Traveling with modern Vespa

Grangers

New member
Aug 10, 2009
422
0
0
54
Slavonija
Sezona ja počela

Skuter mi je "zimovao" u Sisku i išao sam po njega i odmah sam sa društvom bacio prekrasnu vožnjicu u srijedu - vrijeme fantastično

Sisak - Glina - Pokupsko - Lasinja - Vojnić - Karlovac (tu klopa)
i nazzad za Pokupsko - Glina - Sisak
Ukupno je bilo cca 300km

17619482_10212722447955196_691882223_n.jpgA u četvratak vožnja kući u slavoniju - opet cca 280 km

Znači u dva dana 600 km  :mrgreen:

Vrijeme je za nove gume
17690810_1811520732503989_280114959_n.jpg
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
To je to tak se dela  (y)

A guma malo vise po zavojima ju trosit ima tu jos mesa  :mrgreen:
Meni uspjeli konci proviritSutra najavljuju lijepo vrijeme, ak nebum obaveza imao idem neki đir prema moru.  :021:
 

Grangers

New member
Aug 10, 2009
422
0
0
54
Slavonija
Ima mesa da - baš mi i ovi prijatelji kažu kako sa takvom ćelestonkom odlično šibam po zavojima (ako detaljnije pogledaš vidi se da sam se fino vozio iako guma ima "taban" od vožnje po ravnici

Ali... U Slavoniji zbilja nema takvih cesta kao na Baniji gdje se guma može trošit i po rubu  :(
Kad od doma krećem na vožnju - prvi zavoj mi je 50 km  :?
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Subota i još k tome neradna, neka događanja na Grobniku hmhm zašto se ne prepeljat malo , Vakula kaže do 27C ma zakon skoro pa ljeto.
Tankanje za 62kn, sreća pa je  X imao malo preko pola rezervoara jer inaće ide samo tak 140kn unutra.
Pitanje autocesta ili stara, ili lokalno preko Hudi Biteka, Kupinečkog, Pisarovine pa uz Kupu sve do Karlovca, ipak ovo zadnje krenuo sam oko pola 10 stignem obić zamišljeno.
Op op bilo nekih sitnih radova putem al nije se previše izgubilo tako da već za čuku i koju min ulazim u Karlovac, tu već ima nešto motora i pičim dalje do Dobre di stajem protegnut noge i popit malo vode.
Sljedeća stanica za pišanje Lokve, i tu razmišljam da kaj ću na Grobniku i da je bolje da odem napravit neki đir sebi za gušte, taman prilazeći Čavlima sjetim se Lefa, di si frende? Doma, aj dođi na kavu... Doletetio do njega, čovjek u radovima oko i po kući, popili piće, degustirao kobase  (y) i nastavio dalje prema Bakru,Crikvenici te Selcu.
Po magistrali se tandrkao radi radara, i eto jedna na Lukoilu kod Jadranovog (čak sam ju prijavio na Tom Tom na mob), a druga navodno negdje kod Selca al ta mi promaknula, nema baš gušta za vožnju  :palacdolje:
Spustit se u Crikvenicu i Selce bez gužve ma neprocijenjivo, maznuo pizzu u Bodulki i s obzirom da je već bilo 16h krenuo prema Bribiru tražeći vidkovac Slipicu, na kraju završio na Pridvi i Mahovici.
Ostatak puta je priča za sebe dok sam nekako lošom cestom punom rupa i kamenja napipao izlaz na cestu Hreljin Fužine,ak se sad ova hrpa plastike nije raspala ni neće (od vožnje)  :mrgreen: .


