Kupnja skutera od 50ccm - savjeti i iskustva (Generalna tema)

suseda prodaje Peugeot Vivacity ili tako nešto 50ccm star 3 godine smišni kilometri za 500€
 
suspenzija said:
Uziman neko malo govno od 50ccm...triba mi za po mistu pribacit kad su ljetne guzve da ne palin pravi stroj :mrgreen:
Uzeo bi nesto ko sym al cini mi se pre spor ako slucajno izad2m na magistralu da me ne pregazi bus ili kamion...koji 50ccm skuter moze neku normalnu brzinu postic da ne smetam po cesti?
Piaggio Liberty 50 (2T), ima ih za 500-600 Eura. Veci tockovi, ravna podnica, provjeren agregat, zna ga odrzavati/popraviti majstor na svakom cosku.

Imao sam prilike probati Kymco Agility 125, slican koncept kao kod Liberty-ja. Ne znam kako im se trenutno krecu cijene, ali je stvarno fin i praktican skuter!

Ako budes isao na 250ke, meni bi Beverly 250ie bio prvi izbor. Dobra je i Yamaha X-City 250 (ako trazis nesto vece, onda X-Max 250)
 
Ja bi doda scarabeo 200 kao best buy. 19 ks..prava mala zvijerka ravne podnice. Ja sam ga prije dvi godine platija a kasnije i proda za 10tk. 5 godina je bila starost. Gledm sad cijene na njuskalu i to nisu realne cijene vec zelje prodavaca.
 
Al čupa ka lud. Nije neka razlika između 250-ica i njega. Ljudima uglavnom retro izgled nije nešto napet i svi bi rađe Sportcitija i Carnabija, pa ga se zato može kupit jeftino. Mana mu je ka svim laganim skuterima da malo zna lelujat volan pri većim brzinama pa triba utege volana imat. Al kad se pogleda da ga se može kupit za istu cijenu ka i neke 125-ice od 11KS koji su doslovno duplo sporiji i užasno ubrzanje imaju, onda je po meni definitivno best buy. Čak mogu reć da mu je i završna obrana na nivou.
 
Ima li kakvih promjena po pitanju skutera, naime moj sinek bi malo na skuter, dost mu je blata s crossom. Gledam da ima kymco 8, povoljno, kakva su iskustva s istim ?
 
kymco ko kymco, ok budget skuter... al 50cc je dosta slabo... od 50 cc osobno bi gledao samo 2t i to u piaggio ili minarelli verziji... Ima najvise zamjenskih djelova i opcenito su maximum od 50cc
 
Jel tko zadnje vrijeme rega 50ccm...mene bez osiguranja ispalo 330kn...jos osiguranje oko 120kn i nije bas tako prejeftino...sjecam se da sam lani prva rega da je uspalo oko 50eur...znaci tu je bio trosak novih tabli



 
Evo ja sam u 5. regao, 50 cc, prva rega od kako sam kupio, pa mi je trebala i nova prometna i tablica, 480kn tehnicki + 130 osiguranje (30%). Zg tablica.
 
Pozdrav svima. Kako sam u predstavljanju rekao, nikada nisam imao skuter, motor… Zadnji put sam vozio Tomos tricu automatik 15 minuta, prije nekih 20 godina. Sada želim kupiti skuter do 50 ccm, do 500€ max. Dio godine provodim u Makarskoj, pa bi bilo dobro da se javi neko ako ima šta na prodaju u radijusu od 50-60 km. Ne znam kako bih ga dovezao iz npr. Zagreba. Treba mi za odlaske na plažu, kupovinu po gradu itd. U svakom slučaju namjeravam ponuđeno pregledati u servisu. Osim prodaje, ako neko ima kakav savjet, hvala unaprijed. Pojma nemam da li je bolje zračno ili vodeno hlađenje, dvotaktni, trotakni… 🤷‍♂️ Do sada sam shvatio kako želim ravnu podnicu, a ne želim Peugeot ili lošeg kineza. Ne bih da moram odmah nešto raditi oko skutera, neke zamjene i servise, bar za početak. Ukoliko imate nešto ponudite, u pp vam mogu poslati broj za slike i ostalo. Pozdrav.
 
^^šta znači dio godine provodim u makarskoj...?
zašto se ograničavati prilikom kupovine samo u tom perimetru ?
pa nebi da ti je problem odakle bilo pribaciti taj skuter od 50ccm ...:D
 
Last edited:
^^šta znači dio godine provodim u makarskoj...?
zašto se ograničavati prilikom kupovine samo u tom perimetru ?
pa nebi da ti je problem odakle bilo pribaciti taj skuter od 50ccm ...:D
Napisao sam u predstavljanju da živim u Sarajevu, pa da ne bi bilo zabune. Tražim skuter na Hr tablama. Kao što rekoh, pojma nemam o skuterima, samo ga želim kupiti. Ako nije problem prebaciti ga iz udaljenijeg mjesta, još bolje. Na bih se ograničavao ako postoji rješenje.
 
Piaggio Energy hiper 2 pro ima ravnu podnicu i pouzdan motor, isti motor ima gillera runner, ali ima greben u sredini pa ti to ne odgovara.
Energy sam vozio davno par godina i napravio s njim 36 kkm pa ga prodao za 1000 eura, nikad se ništa nije pokvarilo na njemu i pouzdan je.
 
  • Like
Reactions: Petar071
Piaggio Energy hiper 2 pro ima ravnu podnicu i pouzdan motor, isti motor ima gillera runner, ali ima greben u sredini pa ti to ne odgovara.
Energy sam vozio davno par godina i napravio s njim 36 kkm pa ga prodao za 1000 eura, nikad se ništa nije pokvarilo na njemu i pouzdan je.
To sa podnicom čak i nije presudno, staviću kofer. Hvala za info.
 
za te pare nazalost tesko osim nekog krampa.
sto je najbolje postena 50 i 125 su slicne cijene, al si blizi soma nego 500E.
Ja bih se definitivno orjentirao na provjerene marke pa cak i starije godiste. MOj NRG je bio 2004 i vozio i radio bez greske. Samo potrosna roba, niakvog kvara a kod mene bio nekih 7 godina.
 
  • Like
Reactions: Luke