NC750 X/S DCT

Dobio sam natrag felge s popravka. Prednja je morala biti grijana kako bi se ispravilo oštećenje. Sada slijedi lakiranje iako iskreno ne znam kako se to izvodi s obzirom na konfiguraciju prečki na felgama :unsure: . Možda bi ih trebalo pjeskariti prije lakiranjaali to ću se savjetovati s meštrom...
 
Sve zavisi od ostecenja i na kom je mestu.
Precke (kraci) nisu problem, veci je problem sam obod felge jer ako se samo ofarba moze se desiti da ce vremenom poceti da se ljuska posle.
Iz tog razloga, najbolja opcija je peskarenje pa farbanje ne bi li kvalitet bio kao pre.
Ali opet.... sve zavisi od ostecenja, mozda i nece trebati peskarenje.
 
Pjeskarenjem će površina postat hrapava za popizdit jer je materijal relativno mekan. :unsure:
 
  • Like
Reactions: Nero
slobodno mozes pjeskarit meksim materijalima kao suhi led, ljuska od oraha, kvarcni pijesak itd
 
Last edited:
Evo ga, dileme su riješene. Felge sam odnio dobrom prijatelju, iskusnom bikeru koji se bavi lakiranjem. On je imao crnu boju i u jedno danu je sve bilo gotovo. Nisam večeras stigao da idem po njih a mislim da neću ni sutra pa će montaža i vraćanje Honde uvozno stanje pričekati novu godinu. Ionako nas očekuju samo kišni dani pa nema vožnje na vidiku ...
Felga 1.PNG
Felge 2.PNG
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Satelis and Shepa
Dobro izgleda, i onda koji je bija postupak?
 
Fino uradjeno(y)
Mali savet, ocisti nalegajuce povrsine pre nego motiras diskove na felge, ne bi valjalo da ostane farba.
 
Naravno, to je odmah napravljeno dok je još lak bio svježiji pa sam ga odrezao skalpelom. Sljedećih dana će biti montaža i vraćanje u život moje Hondice :love:. Na žalost nema još na vidiku dana bez kiše pa će vožnja morati pričekati
 
Evo, prije dva dana je završen projekat popravka i lakiranja felgi ali nikako da kiša stane pa da NC u novom izdanju ugleda svijetlo dana. Nekima se sviđa, nekima ne ali kao što stara narodna poslovica kaže - o ukusima se ne raspravlja ;)
 

Attachments

  • NC black rims 1.PNG
    NC black rims 1.PNG
    870.7 KB · Views: 67
  • NC black rims 2.PNG
    NC black rims 2.PNG
    957.6 KB · Views: 75
  • NC New look.PNG
    NC New look.PNG
    844.7 KB · Views: 82
  • Like
Reactions: brmbo
Evo, prije dva dana je završen projekat popravka i lakiranja felgi ali nikako da kiša stane pa da NC u novom izdanju ugleda svijetlo dana. Nekima se sviđa, nekima ne ali kao što stara narodna poslovica kaže - o ukusima se ne raspravlja ;)

Uz boju motora lepo idu crne felge u to nema sumnje. Jedino sto bi pre isao na mat umesto lakirane, cisto zbog estetike jer je sve mat na motoru koliko vidim.
Sa druge strane, mat boja je nemoguca misija za odrzavanje.... nema popravnog kod bilo kakvog ostecenja jer se ne moze polirati.
Kad bi radio felge u crnu boju..... peskarenje, plastificiranje i za kraj kao slag na tortu stavio bi neke sive fluo trakice cisto da razbije monotoniju crnila.