Objavljujem preko 35 vožnji sa skuterima - prosjek 400km.

dajteh

Member
Pozdrav ekipa!
Nakon što sam pokupio neki Ransomware, došlo mi je direkt u glavu da napravim više backupa medju kojima je i YT za vožnje sa skuterima, koje su i dan danas aktualne.
Dominiraju vožnje s 50ccm skuterima gdje je prosjek đira oko 400km, a naći će se i poneki motorić s velikom tablicom, ali to je jedna druga strana doživljaja vožnje na 2 kotača.
Fokus je na vožnje s malom tablicom, i odlučio sam ih staviti na YT. Do sad sam se provozao kroz 11 država s malom tablicom (Hrvatska, Slovenija, BiH, Crna Gora, Albanija, Grčka, Srbija, Bugarska, Turska, Italija (Stelvio), Mađarska. U planu je bila Rumunjska i Makedonija za ovu godinu, ali vjerujem da će doći na red jednog lijepog sunčanog toplog, ali ipak zimskog dana...

Koga zanima može pogledati dijelić atmosfere primjerice u ovom linku:
https://youtu.be/AboHHGHjgCY

U poslijednjih nekoliko dana, objavio sam 8 voznji, ilitiga Trip-ova :mrgreen: a imam ih još tridesetak za posložiti (skarabudžiti).

Od 2015. se aktivno vozikam u ovom stilu, a 2019. je bila obogaćena kvarovima, naime do tada nikad nisam ostao u kvaru na putu, ali moji prijatelji jesu, na sreću, uvijek bi se snašli i to je jedno nezaboravno iskustvo... Prošla godina nije ni mene poštedjela, otišli smo u Mađarsku na Balaton, i u sred mrklog mraka ostao sam bez anlasera... a nemam kurble. Uspjeli smo upaliti skuter pomoću vezice iz tenisice :LOL: Ta snalažljivost i timski rad su nešto što se rijetko doživljava i zauvijek pamti. Na sreću, dovezao sam se doma bez problema uz uvjet da ni slučajno ne smijem ugasiti skuter :D i to mi je jedini kvar koji me nije nimalo obeshrabrio jer sam napravio jednu kardinalnu pogrešku koja je potrošila četkice anlasera u maksimalnom prijenosnom omjeru variomata... (nikad nemojte iskorištavati duže vožnje za probe nakon tuniranja/experimentiranja)! Logično :)

Eh da, da cijela priča bude čudnija, većina vožnji je odvožena sa skuterom koji je na izuzetno lošem glasu
Aka "nepopravljivi" koji je slomio i najveće majstore. Odlučio sam se uhvatiti u koštac s tim i riješiti mušice za svagda, da bi se na kraju 2T agregat podmazivan čistim uljem pokazao kao TOP cvajo :mrgreen:

Skuter koji dominira je Gilera Runner Purejet 50, na nekim vožnjama je bio u originalu, ali pošto sam malo teži, ugrađena je 70 garnitura. Sada ima 72 000km.

Možda se nekome svidi neka cesta pa se odluči provozati...
Isprika zbog dužeg posta, trebao sam samo zaljepiti link :LOL:
 
Svaka čast prijatelju
podržavam te u cijelosti kao i do sada
jedva sam čekao ovakvu temu
nadams e da ćeš posjetiti još barem dodatnih 11 zemalja s malom tablicom
(y)
 
Huh još 11, dobar si! Šteta što se poslijednjih godina ne može ući u neke zemlje zbog jbnih ratova... Ne mogu nigdje pronaći putopis/blog od jednog poljaka, taj je išao od Poljske, pa nasom Magistralom, i skroz do Egipta s Runnerom 50. Ako netko slučajno naleti, nek linka ovdje. Davno je to bilo, ima 15ak godina sigurno...
 
Svaka čast majstore! U inat ovih "bajkerima" koji misle da za svaki put duži od 5 km treba imati GS-a  :mrgreen:
 
Malo je neobično da se skupi toliko vožnjica s prdilicama, ali ima nas ne mali broj kojima je to zanimljivo i bez problema se vozimo.

U medjuvremenu sam poceo paralelno sarati s motorima, medjutim, to je jedna prica za sebe, sve je drukcije i rekao bih - stresnije. Tu i tamo nagnem na tu stranu, ali za sad nisam prevagnuo niti imam ambicije.


Pozdrav svima!
 
Snimke su interesantne, a ti se voziš onako kako ti je drago. Triba li bolje od toga? Mislim da ne.
 
Jedan mali sazetak zakljucno s krajem 2019. sezone. :021:

https://youtu.be/JmS5iMwfG-g
 
Bravo,svaka cast! Bilo bi mi drago da dogovorimo neku voznju ili putovanje jer radim slicnu stvar.
Na svojem skuteru sam presao cijelu Hrvatsku a planiram i na jos duza putovanja ako budem u mogucnosti.
Imam hrpu videa i fotki koje sam tek poceo stavljati na svoj Youtube kanal. Imam i solidan setup za Moto vlog koji krece uskoro.
Evo i link na kanal ako bude interesa :)
Veliki pozdrav!