doc pogleda u džepić i vidi,
OHOHOOOO 
pa ovaj gospodin, filantrop ima donorsku karticu
sestroooo, dajte posude, sad će da trandžiramo
ali doktore, zar nećemo pokušati bar malo reanimacije
( usta na usta, usta na...
) zdrav je, mlad, lijep 😍
a jok; imam već bezec za jetru i srce, a ni ostalo nije za baciti,
Dobra frendica iz djetinjstva je dugogodišnja medicinska sestra na Hitnoj pomoći u Zagrebu, i sama mi je rekla da oni motoriste uobičajeno zovu "donori", na način "bila saobraćajka, stradao je donor" (a ne "stradao je bajker" ili motociklist...) - i time je sve rečeno... i ta cijela priča je voda duboka, jer kako veli Zog - kakva pitanja, kakvi bakrači, pa neće obitelj prije ukopa ići gledati mrtvo tijelo je li sve na njemu i u njemu pa da se treba pitati... izvade sve što im treba, ionako im udovi ni ne trebaju, glava, kita, ruke i noge se ne presađuju...
Veći je tu problem što baš i je tako kako veliš - nerijetko (jer su transplantacije jebeno unosan biznis i dobra prilika za slavu kirurzima) pitanje koliko su je truda dali liječnička ekipa Hitne na terenu da nekoga ožive... Nekako imam neki emotivni dojam da baš za bajkere nemaju previše truda (osim evtl. ako je riječ baš o nekom jako mladom), nekako se računa da svatko zna, pa i obitelj - jebiga, kada si na motoru, malo je tu sretnih ishoda, ljudi su nekako već unaprijed pomireni sa činjenicom za taj netko moj vozi motore i da je loša vijest moguća svake sekunde otkad ode od doma pa dok se ne vrati... tako da - iako treba zvučati kao zajebancija - ali tvoja konstrukcija razgovora je poprilično točna...
Jeli im problem bio napravit bazu podataka u koju se registriraš kao donor? - a ne da se obitelj povrh svega sranja još mora pitat; "ču, baš nam treba 'vaka jetra, jel' možemo uzet?"
Pa i to je situacija tipična za Hrvatsku, kao "sve je riješeno i usklađeno sa EU", a u biti ništa ne štima i jebe lud zbunjenog... godinama sam lifrao karticu Donorske mreže i sebe kao poželjnog donora sa 0+ krvnom grupom, onda prestao jer sam bunt kojekakvih kartica morao srezati da ne nosim ciglu plastike po džepovima, torbama i posvuda, i onda je to bilo riješeno tako da smo u biti zakonski svi donori. I to je u redu.
iz osobnog iskustva znam,da mi motoristi smo rizična skupina,i nismo na popisu za donore,jer sam imao saobračajku 06.10 i to mi je rekla doktorica koja se sva sreča našla na licu mjesta i pružila mi pomoč,,koja igrom slučaja radi na Rebru di sam ležo.
Po čemu nismo donori, po čemu smo rizična skupina (u smislu da ne možemo biti donori)...??