Sarajevo preko Gračanice do Gradačca

Nemojte vi men na moje susjede Visocake, domacin do domcina ne zna se koji je posteniji :mrgreen:
Kod nas se za susenu govedinu kaze pecenica al uz rakiju je stelja bolja :p
 
  • Like
Reactions: esso_sa
Obavezno probaj sudzuk prije kupovine, i to bas onaj komad koji kupujes. Jer osim sto su poznati po suhomesnatim proizvodima (i piramidama :mrgreen: ), poznati su i kao jedni od vecih varalica u BiH (pored Focaka):mrgreen:
I u Visokom neces nikada kupiti meso u rangu kvalitete onog sto oni prave za svoje osobne potrebe. Ono za prodaju je dosta losije. Nesto kao Dalmatinci i maslinovo ulje :mrgreen:



Ne poznajes suho meso :) Stelja nije od govedine nego je od ovcetine, tj. bravetine.
Govedje se jednostavno zove “suho meso”, a najbolja vrsta je suho od bifteka, slatka peka, zarebnice…
Ma htio reči pečenica, nije mi radila glava. Što se Fočaka tiče, više su mislim na glasu kao škrtice nego prevaranti (isto kao Bračani u Hrvatskoj)
 
Taman se uživim, a ono... šta su van sad dalmatinci krivi šta ne znate kupit dobro ulje?

inače (y) (y) (y)
 
Visoko je inače centar kožarske industrije, rade moto odjeću i za Spidi i Dainese.
 
  • Like
Reactions: Feis123