Kacige manjeg kalupa

matej123

New member
Trazim novu kacigu i volio bi da je crne mat boje po mogucnosti, ali ono sto bi najvise zelio da je velicina kacige regulirana kalupom a ne podstavom i jastucima unutar kacige. Pa ukoliko znate neke kacige koje bi odgovarale tom opisu ili da ih barem reguliraju kalupom, bio bi zahvalan na preporuci
 
HJC RPHA je djelomično tako "regulirana", jedan kalup je za dvije veličine. Tipa S kalup za XS i S, M kalup za M i L, L kalup za XL i 2XL..
 
HJC je pola broja manja, ako ne i cijeli broj (RPHA11 svakako, probao i nisam ju mogo navuc na glavu u L velicini iako sam RPHA10+ imao u L i bilo je granicno). Schuberth mi se isto pokazao nesto manjim od konkurencije.

A ako pitas za sto veci raspon velicina skoljki kaciga za odredjeni model, onda je idealno ako si L velicina jer obicno su kod vecine to modeli koji ne dijele skoljku sa drugim velicinama (barem ove koje sam ja imao zadnjih 10tak godina).

Ionako se svodi na oblik glave, jer, kompromisi su uvijek u pitanju, a najcesi oblik je poluovalni na EU i USA trzistu, ali ima razlika pa ce nekom sa istim obujmom glave ista velicina biti premala/prevelika (ovisno jel pricamo o sirini ili duljini kacige iznutra) nego nekom drugom. Nema tu puno filozofije, probas sto vise kaciga i kupis onu koja najvise odgovara
 
Obrati se korisniku mate, on ima i prodaje kvalitetna kacige manjeg kalupa.
25L bačve se teško mogu ubaciti u kategoriju kaciga :mrgreen:
 
Arai ima dobru velicinu kalupa, ne izgleda ko bačva na glavi sa debelom postavom nego je onako kako treba (y)
 
Realno podstava će se prilagodit/razjebat tokom vremena/pranjem.. Nađi nešto što ti odgovara po "defaultu" osim ako ne misliš s nekim djelit kacigu a to ne bi preporučio osim ako voziš električni romobil ili Harley.
 
Da li je schbert počeo radit više kalupa, znam prije su imali samo jedan i mjenjali unutrašnost spored veličine glave, ono u smislu
Jedan narod, jedan vođa, jedan kalup za kacigu, jedan motor (boxer)
 
Matej, uzmi si jedan dan vremena, prethodno nazovi par dućana da provjeriš da imaju kacigu koja ti se sviđa u približnim veličinama i probavat, jednu po jednu... svaku barem 5-10min na glavi... sama će ti se pokazat ;)
 
ne bi reko da su svi vecinom, zena je imala kacigu od HJCa, xs , a kalup je bio veci od moje M Araice. Tako da... Treba pogledat model i najbolje uzivo.