Regler

Dac0908

New member
Krepao mi na X8 400, puni na 17-18V i kuri mi akumulator. Dobro ako bude samo akumulator...

Nego, iz nekog razloga je to IMHO bezobrazno skupo. Navodno 1000-1200 kn u servisu, u oglasniku jedan za 600 što mi je isto puno - zbog 2 razloga:

1. surfajući po internetu našao sam da jednostavno imamo loše reglere i to je "normalno" da vrisne svakih par godina a dotični je rabljeni
2. kod talijana je to drastično manje: http://www.ebay.it/itm/NUOVO-REGOLATORE-DI-TENSIONE-ORIGINALE-PIAGGIO-PER-BEVERLY-X8-X9-250-500-IE-/200730764286?pt=Ricambi_e_Accessori_Scooter&hash=item2ebc7c63fe (prije cca 2 tjedna sam kupio orđinale remen za 34,50€ + poštarina, kod nas je 650 kn, eh da sam bio vidovit...) međutoa nemam vremena da to pribavim sad

Jedna alternativa je ovdje: http://www.regler.sper.hr/ , http://www.regler.sper.hr/sp_trofazni_regler.htm - kvalitetnije, novo, 3 g. garancije
Druga alternativa, koju sam čuo samo iz usmene predaje, je da se kupi regler za Tomu Vinkovića (košta 220 kn) i to se zbrika na mjesto ovoga, jer su regleri više-manje ista stvar - brinu se da napon bude u nekim okvirima, a struja punjenja je otprilike ista na skutu i Tomi  :grin:


Kakav savjet, ideja, mišljenje?  :afro:
 
regler kosta 1035 kuna...(kod mene) original piaggio.

ne kuzim sta je tu skupo...pa vozis skuter koji je u startu kostao 40.000 + kuna... :?
 
Zbog cijene na linku. Problem je što ga direkt iz Italije ne mogu dobiti slijedećih mjesec dana, a onda bi me koštao 350 kn. Prilična razlika, ne? A tamo ovaj skut nije koštao 13 000 kn  :021:
I remen je zanimljiv primjer, tamo sam ga kupio za 35€, ovdje je 650 kn... ne razumijem zašto je tolika razlika, ali na kraju krajeva nije ni bitno - takva je situacija.

Za sad sam najbliži "kupujmo hrvatsko" shemi, ukoliko netko ne nabaci bolju ideju. Jest da je to mrcina od reglera, al ima mjesta pod plastikama.. navodno je i kvalitetniji  :) . Po stranim forumima (modernvespa i ostali) su savjeti da se taj mijenja, ako se može, bilo kojim samo ne orđinale... zamjenski, slični, Hondini, Yamahini...  :vaga:
 
Dac0908 said:
Misliš popraviti?  :misli:
spominješ cijene, pretpostavljam novoga,
dali možeš nabavit polovni regler, sa kakvog razbijenog skutera koji se prodaje u djelove,
uz to provjerit s kojih sve modela paše?
 
Ma, izgleda da je skroz isti na svim talijanskim skuterima 250 ccm i više, al u oglasniku sam našao samo jedan (iskreno, da bih mu 300 al vjerojatno bi me poslao u k... da ga nazovem i dam takvu ponudu  :mrgreen: ) a ovi što prodaju dijelove općenito nisu imali. Paše ili bi se dao napasati sa tko zna čega još, međutim nemam kompletnih informacija o tome - osim nekih skupljih verzija što su amerikanci naručivali sa eBaya, i/ili kvalitetnije verzije sa japanskih motocikala.

Najgore od svega je što bi sa tim istim skuterom trebali na put u utorak/srijedu (godišnji!) pa jednostavno nemam vremena za kemije. Peh, neki dan sam napravio grande servis a sad još i ovo.. dovraga.

IMG_20120727_154119.jpg


(y)


Nego, naručio SPER regler, 670 kn. U ponedjeljak idem po njega pa kad ga montiram ću staviti nekih slika, uputa i komentara  :afro:
 
A,čovječe,al' se pare bacaju! Pa,od baotiana regler dobiješ za 50 kuna među tomosašima. Ja ga stavio na ditekovu instalaciju i puni sa 13,9v.
 
Jesam zadnjih par dana, i puno je bolje (y)

Sa ovima je start puno bolji, starta sa nešto većim obrtajima, lakše ga je regulirati i "finije" ubrzava, u vožnji kad se da gasa isto mu da malo više da se zavrti, ne ide sve na moment motora. Još ne mogu probati max brzinu, al navodno da bi sa 16 g trebalo biti otprilike ista. Originalne su obične, 18,6 g
 
citao sam da su dosta zadovoljni sto se tice ubrzanja tim dr pullex rolicama, upocetku su svi bili skepticni pogotovo oko povecanje brzine kako su navodili oko 20% ali u to i dalje ne vjerujem


nego jesu original piaggio il drpulley?