Prijepis motocikla

http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,251494.msg4570466.html#new
 
Pozdrav, trebao bi kupit ovih dana motor, i stavio bi ga na starog, e sad stari nije u mogućnosti ići sa mnom do lokacije di je motor, motor je registriran mogu ga vozit još par mjeseci. Jel ja mogu uzeti kupoprodajni da ga on uredno potpiše i sve, ponesem njegovu osobnu i preko toga riješiti, ili trebam neku punomoć?

I kad ga dovezem ovdje, otići platit porez i dogovorio sam se sa sadašnjim gazdom da ostavim tablice njegove do isteka registracije, nadam se da sam u pravu što se tiče ovog zadnjeg.

 
Bilježnika zanima samo potpis prodavača.

Ne možeš ostaviti tablice ako niste prijavljeni u istom gradu/Županiji. Vrijedi ti tehnički i osiguranje. Kad dođeš s njim u Zg, plati porez, odi u Heinzlovu napraviti odjavu/prijavu na svoje ime. Trošak cca 150kn. Ili ako ideš s kombijem, odjavi ga odmah tamo kod prodavača.
 
digging bill said:
I svakako od prodavatelja zatraži potvrdu o plaćenoj cestarini.
A ako je nema, samo se ponovno uplati 74,25kn na račun jedne od ovih apsolutno neophodnih Županijskih uprava za ceste...  :mrgreen:
 
Prijatelj kupuje ZX6R 2006. g.  Pa ga zanima otprilike ako netko zna koliko bi mogao platiti poreza našim poreznicima? Hvala
 
brcick23 said:
Prijatelj kupuje ZX6R 2006. g.  Pa ga zanima otprilike ako netko zna koliko bi mogao platiti poreza našim poreznicima? Hvala
Ako ga sjebu mogao bi platit oko 1500, ako se potrudi malo u pregovorima može platit i ispod 1000 kn. Ja sam za 2005.g. platio 400 kn, priznali mi s ugovora 8.000,00 kn jer je gospođa prodavala priču kako se računa obračun za vozila kojih nema u katalogu, a taj nije točan ni blizu. Uglavnom, duga priča kako i što, al nek ih stisne malo i nek se poziva na noviji model 2007.koji imaju u katalogu, a cijena mu je nekih 11500-12000 kn po katalogu. Ako mu spomene eurotax, nek pita kako mogu po eurotaxu računat bez upisa kilometara. Možda ih uspiješ zbunit, a možda skuže da si dobro informiran!  :wink:
 
Uzeo sam versys 650 2008g., juce kod pokusaja placanja poreza, majstor mi prema eurotax -u da papir sa oko 35000 kn vrijednost vozila i kaze mi mozda bi bilo dobro da odes na procjenu. Reko, mda, mislis?! Ovi na procjeni mi kazu da se motocikl ne isplati procjenjivat.. aj dobro. Kasnije na papiru koji sam dobio od poreznika vidim da je stavio vulcan 1600 pa je zato vrijednost bila prevelika.
Danas sam opet oso, kaze mi covjek nema versys 650 u bazi  :misli: i da se u tom slucaju izabire slican model, kad je poceo nabrajat naglas spomene er6, ja kazem e taj je skoro isti, isti motor ista kubikaza. I na kraju mi da uplatnicu na 750 Kn jer je to 5% od iznosa napisanog na ugovoru.. tako da sam dobro proso.
 
ja za er6n nekidan platio 840kn, dobro provjerio godinu i sve u compu da me ne bi nategli, imaju u bazi i model sa/bez abs-a, pitam ga šta je s kilometrima kaže a to ostavimo prazno... :misli: šta reć...
 
Radi se o motoru 2016god,5000km,regan jos do jeseni,750kubika...

Kakva je točno procedura kod kupnje i prebacivanja vlasništva na mene?

Thnx unaprijed  :D
 
A koliki bi tu porez bio? Dali se računa pod novo vozilo ak nije stariji od 6mj i nema vise od 6000km? A vrijednost novoga je cca 58000kn...
 
