Koliko često vam se događaju opasne situacije u prometu

NHF, ali kad čitam tvoje dogodovštine iz prometa, ka da slušam svog dobrog prijatelja Jozu marendologa...
Skupa se vozimo, i kad negdi stanemo, on krene nabrajat puste jedva preživljive situacije s kojima smo se tokom vožnje susretali, a koje ja uopće nisam percipira (ili bar doživija tako dramatično kako su njemu izgledale), tako da se često pitam jesmo li uopće bili skupa u istom điru.

Mozda si u pravu, ali me frapira cinjenica kad idem sa debelim krmetom BMW F11, svi su oprezni kad me vide i ne pada im na pamet izletiti pred mene, a kad sam na motoru kao da sam nevidljiv. Znaci gleda u mene i 20m ispred mene se okrece polukruzno a meni ABS hoce da izleti. Jebemu, pa jel to normalno i jel pretjerujem?
Čak i u Evropama tako????

Cak i Evropama, da :/
Za 10 dana me eto dole na godisnji i vozim motor na prikolici. Nadam se da nece biti puno gore nego ovamo :D
Ma ne, ovamo su ljudi debili i 70% ih ne zna uopce ni voziti ni ponasati se u prometu. Ima ih koliko hoces starijih od 80 godina za volanom i pravo je cudo da se saobracajne nesrece cesce ne dogadjaju. Radim za gradsku upravu i usko sam povezan i sa vatrogascima pa sam prije pola sata pricao sa komandirom vatrogasaca koji mi je ovo pokazao: U ovom bijelom je bila baba od 85 godina koja je nonsalantno i bez ikakvog razloga presla na suprotnu stranu. Nema ni ona pojma kako i zasto.
Eto, to me najvise ljuti i sekira jer je ovaj u crnom Mercedesu imao lim i hrpu airbagova oko sebe, a kad meni ovo napravi a ja na motoru onda mi je let na drugi svijet zagarantiran.
 
Danas sam malo hondiro, bok'te, koliko budala ima, moraš biti ZEN da bi vozio !
Ovo nije upućeno nikom ponaosob, al kad sam bio mali govorili su mi ako vidim problem u svima oko sebe da možda problem nije u njima...ponavljam citat je tu jer je taj i takav sadržaj ovde izgleda glavna mantra.
Svi u kurcu, ja najispravniji u prometu.
 
  • Like
Reactions: Volcabar and Tibor
Samo da nam ne propišu sad da uz prvu pomoć i vatrogasne aparate trebamo imati. 😅
Ja uvijek nosim, I na tehnickom uvijek moram napominjat liku ako vozilo ima apart da on treba provjeriti datum atesta.
Prije sam vozio alfu 155 i ne kuzim kako ikog moze iznenaditi pozar na autu.
 
  • Haha
Reactions: bricksrheavy

Attachments

  • IMG_20210731_084823_408.jpg
    IMG_20210731_084823_408.jpg
    263.1 KB · Views: 0
Ne znam jeli dobar topic, jer prezivio sam svih parsto km voznje, ali jutros vidio scenu iz russian traffic youtube filmova.
prolazim autoputem do karlovca, vozim zaustavnom jer se kolona ne mrda i cca 100 metara ispred mene a4 karavan , svapske table, skrece iz desne trake u zaustavnu. Mjesto-dva u koloni ispred njega novi x5, ruske table, smota ful desno u zaustavnu i ne da audiu proc. Lola u audiju ode skroz na travu, bmw ispred napravi isto i opet ga blokira.
Vratim se nazad na normalni dio ceste da ih obidem, i pogledam vozace. U audiu neki mrsavi hipster, 30ak god, u bmwu lik 50+, ali presirok cak i za sic od x5. Podlaktica promjera pola metra. I samo gleda u retrovizor ko kobac.
Valjda se audias nije pretjerano kurcio, prevruce mi je bilo za cekat da vidim rasplet.