Stanje ceste preko Plješevice

ludilule79

Member
Pozdrav ekipa, zanima me stanje ceste Bjelopolje-Donji lapac, odnosnio planinski dio dionice Dnopolje-Frkašić.
Cesta djeluje jako zabavno i opasno s mnoštvo oštrih i vijugavih zavoja, kombiniranih s uzbrdicama i nizbrdicama. Na googlu mapsu street viewu cesta pari u jako dobrom stanju (jesen 2011.), ali naša sam neka videa na internetu te mi se čini da zbog temperaturnih razlika zimi i liti te velikog broja kamiona cesta je trenutno u dosta lošem stanju. Zanimaju me vaša iskustva s tom dionicom.
Google Street view 2011: https://ibb.co/hDKD9mK
Youtube 2018:
 
Ja prošao za vikend. Asfalt i cesta kao takva je u dobrom stanju. Zna biti ponegdje odronjenog kamenja na cesti pa treba malo pripaziti.
 
To ti je top dionica ali ima veliki ALI. Tu cestu koriste masovno kamioni i traktori koji izvlace debla na cestu i voze dalje sto uzrokuje cest sloj zemljane prasine po cesti pa time i klizanje po istoj. Problem je sto je cesta 90% u hladu sume pa se taj sloj uglavnom ne vidi. Ako potrefis cistu cestu, gustat ces kao prasac, a ako uletis u prasinu stati ces vise puta misleci da ti se guma probusila. Prosli smo je vise puta i uvjerili se u to.
E, a zadnji put u svibnju nas je na samo prevoju docekala i policijska blokada zbog velikog broja migranata na bosanskom dijelu Pljesivice.