Močile (Vrbovsko)

Oduzimanje prednosti.
RIP

Covjek je dosao do Mickey mousa u Severinu, popio cugu, maknuo tablicu i pun gas dalje. Zena ga nije mogla bas vidjeti, vecim dijelom si je sam kriv a baba bu se ssd vucarala po sudovima. Ne treba izazivati sudbinu
 
jel ti kužiš kaj je oduzimanje prednosti?

Znam ja dobro sto je oduzimanje prednosti i zao mi je čovjeka, ali treba znati gdje se moze voziti pun gas a gdje ne. Pogledaj slike gdje je nesreca bila, iza zavoja je doletio pun gas i nema sanse da ga vidis. Tehnicki je oduzimanje prednosti ali jebiga on je u grobu a ona nije. Nije cesta crno bijelo.


 
  • Like
Reactions: Igor28
Prošao sam i ja motorom danas, tu ako je brže od 80km/h dojurio nije ga mogla vidjeti nikako. Sjeban izlaz na glavnu skroz.
 
  • Like
Reactions: as17
To bi generalno trebalo biti tocno.... osim kad su znakovi postavljeni 70-ih godina proslog stoljeca. Ne mislim na konkretni slucaj nego opcenito hrvatsku stvarnost.
 
To bi generalno trebalo biti tocno.... osim kad su znakovi postavljeni 70-ih godina proslog stoljeca. Ne mislim na konkretni slucaj nego opcenito hrvatsku stvarnost.


Kod mene stara cesta Buzet-lupoglav ograničenja 50-70km/h asfalt totalni u k. Obnove cestu i sad su jos vise smanjili brzinu.
 
Vezano uz ogranicenja..... Nismo svi isti, nekim vozacima (bez obzira o kakvom vozilu je rijec) su i postojeca ogranicenja previsoka.
Nazalost, ogranicenja brzina vrijede za sve isto i ocito se donose po nacelu da i najlosiji vozaci budu donekle sigurni za sebe i druge. Jbg, tak je to.
 
  • Like
Reactions: Village
Vezano uz ogranicenja..... Nismo svi isti, nekim vozacima (bez obzira o kakvom vozilu je rijec) su i postojeca ogranicenja previsoka.
Nazalost, ogranicenja brzina vrijede za sve isto i ocito se donose po nacelu da i najlosiji vozaci budu donekle sigurni. Jbg, tak je to.


kaaaaaaj? to je neka tvoja logika zakaj postoje ograničenja? 🤣🤣🤣


Srki
 
kaaaaaaj? to je neka tvoja logika zakaj postoje ograničenja? 🤣🤣🤣


Srki


Da, kaj fali toj logici? Ne postojanja ogranicenja kao takva, nego brzina koja je njima dozvoljena. Si vozio od Zaboka pema Pregradi po brzoj cesti? Ima dijelova gdje je 60, pa i 40 kmh, vidljivost ko na pucini, prometa nikakvog, prilaznih cesta skoro uopce, cak je i semafor postavljen da pali ak vozis brze od 60 na ravnici od kilometra ako ne i vise. i da, znaju postavit multanovu na toj cesti
 
  • Like
Reactions: Feis123
uf, ovo je gadan zavoj i za 50kmh ...
to je 13,8 Metara u sekundi, pa ti mjeri....

Gospoda iz Cesta bi morali na ovakva mjesta postavljati ogledalo...

.... žao mi oboje ...
 
Ima tamo onaj špigl ali svejedno niš ne vidiš jer se na taj zavoj nastavlja drugi dugački na kontra stranu, tamo kad izlaziš jednostavno lijevo nema šanse da vidiš na vrijeme nekoga ko dolazi sa više od 50ak. Vikendica mi je tam selo prije pa dobro znam iz obje perspektive. Tu je krivac ta baba zakonski makar je i ovaj doletio ali realno glavna krivnja je na konstrukciji takvog spoja na glavnu cestu.
 
  • Like
Reactions: sharky969
Slicno krizanje (totalno nepregledno zbog kapelice :D ) , pogotovo jer je prilaz glavnoj cesti pod jako malim kutem je mene smjestilo polomljenog u traumatolosku, a skuco sam se u bok Golfa sa ne vise od 40-50 km/h iako sam mogao imat i 100+ km/h, al eto nisam. I to ne daleko od kuce, znam cestu, al nikad godinama tamo nisam imao situacija - do tada.
 
Ograničenje je postavljeno kao max dozvoljena brzina u idealnim uvjetima vidljivosti i kvalitete kolnika neovisno o vrsti vozila koje njime prometuje. Ako nisi vješt vozač, onda se vozi sporije od ograničenja. Ako je cesta mokra ili skliska, prilagodi brzinu uvjetima na cesti, isto tako po noći ili magli.
Druga je stvar što je dosta nas naviklo voziti na rubu oduzimanja vozačke, pa ukalkuliraš ograničenje, pa koliko brzinomjer vara pa koliko murja oprašta i onda u naselju na 50 ograničenju pičimo nekih 85-90 po satu i mislimo kak smo ful kulturni. Neki drugi potegnu i puno više, tablica u ruksaku, preklopljena ili je niti nema, a kad se dogodi sranje onda su nam svi drugi krivi, cesta, auti, traktori, šoder i još poneki faktor.