ODMETNICI

Čitate li 'Odmetnike'?

  • pročitao jedan nastavak i nisu moj tip štiva

    Votes: 18 7.3%
  • čitam redovito

    Votes: 228 92.7%

  • Total voters
    246
OldBoy said:
    ...ne ide kak sam očekival. Dvadeset primjeraka na ovom forumu je pobačaj :wink: (y)

;) :mrgreen:
 
OldBoy said:
    Dvadeset primjeraka na ovom forumu je podbačaj  :wink: (y)


.....a jesi našel crkvu di buš se bogu molil.

:mrgreen:
 
Ninja said:
.....a jesi našel crkvu di buš se bogu molil.

:mrgreen:

    ...prednost cyber kontakata je u tome što možeš biti kaj god očeš. Priča se o svemirskim Iphoneima, kometniraju se porschei, gume se kupuju ISKLJUČIVO ako nisu dulje od par tjedana na skladištu i slični bureki. Dimna zavjesa iza koje foleri čuće u svojim prosječnim i ispodprosječnim realnostima.

    Da Foruma nema, moralo bi ga se pod hitno izmisliti  :wink: (y)

   
 
mate said:
Odaziv na kupovinu tvoje knjigu nije vezan samo uz materijalno, ne treba generalizirati. :mrgreen:

    ...of course. Ljudi koji kupuju knjige čine 2% populacije (možda čak i manje). Realno, 20 prodanih primjeraka na forumu je i više od tog prosjeka  (y)
 
Fora bi bila kad bi umjesto imena koje koristiš u knjizi uvrstio nickove sa foruma...da viš prodaju 400% gore :LOL: :LOL:
 
Phobocaster said:
Fora bi bila kad bi umjesto imena koje koristiš u knjizi uvrstio nickove sa foruma...da viš prodaju 400% gore :LOL: :LOL:

(y)

Ti bi mu bil dobar za PR, ali več je krenul tim putem ;) :mrgreen:
 
HIGHLANDER said:
(y)

Ti bi mu bil dobar za PR, ali več je krenul tim putem ;) :mrgreen:
ja već imam svog šeika 8) :mrgreen:
 
ovisi o postotku :LOL:
 
    ...stiže mi na račun mjesečni honorar za knjige prodane preko interneta

https://webknjizara.hr/index.php?page=shop.product_details&category_id=4&flypage=flypage.tpl&product_id=333&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=28

    To su ovi forumaši koji me ne vole, pa su knjigu kupili u diskreciji. Platili je 120kn + poštarina 20 kn. A da su je naručili direktno na PP dobili bi je za 20 kn manje, potpisanu i sa posvetom  :LOL: :mrgreen:
 
Prejake su mi ključne riječi: motor, piva, trava, pištolj, toljaga, novac, dug, kamata, murija, vatra  :LOL: :LOL:

(y)
 
Phobocaster said:
Prejake su mi ključne riječi: motor, piva, trava, pištolj, toljaga, novac, dug, kamata, murija, vatra  :LOL: :LOL:

(y)

    ...ključne riječi su prilagođene sadržaju  :wink:.

    Za 'Golu istinu' od Nives Celzijus ključne bi riječi mogle biti karina, penetracija, cumface i još dosta toga  :mrgreen: (y) 
 
ma znam, ali kad čitaš tim redom ispadne dosta humoristično (y)
 
a jesi proračunat :mrgreen: al dobro...to sam skužio i dok sam čitao tvoje djelo :jesus: :LOL: :LOL:
 
Prvi Matin text koji sam pročitao je bio Riki. Svidio mi se na prvu. Stil pisanja me podsjetio na detektiva Philipa Marlowa. Pomalo mračna atmosfera sa nakonvencionalnim likovima. Nisam ni znao da je Rikiju prethodilo malo veće djelo - Odmetnici. Saznao sam da se nalazi negdi na mali milion stranica na internetu, ali nekako mi se nije dalo početi čitati, iako me je Mate dodatno uvjerio u svoju kvalitetu preko još par svojih kratkih priča. Kad je knjiga izašla, znao sam da ću je kupiti. Jednostavno volim imati svoj primjerak nečeg što cjenim. S kupovinom se nisam žurio, čekao sam da dođem do metropole kako bih osobno preuzeo svoj primjerak, naravno uz upoznavanje authora. Sam author je na mene ostavio pozitivan utisak starijeg (od mene) čovjeka sa podosta životno iskustva. Onako kroz razgovor  natuknuo je da ima velik postotak istine u Odmetnicima. S obzirom da sam znao kakav stil pisanja me čeka u knjizi, nisam žurio s početkom čitanja. Čekao sam pravi trenutak. Knjiga je kupljena s namjerom da se u njoj uživa dok na svom pustom otočiću odmaram na krmi svog broda, uz skriku cvrčaka i šumove mora. Tako je i bilo.... barem na početku. Nisam u potpunosti uspio u svom naumu, jer sam knjigu nastavio čitati i kući. To je onaj tip knjige koja te vuče da je pročitaš do kraja ODMAH, a kad dođeš do kraja onda ti je žao što nema više. tad bi najradije tražio od authora BIS, ali to ipak nije koncert, a bis je ionako već prošao  kroz Crni raj.
Otkako sam pročitao knjigu, postao sam nestrpljiv za popiti još jednu kavu s Matom. Čekao sam ga da dođe u moj zavičaj, jer je ipak on naš zet. Ko čeka taj i dočeka. Nije bila kava nego piva, i nije bilo pola sata nego dva sata. Malo smo pretresali knjigu i živote uopće. Najviše me je zanimalo koji su djelovi priče istina, a koji se samo temelje na istini. Cijelo vrijeme sam se nadao da je Klempo stroposto istinit, te da ću se naći sa jednim kamatarom koji ne preza od sile, Moglo bi se reći da bi to bio moj prvi bliski susret sa kriminalcem o kakvom se snimaju filmovi. Ispostavilo se da Mate nije Klempo u većem dijelu, i to u onom di Klempo kamatari, mlati i ubija. u jednu ruku sam bio razočaran kao dijete koje je došlo u cirkus vidjeti lava, a lav je bio samo na plakatu. U drugu ruku mi je bilo drago, jer dojam o Mati s prve kave mi se nikako nije uklapao u sliku nemilosrdnog kamatara niti bilo kakvog kriminalca.
Sad se iskreno nadam nastavku Mating pisanja u tiskanom izdanju, i naravno, ispijanje pive ili kave i razglabanje o novim tekstovima.
I za kraj, zašto je bolje čitati knjigu nego priču na forumu. Kad čitaš preko monitora dovodiš se u opasnost da ti majka/žena/kraljica prigovori da non stop buljiš u taj ekran, a kad čitaš knjigu je ok jer daješ pozitivan primjer djeci o čitanju. I još jedan, kad s autorom ideš na kavu, onda to nije kava s tamo nekom forumskim bajkerom nego s književnikom  :D
 
E Old dobio si najbolju pohvalu ikad napisanu...sve mi se cini da taj Klempo ipak negdje viri iz tebe  (y)