6mj i 6000 km se odnosi na vozila iz uvoza/unosa
dakle ako su HR tablice u pitanju, 58000-10% pa x5% poreza, otprilike
 
Uh, evo moj prvi pošten pa odmah na pravno.

dakle ovako. priča je komplicirana, ali da odmah kazem da je provjereno- uredno vlasništvo- moje.
tj. da motor nedje nije maznut. (potvrdio mup)

Radi se o ktm-u 525 sx, iz 2003 god. supermoto brija.
Kupio sam ga ne registriranog, ne prijavljenog itd. S time da je motor prema tvrdnjama prodavača (poznatija osoba u supermoto hr svijetu) bio registriran i homologiran- što uistinu je !
Problemi kreću nedavno, nakon što sam ja motor cijeli prešarafio, skinuo svaki šarafić, stavio drugi itd. I odlučio ga registrirat. (jer fakin murije ima posvuda a ja sa takvim motorm ne mogu nikuda i takav mi motor bas i ne sluzi previse)
Otišao sam u policiju, heinzelova, i kaze ovako...
L.B. iz bibinja, je prodao ne regani ne prijavljeni motor 2012-e godine, a kupac tog ne registriranog i ne prijavljenog motora je L.G. iz Zagreba. (ja imam sve kupoprodajne, ukljucujuci ovoga- osim prvog, kada ga je L.B. kupio od izvornog vlasnika koji ga je i imao reganog)
Dalje se motor kupovao i prodavao bez da ga je itko- ikada prijavio i/ili pokusao registrirat.
Na moje pitanje, da to onda nije problem, jer cu dobiti gospodina, srediti s njim stvari i sklopiti direktni kupoprodajni i stvar rijesena.... dolazi to toga, da je doticni izvorni vlasnik preminuo 2010. godine.
I od toga nista. A taj prvi ugovor kupoprodaje, izmedu- preminulog i L.B. uz sve ostale moguce- nemam. (imam kad ga je prodavao L.B gospodinu L.G. dalje) Da ga imam, procedura bi bila platiti sve iznose poreza do sada i prijaviti ga na sebe. (sto bi uz svu mogucu muku i pregrmio)
Posto nemam tog kupoprodajnog, uputstvo iz policije je da se pokrene ostavinska rasprava ili da se kontaktira sin (ili drugi punoljetni nasljednik iz ostavinske) s kojim bi ja onda mogao sklopiti kupoprodajni i prijavio motor na sebe.
Što je komplikacija. Iskreno, gospodina L.B. iz Bibinja nisam ni pokusavao naci i traziti ga taj prvi kupoprodajni, jer jebemu miša... prošla je hrpa godina od tada i nekako ne vjerujem da ima taj ugovor kod sebe koji bi meni zlata vrijedio. Ali jedini tračak nade mi je da (uz kontakt L.B.) dobijem lokaciju javnog bilježnika koji je to radio i da od javnog bilježnika dobijem neku zamjenu- kopiju- bilo šta umjesto tog ugovora kojim bi mogao upotpunit tu kariku da se dode do mene i da dalje mogu platiti porez(e), prijaviti motor na sebe, upisat se u muriju kao vlasnik i registrirat jebeno čudo. I to je jedino pitanje... kud, kako i kamo da bi to uspio prijavit na sebe (za start)


(edit i napomena za one koji mailom dobivaju obavijesti i citate novi postova sa foruma- pobrkao sam loncice prvi put i opisivao kupoprodaju izmedu lb i lg)
 
Javni bilježnik može dati kopiju kupoprodajnog, ali će ju dati samo onom čovjeku čiji je potpis ovjeravao, nikome drugome (osim ako ga osobno ne poznaješ pa progleda kroz prste).
 
a čini mi se da bilježnici po zakonu ne trebaju čuvati ugovore starije od 5 g :misli:
 
Opa!

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ukida-se-porez-na-rabljene-aute-a-istu-pristojbu-placat-ce-kupci-kija-i-mercedesa-20170525

Sent from my MI 5 using Tapatalk