piaggio medley 150 review by liberty

IvicaR

Member
Jul 17, 2019
31
1
8
Pazin
Pozz ekipo! Ja sve nešto čekam da netko nešto napiše da samo ja ne smaram, al nema mi druge! 😆
Nedavno sam otišao na jednu malo dulju vožnjicu sa ženom. Ruta je bila Pazin-Rijeka-Tribaljsko jezero pa preko Velebita do Fužina, onda okolnim cesticama do Delnica pa Lokvarsko jezero i onda nas je uhvatila kiša skoro cijelim putem do Pazina! :D
Sve skupa bilo je nešto manje od 300km, (endomondo mi je zabilježio manje jer sam ga zaboravio odmah pokrenut nakon jedne pauze. 🙄)
Do sada sam prešao 8500km, gume su mi već na onom zubu koji označava da je pri kraju.
Ulje sam sam promjenio na 5000km, stavio sam Shell 0W30 C2 C3 i dodao onaj mororkote pa mi je potrošnja pala za nekih dva decilitra definitivno! U ovoj ruti potrošnja samnom, ženom i koferom bila je 2.5L/100km, a težina je bila odprilike 185kg.
Do sada nisam imao nikakvih problema, osim šta mi je ono LED dugo/kratko svijetlo riknulo, tj. riknulo je samo kratko jer ono najviše radi. 🙄 Sad ne znam da li da stavim opet neki LED, ili da se vratim na klasiku halogen. 🤔
Sve u svemu odlično me služi, i vozim ga sve više i više, vjerujem da ću iduću sezonu nabit još 10.000km. Ženi se toliko svidjela vožnja da planiramo sa njime iduće godine lokalnim cestama do njezine mame u Vukovar! 💪😎
 

Attachments

  • Like
Reactions: Bilyem

IvicaR

Member
Jul 17, 2019
31
1
8
Pazin
Pozdrav!
Zanima me kakva su iskustva s baterijom jer uskoro stiže zima da li je netko već prominia i nakon koliko...?
Pozz!
barem jednom mjesečno da se napravi lagana vožnjica bilo bi ok za bateriju, ali ako ne misliš vozit skuter dulji period svakako bi trebalo savkih mjesec i po-dva ukopčat bateriju na punjač. Imaš ih u LIDLU sasvim solidnih i jeftinih (cca 120kn). Imaju opciju da pune baterije od motora, a kad ju napune onda je održavaju idealnom strujom pa ga možeš ostavit ukopčanog i na dulje vrijeme, iako to nije neophodno.
Bateriju ne trebaš skidat sa klema (barem ja nisam lani) nego ju samo izvučeš malo iz kutije koliko te njezini kablovi puste i ukopčaš ju tako.
 

IvicaR

Member
Jul 17, 2019
31
1
8
Pazin
Odradio danas 150km i povratak doma bio je preko "Plominke".
Temperatura zraka od 16 do 17C.
Gume su prešle 9000km i po suhome drže fantastično (po mokrome nisu više baš nešto) do te mjere da sam u lijevim zavojima dva puta zagrebao bočnu nogaru, a u desni zavoj sam se naginjao još i više pošto tamo nije ništa grebalo. Može ga se stvarno duboko nagnut, ali u jednom desnom zavoju (dublje od visine nogare sa lijeve strane) u jednom trenutku skuter nekako se naglo obruši i to je bilo čini mi se dosta blizu pada.
Tamo je asfalt stvarno grub i bez grba tako da to nemojte pokušavat negdje ako nije takav asfalt.
Stražnje guma je naravno najviše potrošena na sredini, a do samog kraja fali nekih pola centimetra, a na prvima možda koji milimetar više.
 

Attachments

vorda35

New member
Sep 19, 2018
22
0
1
Zagreb
Da li je netko vozio novi model medleya? Nesto sitno je jači, full LED prednje svijetlo, digitalna instrument tabla i ostalo u principu isto. Zanima me dali se išta osjeti ta razlika u snazi.