Problemi sa strujom - Kawasaki er5

Adrijano

Member
Pozdrav, trebam pomoć ili savjet. Znači dolazim ja sa puta i negdje između Gospića i Otočca motor mi se u vožnji ugasi i tu počinju moje muke. Ustanovimo da se je snop žica koji se nalazi ispod baterije spustio na lanac te ih je on potrgao. Spojimo mi te žice ali motor više neće da upali. Uredno vergla ali upalit neće. Odvezem motor sa kombijem doma i zamjenimo žice sa novima ali i dalje neće. Znači žice više nisu u prekidu ali neće bacit iskru na svjećicu. Sad, sumnjamo na ic igniter ili centralinu ali nismo 100% sigurni da je ona u kvaru. Da li neko ima iskustva sa tim stvarima da eventualno nešto isprobamo prije nego idem u kupnju na slijepo?
 
Osim kaj je sve potrgal, lanac je vjerojatno napravil i kuršlus tak da lako moze biti da je centralina  :?
Probati drugu sa istog motora ili servis...nemam maste za nekaj drugo..
 
Pita sam tu neke ljude u blizini ali niko nije voljan to isprobavati. Svi imaju strah da i njima nešto ne crkne, a moji prijatelji niti jedan nema takav motor da možemo isprobati.
Osigurači su ispitani i nisu problem. A u KMS-u ja nikog ne poznajem i pokušavam sam rješiti problem sa svojim majstorom. Ako ne uspjemo, vjerovatno će to biti rješenje ali valja pokušati :)