Od 2020 svi Harley-i za europsko tržište iz Tajlanda

FFBikerSar

Well-known member
Po običaju dobro obavješteni njemački MOTORRAD izvijestio je kako će od 2020 svi Harley-i za europsko tržište, sem trike-ova i par specijalnih modela, biti proizvođeni u Tajlandu

harley10.jpg
 
Nino777 said:
Jesu tak senzacionalistički pisali za BMW iz Kine  :LOL:

Iz Kine dolaze samo jeftiniji modeli BMW-a. Ali dati 20-30 tisuca EUR za motor, sklapan u tajlandskim Pindicicima, e tu stvarno mora da te je neko prije dobro opali motikom po tintari  :jesus:
 
Honda se isto radi cini mi se dole.
 
I jeftiniji modeli Kawasakija (dva cilindra)  :palacdolje:

Ili na Taiwanu :misli:
 
error said:
I jeftiniji modeli Kawasakija (dva cilindra)  :palacdolje:

Ili na Taiwanu :misli:

U pravu si Taiwan je zapravo  8)
 
Kakve veze ima gdje se rade motori  :misli: razlika je samo u zaradi a kvaliteta moze samo bolja biti.

Prije 5-6 godina, ili vise ne sjecam se, kad je BMW u najvecem usponu s GS i ostalim modelima bilo je toliko gresaka opoziva da je glavna faca BMW-a izjavio da su su sami krivi jer ih je ponijela slava. Veca produkcija manja kontrola i jos manja kvaliteta a sve radjeno u njohovim tvornicama u Berlinu. Sve bilo javno u novinama  8) Tako da su ti kineski, jeftiniji modeli, Bemwejci mozda pojam kvalitete  za skuplju bracu  :mrgreen:
 
Pa recimo na ER-6 su odmah nakon premještanja porizvodnje na seriji 12-16 pucali ventili. Na većim je tržištima tog modela rađen i opoziv, a greška ispravljena na mašinama od 2015 nadalje. Govorim iz prakse  :mrgreen:
 
Pa možda bolje u Taiwanu nek USA.
Firma u kojoj radim,je jedan dio proizvodnje preselila u USA.
Več 2g hodaju naši preko bare učit ih, pokazivat im, nama sasvim logične stvari.
Veči dio procesa nije 100% automatiziran i treba malo mozga uključit...a narod glup ko kurac.😣
 
Istina što pišeš, moguće da ovo i za HD bude napredak.
Kak vele, nekad je i nogom u guzicu korak naprijed  :mrgreen:
 
Pa ako spuste cijenu modela za nekih 20-25% jer nema vise skupih tarifa onda to bude i dobar potez.
 
Taiwan je bio dugo pod uticajem Japana i sad se taj uticaj osjeti tako da ov za HD i kvalitet moze samo znaciti napredak i poboljsanje.  :D
 
  • Like
Reactions: Musashi
Zna li netko da li se u ovoj tvornici u Thailandu proizvode i M8 motori ili samo sklapaju dijelove, a motori dolaze iz USA?
 
Istina što pišeš, moguće da ovo i za HD bude napredak.
Kak vele, nekad je i nogom u guzicu korak naprijed :mrgreen:
Honde, Mazde, Toyote etc i to vrlo kvalitetne se proizvode na Tajlandu.. nemam ja brige za ono [ta je na Tajlandu proizvedeno.. Hard diskovi najpoznatiji za kompove... \ivio radio tamo 9 punih godina.. zapravo jedan dan manje :) i mislim da sam vidio toga dosta... Skoro sva vozila na cesti tamo su tamo i proizvedena... jer su takova svima puuuno jeftinija... zato bogati, stvarno bogati samo mogu kupit bmw koji ko[ta sa porezima 3 put vise... ovo je sigurno dobra stvar za Thai bikere jer Harley koji obicno kosta 15-16 tis $ u Thailandu je blizu 40 K $..