 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Kad je utorak petak, to je dobar znak  :wink: znači da se smiješe 3 dana lanjskog godišnjeg i vikend.
Srijeda ujutro krenuo čistit garažu, prvo što mi upada u oko raskopana Tomos Husquarna pila, klip za nju kopam već mjesecima, pa sam kupio u međuvremenu krivi od Trkulje na hreliču, a nosi mi već dva mjeseca "pravi" i tako. Ništa kontaktiraj Ag moto da čovijek izmjeri neke dimenzije, povratno kaže ima to što mi treba, hmhm kontaktiro me i Milan s Tomos foruma dan ranije za muke po svom Maxwell kiksu, nije mi trebalo dugo da ostavim to sve doma i odem po klip. Vrijeme po prognozi s početka tjedna i nisu baš potrefili jer kad sam krenuo u pol 10 ujutro je bilo 15C, tak da je bila u igri i termo postava, jbg stare kosti i tako to  :wink:
Tankanje na bengi i pravac prema Karlovcu, onako hladnjikavo, oblačno, stvarno nije bilo obečavajuće čak je tu i tam koja kap kiše pala.
Kupio neke krosane u Delnicama, maznuo ih na vidikovcu za Lokve, i spuštam se prema Grobniku zovem Milana i nalazimo se u Čavlima na bengi, 2.5h do tam nije loše bio je dobar tempo (naravno starom cestom).
Bacio oko na Maxwel ATX-a i zaključio da to baš i ne ide onako kako bi trebalo, hbg al bez nekog seta dizna, kakvog auspuha moreš se hebat, bla bla probaj ovo probaj ono, al niš, Milan (papi  :LOL:) otfurao djevojku na job, a ja produžio do centra ri i preuzeo klip.
Vozeći centrom razmišljam di bi, u istri sam bio prije dva tjedna u Crikvenici, Vinodolskom bio prije mjesec i pol, doma ić nema smisla mogo sam klip onda poštom naručit, odluka pada vrati se na obilaznicu i čim prije ulovi Krčki most.
Lokalnim dečkima se nisma javljao jer bi bilo navrati na kavu oko 17 i slično, a stvarno knaperica je bila s vremenom za obić sve to zacrtano.
Opop malo po malo, evo me i tamo, caltaj 21kn i peglaj preko  (y)
U Malinskoj sam ljetovao pa me nije zanimala, već pičim do Punata, i tamo radim manju pauzu, nakon čega produžujem do Stare Baške.
Da bi došao do one druge Baške trebalo se vratiti skroz do Punata i još gore , pa se opet spustit dolje.
Obišao crkvu sv. Lucije, tamo smo nekad bili s osnovnom školom, i nastavio do Baške, malo prošetao maznuo sladoled kod šipca i malo bacio oko na kartu da sad prođem otok malo s desne strane.
Na povratku Vrbnik, Risika, Soline i malo iza mosta bela mašina kaže da je lagano žedana, prva benga i 324km s 11.8L, stvarna potrošnja 3,65l na 100km  8) (po kompu 3,44 ili ti ga 29km s 1L čak je i dosta precizan).
Nakon tankanja me svladava žešći umor, što ni nije čudno , a čeka me još 180-ak km do doma.
Imam hrpu slika sve su mi cool pa ću i ovdje natrpat  :wink:

Prva pauza nedaleko od VrbovskogDruga LokveGrobnik

Striptiz odma nakon Krčkog mosta jer sam zakuhao u onoj termo postavi (ovdje termometar pokazuje 28C), al nema straha traperice, rezervne majice, gaće čarape sve je pod sjedalomE sad napokon ležernije daljePuno bolje neg na poslu bitI sad lagano kreće ono zbog čega sam i došao tu  :cool:

E sad kreće nizbrdica od 12% i prekrasan pogled, te spuštanje prema Staroj Baškoj

....
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
...

