Motor i živit u stanu...

Dragon Racing

Well-known member
Vozim motore skoro pa cili život, a tako i živim u stanu. Šta znaci da su ljubimci uvik vanka. Imao sam od Apna6 pa do motora od cca 5tis eura.
Ni jedan dosad nije ukraden, al mi se desilo da su jednog koji je bio 6 dana star, bacili s nogare, i 636 se netko bice igra sa kvacilom pa je i ona zavrsila na podu.
Igrom prilika bi se moga pocastit novijim motorom, pa mozda cak i novim, jel su cijene na njuski par god. starih motora kao i da kupis novi :) ,al me uvik odbija ta pomisao da je van.

Pa me zanima kako razmisljaju ostali forumasi u istoj situaciji, sta rade po tom pitanju.
Ili ih takve stvari ne brinu???
 
  • Like
Reactions: t0malito
A jedino sto ti mogu napisat je garaza. Sunce..kiša...mačke

Ja bi ju rado unajmio ali ovdje kosta mjesecni najam ko u zagrebu dvosobni stan.... :(
 
Nikad na kiši i jakomu suncu ne ostavjan svoje željezne konjiće. :geek: Ne zbog krađe itd, nego radi same makine općenito. Imaš dobru ideju kod Klepe, iza garaže mu je ta plastićna instalacija.
 
Centar grada, ludnica teska, tako da se nesmi nista gradit, zagrađivat i sl.
Zasad je najbolje sta je napisa StyckiF, vozit kramp i boli te k.... Hahah
 
Gledam ovako; ako si ne mogu priuštiti deprecijaciju nekog motora zbog stajanja vani i nabijanja kilometraže - ne mogu si priuštiti TAJ motor i kupujem jeftinije.

Ovaj sport je ionako teški financijski pušing pa samo je pitanje koliko :mrgreen:
 
Od 92. vozim motore i živim u stanu, svi su bili cijelo vrijeme parkirani uz zgradu s tim da svaki put kad završim za danas ide cerada na njega, cca svake druge godine kupujem novu ceradu i niakd niti sa jednog motora nisam skidao akumulator i punio ga jer se vozim dok ne bude minusa, što je u posljednjih pet zima kratko. Samo sam jedan motor našao ujutro na boku, pukla ručica kuplunga, i jednom su mi ukrali ceradu.
Zbog te situacije koju si naveo uvijek vozim starije motore od 5 godina, jednostavno me srce boli kupiti novi motor i držati ga vani.
 
Kad promislim manje bi na drogu trosio majke mi 😄

A zivim na prokletom mjestu di nema sanse da drzim ceradu jer bi mi slomilo motor, toliko jako puse da je susjedima i bez cerade redovno bacalo velike skutere
 
Što se tiče cijena rabljenih u usporedbi s novima razlike gotov nema, npr Honda CB650 2019. sa 10ak kkm košta 57kkn, a nova je 66 kkn, kad kupiš rabljeni još prepiris ili koja već davanja imaš ta razlika je zanemariva, tako da najmanje gubiš ako kupiš motor cca 5 godina, voziž ga koliko te vvolja i prodaš.
 
Centar grada, ludnica teska, tako da se nesmi nista gradit, zagrađivat i sl.
Zasad je najbolje sta je napisa StyckiF, vozit kramp i boli te k.... Hahah
ma da... kaj kurac, novi panigale, GSovi i veliki piše... bitno da ide, da je pouzdano a na semaforu tak i tak jajca znače više od slova i brojki...
 
Nijedan motor mi još nije bacila bura (da si kucnem o glavu/drvo) ali je digla poklopac kufera dovoljno dugo da ga nalije kišom i izbaci pola stvari van te onda uredno poklopila natrag :ROFLMAO:

pa ti imaj kofer na motoru 😂
 
Ja ne znam kako bi drzao motor vani na ulici... valjda ne bi mogao lec navecer od muke 😁

dok sam 6 - 7 godina zivio u Rijeci na stanu nikad motor/motori nisu bili tamo s menom... jednostavno nemam srca da stoji vani pred zgradom...

nego bi mi motori bili u Senju kod staraca u garazi i onda bi vikendom dosao i provozao se i nazad ga spremio u garazu...

i sad kad zivim u svojoj kuci i imam garazu takoder nisu noc proveli ispred u dvoristu

ni skuter cak...
 
Pa koliko motora stoje vani pa što, ja sam u jednom evropskom velegradu kad sam ga često pohodio, vazda vidio iste motore na istom mjestu godinama, vjerujem da sad budem tamo i oni bi bili tamo, jednostavno ili oguglaš i uvijek očekuješ da će ti što falit ili ga dobro umotaš u jaku neku poljoprivrednu navlaku da bude nekom tlaka da ga odmota . Uvijek možeš nać neko skrovito i sigurno mjesto od kiše i bure, a možeš platiti osiguranje protiv kradje i sl .
 
Imam kuću... Izbacio auto iz garaže na parking misto, a motor u garažu. Frrrr sa ulice, daljinski krrrrrr, diži vrata.... Kažu mi da više vridi kvadrat parkinga nego stana. Kako ne oskudjevam, očito nisam svjestan što imam... Stan je ćiba.
 
  • Like
Reactions: diesel power
Cili život skutere držim ispred zgrade na kiši, suncu i ostalim utjecajima.

Jednog su mi ukrali (x9 i to je bila takoreć ispod čekića).

Sada svoju hondu (i auto) pospremim u garažu (parking misto), disc lock + Vigo box i spavam kao beba. 🥰
 
Garaza je ludilo ali……
Ja iman garazu 10 min hoda od stana…..
To mi neprakticno……
Tako da kad san doma motor/skuter je isprod kuce
A kad nisan doma onda su u garazi……
Ako bas najavljuju neko tesko nevrime onda ga stavin u garazu
Mislia san u pocetku motor u garazu a skuter isprid kuce pa skuteron do garaze…..
Previse komplikovano….
Disc lock, lanac ovo ono……
Evo u 10tak godina nista…..
Dosta prometna ulica u centru grada……..
Motor,skuter,auto su stvari koje su tu da nama sluze a ne da mi sluzimo njima….necemo ih sad razbijat ili statigajaznan ali necu bit rob stvari……