Pao sam

Kazna ti je ako je nisu mjenjali 1100 kuna za izazivanje prometne nesrece. E sad jbg kad si ih vec zvao trebao si ih zvati odmah da slikaju soder. Ugl ovo ti je mala skola za ne daj Boze sljedeci put. Ako nisi nista razbio od prometne infrastrukture i ti si citav zovi prijatelje i bjezi doma.
 
  • Like
Reactions: ZP1993
ajde da opet glumim pravnika, bio sam u par sličnih situacija pa se nadam da ti mogu pomoć... prva stvar čim dođeš na hitnu zbog prometne doktori su dužni obavijestit policiju, sumnjam da si ih sam zvao... loša vijest je da je 1000 kn izazivanje prometne nesreće + 1000 kn izlazak policije na teren i izrada zapisnika o prometnoj... a s obzirom da je prometna nesreća "sa teškim tjelesnim ozljedama" tj. ipak si zadobio prijelome to može povlačit još toga...

Splićanin pao s bicikla i slomio ključnu kost, a sad mora platiti 2500 kuna jer je - izazvao prometnu nesreću!

dobra vijest je da ako je policija već pozvana onda mora izać na mjesto nesreće i sastavit zapisnik, u kojem mora pisat stanje kolnika... vrlo vjerojatno će zapisnik napisat po copy/paste metodi i napamet ali na njega se obavezno žali u roku i moj savjet ti je odvjetnik u startu... zapisnik ti mora bit dostavljen ali i prije toga gnjavi prometnu policiju da ga naprave što prije i da ti ga pošalju... što se tiče naknadnog fotografiranja sumnjam da to može pomoć na sudu, ali ti svakako ide u prilog da imaš koju sliku stanja kolnika, ako ništa iskoristi je za žalbu na policijski zapisnik...

U svakom slučaju raspitao bi se kod odvjetnika, jer umjesto da još sam plaćaš kazne možeš ti naplatit odštetu...
 
  • Like
Reactions: ZP1993
Dobio sam zapisnik sa alkotesta,ne znam jel trebam dobit još koji zapisnik.
103498172_3040087706071513_3954688335918790505_o.jpg

A za žalbu,to definitivno budem napravio.
Nego,jel će mi sad zbog tog pada bit skuplje osiguranje?Sad za par mjeseci moram regat auto pa se nadam da ne bum morao platit puno više neg do sad.
 
Zali se na kaznu. Priznaj krivicu, ali trazi manju kaznu. Prvi ti je put, mala placa, potres unistio kucu... Vjerojatno ce ti smanjiti kaznu.
Nemoj tuziti ceste zbog odstete, nema sanse, a sudski troskovi nisu mali.
 
  • Like
Reactions: ZP1993
Ovo je samo zapisnik o alkotestu, nije zapisnik o prometnoj, bude tu malo više materijala

Zali se na kaznu. Priznaj krivicu, ali trazi manju kaznu. Prvi ti je put, mala placa, potres unistio kucu... Vjerojatno ce ti smanjiti kaznu.
Nemoj tuziti ceste zbog odstete, nema sanse, a sudski troskovi nisu mali.

Zašto? Oprosti al ovo je najgluplji savjet ikad... Napravilo mu je alkotest, znači bolnica je prijavila policiji i policija mora izać na očevid i sastavit zapisnik, koji će dobit skupa s računom za isti i naknadno kaznu za uzrokovanje prometne nesreće sa teškim tjelesnim ozljedama... nije baš neka prijava koju bi ja tek tako "prizna".

AKO uspiješ dobit normalan policijski zapisnik di će bit opisano i slikano stanje kolnika i navedeno da je na kolniku bilo šodera itekako imaš osnove za tužbu. Nažalost pretpostavljam da nećeš, nego ćeš dobit neki uobičajeni copy/paste onda se za početak žali na zapisnik. I opet se vrati na rečenicu prije - AKO dobiješ zapisnik koji ti ide u prilog... savjetuj se malo s kojim odvjetnikom, ako ne znaš nikoga ko se bavi prometom i odštetnim zahtjevima pogledaj udrugu bonus u zagrebu pitaj ih za savjet...
 
I pad je let :D . Srećom pa nije ništa ozbiljnije, koščice će zacijeliti, svjetlo se promijeniti i gas dalje.....
Opreza uvijek treba, a svi se "bojimo" tog vražjeg šodera po cesti
 
  • Like
Reactions: ZP1993
DamirK - a sve ovisi od slučaja do slučaja, i do odvjetnika :)
Slazem se, Cedo i Jadranka bi bili bolji. Govorim iz osobnog iskustva, traje dugo, kosta puno. Ti imas isto neko osobno iskustvo kad mu savjetujes da tuzi ili si samo bolji odvjetnik od moje odvjetnice? Ili samo mislis da znas? :mrgreen:
 
misli da zna

vidi se da nije niti blizu bio sličnoj situaciji




Srki
 
Izazivanje prometne nesrece, 2500kn, ako platis u roku 8 dana, onda se priznaje ako platis 2/3 tog iznosa.
 
  • Like
Reactions: ZP1993
Bilo bi ljepo , ali sumnjam da će šodar priznat kao uzrok nesreće i olakotnost ( mada je), obično stave
"neprilagođena vožnja" pa se ti slikaj i troši na dokazivanje :(
 
  • Like
Reactions: ZP1993
preporučio bi svima da ne padaju

al niko ne sluša pametne savjete🏍😬💩



Srki
 

Attachments

  • 34BD5D85-2D47-4A36-B9A1-38B10AA82605.jpeg
    34BD5D85-2D47-4A36-B9A1-38B10AA82605.jpeg
    84.4 KB · Views: 88
  • Love
  • Like
Reactions: ZP1993 and SpoRRi