Crkva Sv. Lucije

Baška

Moram priznat da me po prvi put malo guzica bolila na na x10 8 sati sjedenja i nije baš maloTo je to do nekog drugog đira, baš sam se fino naguštao, kolko god je nekad zanimljivije u čoporu, solo ipak nosi posebne gušte, sam biraš tempo i di češ stat di se popišat itd.
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Vele kako si napraviš tak ti je, zato rano dizanje košnja trave oko kuće, sređivanje zaostataka od tjedna, i lagani đir jer nakon rada slijedi nagrada.
Početni plan je bio ajmo malo do Bihaća ili slično, a bilo mi blesavo solo ić, slo se također vrtjela kao možebitna destinacija ali to ću ostaviti za koji izlet s boljom polovicom tako da odluka pada opet prema ka pa di završim.
Tam negdje oko pol 11 pokret tank je napunjen do čepa dan ranije, i vječna dilema do KA autocestom ili preko sela, pošto je već kasno biram ac, nisam se ni snašao evo me na taj tren na naplatnima i dalje starom. Nisam dugo bio u kampu Slapić pa da vidim kaj tamo ima, restoranu  taman pripremaju terasu, vidim u pripremi je i igralište za odbojku na pijesku, sve u svemu radi se nešto.
Nastavljam dalje pa sam provirio malo do Zelenog kuta te kasnije do Mrežničke kuće taman se neka ekipa spremala za rafting.
Tu se premišljam dal ić preko Jezerana i Vratnika na Senj ili da idem na Ogulin i preko Jasenaka i Breza do Vinodolskog, odlučujem za ovu drugu soluciju iako vjerojatno neću skoro vrijeme tuda vozit, jer cesta nije baš obećavajuća i puna je šljunka, pa non stop vlada neka napetost.Međutim iza Breza pogledi stvarno izmame dobar osmijeh, a i usput sam naletio na tablu vidikovac Gradina kojeg sam fulao  zadnji put kad sam se vrtio oko Bribira.
Eto da puno ne drobim par slika  :wink:

MrežnicaJezero Sabljak kod Ogulina (nisam se javljao lokalcima tak su sigurno negdje u điru bili)OgulinVeli farbano 2011

Negdje na putu prema Jasenaku

Kad ne vidiš tablu na vrijeme pa se okrečeš za 180Tu već kreće lagano dosta loša cesta puna šljunkaMeđutim brzo se zaboravi na tih 20ak loših km kad odjednom naletiš na ovakav pogled

....
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Već je neko na tomosu bio gore  :mrgreen:Kasnije se spustio u Vinodolski, pa u Crikvenicu maznuo dvije štrudle na plaži i povratak doma

Na povratku doma prije Jadranovog tankanje (bio je nešto žedniji nego inaće) 8,94l na 221,5km 4L  :mrgreen: uz ac do ka i povremeno ukrućen zglob nije lošeOd Karlovca prek Pisarovine i Pokupskog do doma

Plaža Šenica uz Kupu

Na povratku doma tempo nešto brži i "potrošnja" znatno manjaSuma sumuarum tog dana

 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Buđenje mažem paštetu na kruh,maznem pokoji čevap od jučer s roštilja, taman krenem napraviti Nesquik, a nema mlijeka .... Nije me to posebno uzrujalo pon je sunčano je, na go sam i ne želim ništa raditi, nego napraviti izlet.  :wink:
Ić s malim ili velikim maxijem? idem s malim jer računam da tamo gdje idem bi moglo biti lošije ceste, a njega mi je ipak mrvicu manje šteta, i ima veće kotače  :mrgreen:
Vječna dilema ić do ka autocestom ili starom, biram lošiju soluciju, idem preko Lučkog na staru karlovačku, nikad mi duže do Ka nije trebalo, a o onim radarima da ne pričam nabrojao sam ih 3kom na stupovima, nadam se da nije i mene neki blicnuo.
Provukao se bezbolno kroz KA i idem prema Dobri gdje već tradicionalno radim  pauzu, nastavljam do Delnica, stajem u Lidl maznem dva peciva, i pićim prema Risnjaku.
Međutim današnji plan je otić na izvor Kupe, a ne obič nacionalni park  (y)
Skrećem iza Delnica desno i pratim cestu 32 te nakon nekih 15-ak km naletim na putokaz za Izvor Kupe, cesta se sužava, i postaje rupa na rupi, ne pretjerujem dobar KTM exc 450 bi trebalo imati za tu, i nema kraja tome, sporo sam vozio, al mislim da ima sigurno 10-ak km odvratne ceste pa mi došlo u par navrata da se okrenem i kažem jebote izvor ostavit ću bubrege i jajca ovdje  :lol:.
U međuvremenu sam zakuhao ispod full opreme, i hajde napokon nekako napipao mjesto Razloge i ubrzo nakon toga skrenuo na putić šljunčani gdje je pisalo Izvor, međutim nakon nekih 1.5km prestaje normalan put, i bez full crossa nemam tam što tražiti.
Skidam sa sebe mokru obleku, i čupam ispod sjedala kratke hlače, suhu majicu i tenisice.Eh sad se već da živjet, potrpam stvari pod sjedalo zaključam prdalicu i krenem se spuštat, na tabli piše pola h do dolje.


