Kawasaki Z900 ABS-2017

dipsi997

Well-known member
Nov 10, 2018
667
371
63
Zagreb
Hiflo izbjegavam kad sam čuo da zna promijeniti smjesu i rad motora, onda sam shvatio koliko je rijedak. Također na skuterima sam ih znao montirat i doslovno su šuplji, pregrubi, a s obzirom na cijenu nije ni čudo.

S toga na tome nikako ne treba štedit obzirom da može napravit štetu na motoru(nepravilna smjesa, prolaz čestica u motor koje nebi trebale uć itd).
Ili original ili nešto dostojno originala, uzeo sam sada K&N i da se ne šprica premazom da bude ljepljiv ne bi ga montirao jer je isto nešto rijeđi od orig.

Čudi me da je ipak ostao toliko čist, ali evo svakako dobar review.

Usporedbe radi na nakitanom skuteru sa gljivom - cilindar pun riseva nakon nekog vremena što ga dovede do zaribavanja. Mikro čestice malo po malo naprave svoje
 

3alfa3

Well-known member
Jul 19, 2008
12,079
7,162
113
49
ZG
Hiflo mi se na Z750 pokazao super, prljao se ko i originalni (oba papirnata i suha ko barut), al, to je drugacij format filtera i nije usporedivo sa Z900. Mislio da ce i ovdje bit OK, al ocito nije. Sve vise vjerujem da nije toliko do papira filtera, nego da ne dihta dobro na kuciste filtera zraka jer je iza njega bilo jako prljavo, a filter skoro ko nov nakon preko 20.000km, al ne razbijam glavu vise oko toga, samo OEM u Z900 u mom slucaju i prst u uho. :)
 

dipsi997

Well-known member
Nov 10, 2018
667
371
63
Zagreb
Znaci da nije ni on svaki isti... ali da, ako je kuciste iza bilo prljavo na nebi smjelo gotov nista bit onda je negdje propustao, sad znas:mrgreen:
 

3alfa3

Well-known member
Jul 19, 2008
12,079
7,162
113
49
ZG
Znaci da nije ni on svaki isti... ali da, ako je kuciste iza bilo prljavo na nebi smjelo gotov nista bit onda je negdje propustao, sad znas:mrgreen:

Jedino ako nije dimenzijama bio kako treba, ili je spuzvica/brtva na njemu bila losa/neispravna sto nisam primjetio, a gledao sam kad sam ga vadio iz kutije. Nikako drugacije. ali, lijepo je legao u airbox kad sam ga montirao, pazio sam na to. Ne znam, sad vise (meni) nije ni vazno, samo OEM od sada.


Evo fotke izvadjenog OEM filtera zraka na 28.000km. Vidi se gdje je filter popio vecinu prljavstine jer nije suh, Hiflo je bio cijeli ko nov nakon 20.000+km
 

Attachments

  • 20210825_123026.jpg
    20210825_123026.jpg
    3.2 MB · Views: 0

sasa ns 1

New member
Oct 23, 2017
12
12
3
novi sad
malo mi je čudno da ti je provlačio većinu vazduha sa strane brtve a ne po papiru jer je nemoguće da tu prođe tolka količina vazduha.Pretpostavljam da je hi flo prpusniji sam po sebi ili zato što nije nauljen.Što se tiče brtve meni je na versisu brtva na filteru posle nekoh 50000 km propala na jednom delu.Pošto nisam imao odma filter ja sam improvizonao sa nekom penastom samolepljivom trakom i sve je bilo u redu .Ništa se nije videlo da tu vuče.
 

3alfa3

Well-known member
Jul 19, 2008
12,079
7,162
113
49
ZG
malo mi je čudno da ti je provlačio većinu vazduha sa strane brtve a ne po papiru jer je nemoguće da tu prođe tolka količina vazduha.Pretpostavljam da je hi flo prpusniji sam po sebi ili zato što nije nauljen.Što se tiče brtve meni je na versisu brtva na filteru posle nekoh 50000 km propala na jednom delu.Pošto nisam imao odma filter ja sam improvizonao sa nekom penastom samolepljivom trakom i sve je bilo u redu .Ništa se nije videlo da tu vuče.

Moguce, ali, kako je tek onda sa puno propusnijim filterima tipa K&N kroz koje vidis golim okom (naravno, oni se moraju nauljit obavezno)? Hiflo papirnati ne djeluje uopce tako porozno, neproziran je kao i originalni. Pa ipak, tako je bio cist nakon 20.0000km da je to nevjerojatno. Vise bi prasine bilo na njemu da sam ga ostavio u sobi na stolu par dana :mrgreen:
 

zrakoplovac

Well-known member
May 15, 2016
674
537
93
Križevci
Ovi prodavači u autodijelovima uvijek uvjeravaju da je sve to isto (filteri itd.) dok jednom nisam videl kak se na 1.6tdi raspal filter ulja-uložak (MAHLE kao)… ti “economy” brendirani dolaze svi iz iste tvornice vjv…
Tak da to uvijek uzimam Original, bilo za auto ili motor jer je razlika u cijeni zanemariva, a može napravit popriličnu štetu mašini…