Motor i živit u stanu...

ja kad sam bio kupio prvi nov motor,prije nego što sam to riješio kupio sam prikolicu,ali ne namjensku za motor već malo veću,hehe bolje reći za konja, i to je to . I garaža ujedno i smještaj za sve što ide uz motor .a unutar izvario kostur gdje mogu motor fiksirati kad ga vozim autom
 
Ja živim u kući,i moj motor je neko vrijeme bio kod mog starog u garaži dok nisam kupio i u svom dvorištu sastavio montažno spremište od oko 2,5x3 m.Iako se radi o motoru male kubikaže iz 90-ih,nisam htio da mi stoji na otvorenom,nisam htio da po njemu pada kiša i snijeg, da se mačke lutalice penju po njemu i podrapaju sic, ili da ga netko ukrade iz dvorišta (to se dogodilo frendu iz kvarta prije par godina).
 
Imam garazu odmah pored stana/zgrade i ne stane mi auto unutra pa auto stoji ispred garaze a motor i skuter unutra. Kad zareda lijepo vrijeme, ostavim ih vani pored auta jer mi se neda izmicati auto stalno da otvorim garazu da bih uvezao/izvezao motor ili skuter. Cim vidim da ce kisa, motor ide u garazu, a skuter cesto samo prekrijem ceradom ili cak i ostavim na kisi.
 
Meni jos motori nisu prenocili vani osim na putovanju, a i vidi se dugorocno koji je garaziran a koji ne.
Drugo opet nemogu imat sve iman garazu stane 2 auta i 3-4 motora al zato su vozila jeftinija :LOL:
 
uvijek u garazi,samo kad je Bonaca prenoci van ispod kamere... vozi se svako malo-kao danas do Paga na kavuSlag... :coffee:
 
ja trenutno zivim u stanu. motor je kod mojih (tj kod mene) doma u garazi, jezim se kad ga moram pustit na ulici i 5min samo da uzmem nesto. pustit ga preko noci...jedino da kraj njega spavam
 
Bio sam i ja takav, jos ga ostavim na rujevici, okruzen sa mladim armada debilima, jos kupio onaj lokot pa ga 2 puta zalokotao, nakon mjesec dana te pocne bolit kita, a i aprilia je, ko normalan će to ić krast.
 
Vozim motore skoro pa cili život, a tako i živim u stanu. Šta znaci da su ljubimci uvik vanka. Imao sam od Apna6 pa do motora od cca 5tis eura.
Ni jedan dosad nije ukraden, al mi se desilo da su jednog koji je bio 6 dana star, bacili s nogare, i 636 se netko bice igra sa kvacilom pa je i ona zavrsila na podu.
Igrom prilika bi se moga pocastit novijim motorom, pa mozda cak i novim, jel su cijene na njuski par god. starih motora kao i da kupis novi :) ,al me uvik odbija ta pomisao da je van.

Pa me zanima kako razmisljaju ostali forumasi u istoj situaciji, sta rade po tom pitanju.
Ili ih takve stvari ne brinu???

Kad je lijepo vrijeme motor mi najčešće stoji pred ulazom u zgradu, imamo lijepi komad prostora natkriven (iznad je cijeli stan) pa je tu zaštićen i od sunca i od iznenadne kiše. Ako je najavljen jači vjetar ili neko opakije nevrijeme, a isto tako i ako znam da nekoliko dana sigurno voziti, onda je u zgradi. Imamo veliki prostor koji praktički ne služi ničemu nego svi tu ostavljaju glomazne stvari poput starog namještaja, bicikle, dječja kolica, skutere... pa i ja svoj motor. Samo plahta preko njega da me baš ne dočeka sloj prašine i to je to.

Osobno mi samome nije toliki strah krađa. Živim u malom mjestu, na otoku, a i jedini sam koji ima plavu R3 na cijelom otoku tako da je nemoguće da neće biti viđena, u najgorem slučaju prilikom pokušaja prelaska trajektom. Ono što je meni najveći strah je taj da ima puno djece oko zgrade koju roditelji baš i ne nadziru pretjerano. Dok sam skuter imao znao sam nerijetko izaći van iz zgrade i neki od klinaca bi sjedio na mom skuteru.

Razmišljao sam uzeti kasko za motor, najviše radi krađe kad odem negdje u veći grad na par dana da mogu mirnije spavat. Ali iskustva su ili da su opako skupi ili da pokrivaju praktički sve osim krađe.
 
Otkako imam skuter(2 godine) cijelo vrijeme je vani, na kiši, suncu, buri, ništa mu nije, pokrivao sam ga prvih par tjedana, onda mi se više nije dalo.


A i dobro mi dođe kada sa autom idem negdje onda skuter parkiram na to mjesto da imam gdje parkirati kad se vratim.
 
skuter je skuter i višemanje namjensko prevozno sredstvo i mislim da nema smisla zahebavati se s otvaranjem garaže ,kapije isl.treba imati ga uvijek u pripravnosti za skočiti po kruh,mlijeko kafu ili na poso, međutim motor je poseban u svakom smislu i bez pravog smještaja zanj je bezze .pogotovo za nas na kontinentu.
Ja sam imao akrapovića ful 4u2u1 i koji je bio skuplji od čitavog motora a koji se skine sa njega kad je hladan za manje od 10 sekundi i ostaviti ga ispred zgrade,hehe-moš imati sreće samo par dana
 
Zamjenio grad selom, sagradio man's cave uz kuću gdje stane sve od auto moto programa. Terapija kad okrene jugo ili oni dani u mjesecu. Jedan skuter mi je ukralo pred zgradom, imao i drkatija više godina na ulici. Uvik neko mora sjesti, probati stisnuti nešto, ekipa iz aftera ili čega već da ne govorim. Ovako sad svi spavamo u miru. Lito zima uvik su na postojanoj temperaturi i spremni za upotrebu. Milina