i tako...pade jutarnje budjenje,kaffaSlag i krece se prema Pagu,prvo dok sam izasao iz Zadra,par puta sam se vracao,i trazio obilaske, svaki dan neka nova cesta raskopana...cudo, i napokon, gonim ja prema paskom mostu, stizem, vrijeme sa malo kojim udarom Yuga, al to tako odgovara,da samo mislim, neka udara i jace...mala pauzica,i dalje ravno u centar Paga,kafic radi,kaffaSlag opet za daljnju motivaciju...mali obilazak preko mostica,ukrug,riva raskopana,valjda ce do sezone to zavrsiti.
U povratku,ugledam neki motor na zidu ,i idem pogledat, treba li kakvu pomoć, kako mu je to uspilo...dodjem skroz blizu, nigdje nikog...šteta motora, možda još i vozi,tako ga zakucali...to je Paska-Bura, moto-klub, pa aj dobro...
Evo mene kod Stroma,nigdje nista,osim kafica 2-3...aaajmo dalje,do Novalje...
Stizem,ulazim u Novalju,samo masem glavom,koliko ovog se izgradilo,i dalje se gradi, same ville, apartmani,sve manje šumaa, kamena...dokle...nasto ovo lici, cudo,a svaki onaj iza onog, ide kat više, da vidi -pogled na more-...stanem i pitam...e,60 kvadrata...250.000 eur, aloooo...sve rasprodano... aaaaa,dobro...ja cu sljedeci u sljedecoj zgradi u sljedecem zivotu...
pozdravim se sa covikom,po govoru Bosanac,jos bi on meni objasnjavao,al odo ja nizbrdo nac kakve Cevape...i pomalo nazad...pada noc, uskoro,a i nece izgleda, dan super, sat je duze...pa koi kuhac vracati ovaj sat, nek to ostave ovako kako je više...
Evo u centru...Bistro Stari Kastel...idem na kat,panorama super,gledam,cijene klassik,normalne,jos valjda do sezone...
Padnu Chevapi...nisu loši,al ima i boljih...idem malo prosetati...svagdje neki radovi,pripreme...ima nesto i turista...a evo i Kineza, nisam ih odavno vidio...
Wouu,malo nize,nisam znao,ima jos jedan restoran na rivi,taj cu drugi put isprobati...
Opet jos malo setnje,u krug,stizem do Stroma,pripreme i krece se nazad,brzo sam do Zrca...isto neki radovi... produzujem,gonim,prede Strom...to je cudo...samo bi gonio... preletim most...za tren evo skrenem u selo Ljupce,prodjem kroz bas selo,nisu vise sela sto su bila...samo table...sobe,apartmani...al OK.,ako ima turista,gostiju za sve...neka se zaradi koja kuna, znam,jer sam i ja u tome, al kad sve poplaćaš lešinare, obnoviš...ostane ti taaman za razliku struje i kakav bolji djir sa Stromom par dana...
Izlazim kroz selo,opet na magistralu i ravno stizem opet u Sukosan,sad na pravu pivu...sad se može,...ko iz kabla sruci se odjednom pljusak iz nekog oblaka, to je trajalo 4 minute...sljedecih 15.min.sam sjedio, uživao u pivi, Yugo za tren osušilo cestu,i krecem prema bazi...Strom zavija,jos bi negdje, aaaaaj leći rekao sam mu...
Ku noc...