Dakle ,kao što rekoh i najavih prvo ću paralelno objasniti dvije stvari ,jedna bez druge ne ide .Naime ,puno manje me je mučilo kako ću nabaviti ostatak novca ,a puno više gdje ću nabaviti motor .Tražeći tako po oglasnicima ,nešto se nalazilo u Večernjem listu,mislim da je i zagrebački Vjesnik imao neke stranice s oglasima tog tipa ,zalomilo se ponekad čak i u Gospodarskom listu da nađem na oglas prodajem motor.I to je uglavnom bilo sve ,ali većina oglasa uglavnom je bila u slovenskom Avto magazinu kojeg sam kupovao tamo negdje od sedmog osnovne.Za današnje prilike otužna ponuda ,uglavnom samo tekst oglasa,ponegdje crno bijela fotografijama kratkim opisom i to je to.Boju možeš zamisliti ,uglavnom su bile istaknute cijene koje se nisu skrivale iza upitnog teksta .Zamislite ,pedesetak ,šezdesetak oglasa iz cijele Juge . Ljubljana ,Rijeka ,Zagreb ,Bitola ,Dubrovnik,Skoplje ,Niš,Novi sad,Titograd,Sarajevo ,Pula,Osijek i niz mjesta koje sam jedva mogao pronaći na karti ,naravno papirnatom.Ono što se nudilo bilo mi je uglavnom nedostupno,što cjenovno što iz drugih razloga .,a najjača ponuda je bila iz kontinentalnog dijela Hrvatske i Slovenije.Nekako u to vrijeme ili nešto ranije dobili smo priključak na telefonsku mrežu koja je još uvijek bila slaba i mnogima nedostižna. Da skratim,plan je bio i limitiran iznosom od cca 6500 njemačkih novčanica,računajući da mi još tih dvije tisuće nedostaje.Bez iskustva ,bez potpore nekog starijeg i iskusnijeg već sam polako gubio strpljenje.Još uvijek nisam poznavao moto milje niti se družio s nekim tko ima neki iole ozbiljniji stroj ,pa da nešto pitam ili pokupim kakav takav savjet .I tako , jednom izdanju Avto magazina koncem svibnja ,pri kraju školske godine ,tada kao nepuni sedamnaedtogodišnjak ,pronađem meni interesantan oglas .Prodajem Kawasaki Z400j,sitni tekst s napomenom o stanju ,kilometraži,boji i cijena .6500 dojčmaraka za šest godina star motor s nepunih 29tisuća na satu .Odmah mi je proradio kliker : takav stroj sam vidio na trajektu Marko Polo na kraju sedmog razreda kad smo putovali na maturalno iz Splita prema Korčuli .Bio je naravno parkiran dole u potpalublju uz Cbx1000,mislim da je bila i Leverda1200mirage uz njega ,te par motora koje ne pamtim više.Ne moram ni napomenuti da sam više vremena proveo sjedeći na metalnim stepenicama u blizini parkiranih bajkova,nego s društvom iz mojeg A razreda . Povremeno mi se pridružio i Koščica ,no on je već tada znao uživati u čarima enologije i pivarstva pa je dolazio i odlazio čudeći se kak imam volje tu blejati uz buku koju je stvarao pogonski stroj Marka Pola.Nastavak na večer ,možda !.. 8) :021: