kuka na baotianu

allenp

New member
:LOL:

eto, vući ću mala industrijska kolica (inače homemade by moj djed, ali ja sam ih upgradeao u ovo stoljeće) na motoru, a na njima ću vozit kosilicu/e kad treba ići do drugog zemljišta kosit, blizu mi je i nisam na glavnoj cesti pa nema straha od murje, radi se o čistom komforu radi toga što inače moram spremat mali auto, getz, tj raskapat gepek, spuštat sjedala, postavljat najlone i pazit da ga ne izgrebem ili da se kosilice ne vozaju po unutrašnjosti, a ovako, bum kola na motor, kosilica na kola i peri miško :021:

eh sad, muči me malo gdje prikopčat kola, rama je sakrivena ispod plastika a i onaj dio oko zadnjeg kotača koji je dostupniji je prekriven crijevima i kablovima i ne bih htio tu nešto precvikat ili potrgat, pa sam mislio nataknut četvrtastu cijev na onaj 'šprljak' od centralnog nosača tj nogice koji viri s lijeve strane (onaj stalak veći, ne mala nogica).

problem naginjanja motora i krutosti rude bih riješio tako da napravim ovalnu rupu za šeraf koji će spajati cijev i rudu kolica, tako da se šeraf može micati gore dolje u toj rupi slobodno, ali ne i lijevo desno (prilikom naginjanja u zavojima i kod zaustavljanja).

znači imam rudu kolica, na nju našerafljenu četvrtastu cijev koja se navuče na rudu i na tu cijev nadovaren komadić iste te četvrtaste cijevi, okomito prema dolje na samu nogicu tj taj 'šprljak' centralnog podizača skutera.

dakle svojevrsni L od četvrtaste cijevi, čiji manji krak ide na šprljak (tijesno, tako da se cijev ne može okretati oko tog šprljka), a veći na rudu kola (i kroz njega na kraju prolazi šeraf koji spaja rudu i cijev ovalnom rupom radi naginjanja u zavojima).
 
napravio baš tako kako sam opisao, četvrtasta cijev u obliku slova L, manji krak navučen na centralni stalak čiji komad nogice viri s lijeve strane, a veći krak navučen na rudu kolica. kroz rudu i ovalni prorez pri kraju duljeg kraka cijevi prolazi M8 šeraf  pa se cijev, tj. skuter, može naginjati lijevo i desno neovisno o rudi kolica, te se može normalno voziti kroz zavoje.
awsym1.jpg

probao danas vući uzbrdo, nizbrdo, kroz zavoje, ide za 5, vozio motornu kosilicu na kolicima :0648: :021:
 
A di je slika??
 
evo je na prošlom postu ali sry sad je mrak pa se ne vidi, ako se sjetim, spojit ću to sutra na motorić pa pokazat bolje slike, ali ova lijeva je vrh te cijevi koji se spoji na motorić, a desna je dno koji je već spojen na crvenu rudu.
 
evo moje male prdilice, dovezao sam danas 2 voza jučer svježe pokošene trave za u vrt :0648:


 

   
   
 
Majkutiisusovu. :misli: :shock: (y)
 
Hm... Honorary Darwin Award Nominee?

:misli:

Sent from my toilet seat using HTC FartPhone

 
Može bit da vozi samo u livo.  :misli:         
Ili po dječjem vrtiču. :LOL:
 
allenp ti si genije ...
 
allenp kak si riješio struju na prikolici (žmigavci, lampe, štopsvijetla)?  :misli:



















:LOL:
 
Ajjj majtore, plug za oranje je next level (y) (y) :LOL: :LOL: :LOL: (y) (y) (y) :0648: :0648: :0648: :0648:
 
Sekol said:
allenp kak si riješio struju na prikolici (žmigavci, lampe, štopsvijetla)?  :misli:

:LOL:
nisam jer mi ne treba, u biti ne znam jel se zajebavaš ili ne, ali ako ne, stvarno ne bih bio tolko lud s tim ić po otvorenoj cesti gdje ima policije, ne zato jer mislim da će se raspast jer neće, nego zato da ne popijem kaznu.

dakle prikolica mi dođe ekstra dobro jer ne moram trgat auto kad trpam npr kosilicu, travu, metalne cijevi, daske i ostala takva sranja u jednoj kući i vozim do druge, udaljenost cca 800m u jednom smjeru.

stari je isto prigrlio moje rješenje, dofurao hrpu čeličnih cijevi za gradnju skele, koje inače ne bi imao kako vozit osim u tačkama :LOL: