Moto Morrini X Cape 650

Vidia ga neki dan uzivo. Lipo se cuje, izdaleka atraktivan. Iz blizeg mi se cini ka kineska radja, nesta ka prvi kawasaki versys plastike...za te pare se cini dobra kupovina.
 
Dobar motor.. Dobto izgleda uživo..Vidio sam ga prvi put 2019.na Eicmi...Odgođen izlazak zbog korone....Mašina kopija Kawasaki er6n..CF Moto...Ubrzo na osnovu njega izlazi još par modela..Naked, scrambler..
 
Mislim da su Kinezi krenuli nekim drugim putem...shvatili su da bez "brenda" ne mogu da se probiju na drugim tržištima i naprave nešto veće pa su kupovinom fabrika kao što je Volvo, Beneli, Moto Morrini dobili upravo to. Ime koje bi trebalo da im pospeši prodaju. Koliko je kvalitetan pokazaće vreme, ali ne mislim da je baš toliko loš u odnosu na konkurente. Izgledom "gađa" poznate i etablirane motore kao što je Tenere 700 i Aprilia 660, a da li će biti toliko kvalitetan to ne može još da se tvrdi. Sastavljen je iz relativno dobrih komponenata, po pristupačnoj ceni, može da bude bum kao što je i Benelli sa TRK/X napravio u segmentu A2 motora. Može se polemisati u nedogled, ali je činjenica da Kinezi sada pametnije igraju, promišljenije i na ovaj način ( kupovinom brenda ) polako sebi krče put na tržišta koja su im do juče bila nedostupna. Ionako je to narod koji razmišlja decenijama unapred.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: JosipS