Tko to tamo jodla? (Alpe x 3)

Bil

Member
Jodlamo ja i kle jer vrijeme se napokon smirilo i krece se u Alpe. Julijske, Grossglockner i Savinjske. Pokret u rano subotnje jutro, dok je nacija jos uvijek u soku nakon poraza od Turaka. uz Krku prema novom mestu, zaobilazim Ljubljanu i evo me u Mostu na Soci - ekspedicija krece.

Soca

Kekec je narasel i sad svira po svadbama

groblje
Bovec, Soca, Trenta, groblja palim 1WW, s obje strane nevjerojatno zvuci podatak da je milijun ljudi prije sto godina izginulo u ovom raju. Uz cestu nalazim troje njemaca (naravno na BMW-ima). Hlade se u Soci. Ne odoljevam bitroj, plavozelenoj vodi. Stajem i kupanac.

Voda je mrzla, ali vani je vruce, iznenadjujuce vruce s obzirom na to da sam u planinama i osvjezenje pase. Vrsic na 1611m, Kranjska gora i evo me u Italiji.

Vrsic

to je mlijeko Olivere!


Tarvisio, jezero Predil.

Iz ove fantazije me trglo kad sam uletil, ne prevelikom brzinom u neki mracni tunel. Cesta u zavoju, sva ljigava od neke zabokrecine. Nema kocenja, prelazim u lijevu traku i jedva izbjegavam zid. Sreca cesta je prazna – uf! Na predelu Mangart ponovo ulazim u Sloveniju. Tvrdjave ko podsjetnik AU monarhije. Ne moram napominjati da se cestom krece masa motorista, mahom nijemci i talijani. BMW prevladava. Log pod Mangartom, divota od sela i ponovo Bovec. Valja nac smjestaj. Slovenci kad cuju da trebam lezaj, samo za jednu noc, uglavnom masu glavom. Napokon smjestaj u centru. 35 eura s doruckom. Piva i planiranje za sutra.

Nedjelja. Ponovno preko Mangarta u Italiju na Tarvisio, Villach, Spittal i ubrzo sam na naplatnim kucicama za Grossglockner.

prema glockneru

crkla meca


kle u snijegu






mrmak se sprema na skok

svizac femili

mali djelic ergele

ledenjak

za AnteKa


jel dinamitom verboten?

Nedjelja je suncan dan, motora ima doslovce na stotine. Sa kle-om se osjecam ko govno u puncu jer tu caruje visoka klasa. Ne treba trositi puno rijeci o ovoj cesti jer mnogi ste bili i pisali o njoj. Sve je ko u bajci, mozda malo austrijski sterilno, svaka travka na svom mjestu. Do vrha stizem brzo, nahranim familiju svizaca starim hrvatskim kruhom i idem dalje. Lend, Radstadt, prelaz Katschberg 1641m pa na Innerkrems. Planiram preko prelaza Turracher Hohe 1783m koji je ujedno u sklopu nekakvog parka kad opa – rampa spustena (ulaz 7 eura). Nista, 19h je i idem trazit smjestaj u Innerkremsu. Naravno u prvom noga v rit. U drugom koji je ko nekakav planinarski dom, neka bosanka koja tam radi veli: ima soba, dodji. Ali za vraga nakon par recenica, koje je razmjenila s gazdaricom, soba vise nema. Pred domom su bila sparkirana dva auta. E, rekoh sebi, putnice namjernice, na motor pa kud stignem. Hotel u Innerkremsu, nisam ni stajal, odma bi mi probil budzet. Ne bi mi bilo ni prvi put da na klupi spavam. Sumrak pada, vozim po cestici koju opce nemam na karti i nakon 20km, ispadam blizu Tamswega, totalno kontra nego kaj sam mislil da idem. Prvi Gasthof u St. Michaelu primaju me i jos imam snage za dvije pive i pad u nesvijest do 7 ujutro.

Ponedjeljak.

millstatter see
Lokalnim cestama prelazim Austriju i na Korenu ulazim u Sloveniju. Jesenice, Kranj, Kamnik. Par puta se gubim na putu jer sve table tjeraju na autopu koji zelim izbjeci. Oko podneva stizem pod Savinjske alpe – cilj Logarska dolina. No kakav je to put ako ne pokisnes. Poslije Mozirja ulijecem u takvo olujno nevrijeme sa tucom da sam mislil da se bum utopil na motoru.

Dve vure sam cubil u nekakvom staglju dok se vreme smirilo.

vu staglu

ko voli mokra jajca?

logarska dolina

linza, moj bik je lepsi od tvoje krave  :mrgreen:
Topli caj u Logarskoj dolini i u sedam navecer jos uvijek mokar ko mis, bez zaustavljanja, picim put doma. Na cesti od Rogaske slatine do Brezica nijedna benzinska ne radi. Sa zadnjim kapima stajem i tocim u Brezicama. Za pola sata dome, slatki dome.
 
Bil, zapamti, kad se ide u Alpe ne meću se mikro fotke u vidu thumbsa nego posteri A4 formata.

Inače, za put imaš  (y)
 
E Freshman kad bi ti znal koju ja muku mučim stim nebi ti prigovaral :mrgreen: Dobro da je i ovak.
 
svaka cast. Nego, daj malo rastegniiii, ovako projurim u 1 min. Fotke 5!
:wink:
 
Jako lijepo (y)
Inače onaj tunel je zaista veselo iznenađenje :shock:
Pozdravi keksericu :LOL:
 
Bil said:
Planiram preko prelaza Turracher Hohe 1783m koji je ujedno u sklopu nekakvog parka kad opa – rampa spustena (ulaz 7 eura). Nista, 19h je i idem trazit smjestaj u Innerkremsu.
Verovatno si si zamislio prevozit još Nockalm strasse (http://www.nockalmstrasse.at/), jer se ta naplačuje 7 €; ta gorska cesta povezuje Innerkrems i Bad Klein-Kirchheim i kad onda želiš još na Turracher Hohe moraš u levo - desno ideš pravo za Villach.
LP
 
svaka čast prekrasno

koliko si kilometara prešao za ta tri dana?
 
Da skužil sam da je to Nockalm al me zbunila ona cesta koja me prema Tamswegu odvela a nemam je na karti.
Prešo sam 1500 km
 
Da, da ... to je već interesantan put  (y)
Iako, moram priznati, po ovom putopisu dosta brzo odvožen.
Kilometraža je stvarno pokazatelj kolko si se vozio  :wink:
Ali, svaka čast i kapa dolje na odvažnosti i pomicanju granica u proputovanju na dva kotača - SAMOSTALNO  (y)
Znam da je čovjek sam sebi dovoljan, ali... ima nas svakakvih.

Daj još slika, opis kak je utjecala nenadana kiša, kako je voziti se po snjegu, jel bilo zima, jel ipak treba prije organizirati smještaj ili je ovak okej, itd., its......