Kamera: SJ7 STAR

MIK0

Well-known member
Eto otvaram novu temu čisto da se rasprava o dotičnom modelu ne gubi po svim ostalim temama o kamerama.

Kao prvo kamera je kupljena "kod nas" odnosno online na Extreme Digital čisto iz razloga da preskočim peripetije i ona dodatna davanja sa našom Carinom u poštanskom prometu, drugo htio sam biti siguran da je original (došla vremena da i Kinezi kopiraju Kineze) i na kraju računam na to da bih eventualnu garanciju (2. godine) ipak mogao lakše aktivirati nego da je kupljena preko ebaya, amazona ili čak direktno od proizvođača.

Prvo par riječi o samom procesu kupnje: plaćanje bez problema obavljeno pri preuzimanju paketa od kurirske službe (za one kojima je to bitna stavka), u konačnici cijena čak par kuna manja od one na računu (1.600 kn) - nije nešto i ne znam kako ali čovjeka veseli, vrijeme isporuke cca. tjedan dana (dolazi iz Mađarske).

Ukratko generalno mišljenje o kameri: "koliko para-toliko muzike" .... OK možda malo više muzike (pogotovo što vidim da je u zadnjih par dana pojeftinila za dodatnih cca. 250 kn) što je u konačnici cca. samo 25 USD više nego na stranici proizvođača.

Ne želim sad ići u detalje i nabrajati sve funkcije kamere, no što se upotrebe na motociklu tiče izdvojit ću neke koje nisu ništa revolucionarne ali smatram dobro dođu. 
- Za nekoga tko ima mogućnost povezivanja napajanja vrijedi istaknuti kako kamera ima tzv. "DashCam" funkciju, odnosno uključuje se i počinje snimati čim se na mini USB konektoru pojavi napajanje, prestaje snimati i gasi se čim nestane napajanje.
- ima optičku stabilizaciju, doduše ne u svim rezolucijama ali recimo ima na 1080p@60, što je po meni trenutno sasvim dovoljno.
- ako ne koristite gornju opciju onda na motoru i u rukavicama dobro dođe opcija automatskog snimanja čim upalite kameru
- dosta dobra opcija je WiFi kada pričamo o podešavanju postavki kamere i podešavanu kuta snimanja ako nam njen ekran iz nekog razloga nije vidljiv, no brzina prebacivanja snimljenog materijala i nije nešto super brza (ali nije ni na GoPro 5 blk) pa ni ovoj to ne uzimam za minus.
- iako u paketu stiže dosta dodatne opreme u smislu nosača, kućišta...,  stvarčica koju svakako vrijedi naknadno dokupiti je daljinski kontroler.  Radi kao RF-a predajnik tako da WiFi na kameri nije potreban. Pripadajući remen je doista dug pa ide bez problema i preko rukava od moto jakne.  Još bolja opcija je montirati ga na upravljač sa adekvatnim nosačem.

O samoj kvaliteti snimke se da raspravljat, usporedba sa drugim modelima/proizvođačima je isto tako vrlo nezahvalna i četo podliježe subjektivnom dojmu, baš kao i masu drugih detalja na toj kamerici.  Kao što sam već rekao - "koliko para toliko muzike" i u ovom slučaju mi je stav da zapravo ne želim plaćati činjenicu da bih nešto mogao koristiti kad bih to želio, nego da plaćam samo ono što doista i koristitim.
Ako netko ima konkretno pitanje slobodno pitajte, pokušat ću odgovoriti najbolje što mogu.

Oprema koja dolazi u paketu:


Varijanta nosača za montažu na upravljač:


Usporedba sa dužom varijantom remena za normalni sat:




 
(y) Odlično napisano...sam imam SJ5000x Elite i prezadovoljan sam. Jedino za kontrolu snimanja upotrebljavam SJZone aplikaciju koja je originalna i besplatna za smartphone.
Inače ima SJ Cam svoju trgovinu i na AliExpressu po jako povoljnim cijenama a svako toliko imaju i akcije tako da se da dobiti neke stvari još povoljnije :wink: