio na sajmu u njemačoj od lokalnog proizvođača,manufaktura. kroj slici na levis 501. postavljene aramidnom tkaninom na koljenima bokovima i guzici. jako udobne za vozit a kad hodaš štitnici malo padnu na pola koljena ali jbga to tako mora biti. malo su deblji materijal pa su odlične zimi u kombinaciji sa termo hlaćama
 
Za sad hvala svima na sugestijama,u ponedjeljak sam slobodan pa ću vidjeti što i kako. Uglavnom ,čini mi se da je Trilobit nekako best buy,po ovim specifikacijama i ponuđenoj cijeni.Vidjet ću .
 
Ovo kaj nudi Trilobit mi je interesantno. Ima kod nas kakav distributer da se to isproba .Za Modeku mogu potegnuti do Noveme,nije problem .Za Vanucci isto .Bitno mi je da mogu isprobati.A i Amd motooprema ima Held u ponudi. (y) :021:
Nisam našao zastupnika kod nas, naručio online
Bikers Crown S.R.O.
Pražská 481/IV
503 51 Chlumec nad Cidlinou


Došle hlače sve lijepo, orginal upakirano,
Trilobite Parado model, crne.
Sebi sam uzeo broj kao i obične traperice(Wrangler) i super su.