MotoGP "Silly Season" u 2025. (pretpostavke, glasine i predviđanja)

Jedan je Tiiito, kad more trg marsala more i Pramac 😁
 
Evo onda sam ja iznimka u toj logici iz Gomirja. F1 svake sezone zadnjih par godina pokusam pogledati "na dug iz starih dana" i nikad ne uspijem doci do kraja. MotoGP niti ne udahnem i vec je gotovo.
 
  • Like
Reactions: vespinjo and as17
Ni ja ne uspijevam skupiti 30 sekundi F1 po sezoni a GP pratim. ALi taj dio je manje bitan. Ovdje ispada da je inicijalni problem tehnologija, prošlih godina je bio pod tepihom a sad je Ducati na mišiće osvojio oba prvenstva i naravno da je ponovno na dnevnom redu. Mogao bih se složiti s navedenim jer stalno se vrti pričao vozačima koji su manje bitni pred tehnologijom. I recimo da su u pravu ali samo za primjer, to se govorilo gotovo oduvijek ali zamislite situaciju da je "prošlo" prije deset godina. To bi značilo da bi još danas imali natjecateljske motocikle s elektronskim pomagalima od prije deset godina, vremena po krugu bi možda minimalno napredovala, ne bi bilo inovacija niti na serijskim modelima... da ne idem dalje jer je lista duga. Pitanje je koga bi to još zanimalo, od proizvođača do publike.

P.S. S obzirom na sve veću popularnost u HR, u konačnici ne bi bilo više oldtimer utrka jer bi sve bili aktualni modeli. :mrgreen:
 
Po meni napredak tehnologije i upotreba iste u prototip motorima je osnovni dio takvih natjecanja. Ja bi jedino ograničio da svaki proizvođač može imati najviše 4 motora na gridu. U protivnom se desi da ako jedan proizvođač napravi vidan napredak u razvoju motocikla, kao sad u ducatiu...sve satelitske momčadi logično žele imati baš taj motocikl i onda dolazi do situacije kao u zadnjoj godini da u prvih 10 na kraju utrke imaš 7 istih.
 
Baska imas inovativnih prednosti na serijskim modelima od krila i ostalih sranja 😂
 
Ima samo nisu revolucije, npr. dosta je samo pratiti Bosch elektroniku prije nekoliko godina i danas.
 
Ma seru kvake svi zajedno.

Kad je vladala Honda ili Yamaha onda je to bio tehnoloski napredak, japanska perfekcija, disciplinirani inzenjeri i kapi za oci od jeguljine sperme.

Kada DUCATI pobjedi, onda je to kriminal, mafija, bespovratna EU sredstva, nemjestanje guma, elektronike, granulacije asfaltne podloge i tako sve do modelarskog drustva iz Velike Gorice 🤮

Celava trica kmelji jer mu vise folcika ne plati manestru za taksi voznje.

Forza DUCATI !!!