...
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Dolje se kasnije pustio jedan stariji nizozemski par, baš smo se fino pospikali kojih 15min, sviđa im se hrvatska pa sam im napisao na jedan papir mjesta koja su vrijedna za posjetit.Upisali smo se i tu ima zanimljivih upisa  :wink:

Na povratku nazad me čekalo ovako narednih 20-30min ne moram posebno naglašavat da sam stao jedno 5 puta da zraka ulovim, crko samStao u Delnicama na MachoMala je full u treningu toj ne bi bio bed popest se gore tam di ssm ja crkoNa povratku otišap do kampa Slapić na MrežniciSpominjao sam nedavno da su radili igralište za odbojku na pijesku, ovaj put se igraTo je to za ovaj đir. :mrgreen:
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Hebo photobucket sve slike koje sam uploadao su otišle, još bi da im se plati  :LOL: ,nebu išlo.

Tradicionalni roštilj "tomosijadu" u Kastvu sam propustio zbog obaveza, pa je u ned ujutro po pozivu ipiljeka i ja morena odlučeno brzinski da bi mogao nabacit jedan izlet u te krajeve.
To mi je ubiti i bio prvi veći đir ove sezone.
Kod zanima može više vidjet na linku kako to druženje izgleda https://poduckun.net/foto-odrzano-6-druzenje-ljubitelja-tomosa-pod-nazivom-rostiljada-ja-moren-liburnija/
Po dolasku do ja morena , pada dogovor da odemo ipiljek i ja napravit neki đir, a na povratku da nas domaćin dočeka s roštiljom.
Iza Moščenićke prema Plominu pista, nekima stvarno život ne znači baš puno. Popila se kava u Flanoni, pa se malo spustilo do Brseća, i na povratku popelo do Mošćenice, di se još malo chill-alo, pa nazad do ja morena di se skupila opet manja skupina tomos ridersa, i ja sam ubrzo krenuo nazad da ne vozim po noći kroz Gorski kotar,a dečki su se podružili opet do škuro u noć kak vele lokalci. Krajem prošle sezone sam imao bliski susret s veprom, na sreću bez posljedica, nije mi baš bilo svejedno, a i moram priznat da sam malo čorav po noći, pa se volim za dana približit Karlovcu.
Ugodnih 480km, nadam s da sad slike neće nestat odma ko ove prek photobucketa.

 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Produženi vikend bilo bi ga šteta doma presjedit, u sub otišao do Vrbovskog i kanjona Kamačnik.
Nema potrebe nešto puno pisat slike sve govore, idealno mjesto za napunit baterije bez neke prevelike gužve.Dobra

Kanjon Kamačnik

* preporuka pojest tamo pastrvu nisu loše  :wink:

...
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Nakon Kamačnika sam se čuo s Frendom iz RI i zaputio prema Ozlju na oldtimer skup.
Od Karlovca prema Ozlju poplava na cesti, taman se ispred mene ispadalo,a za vrijeme dok sam bio na skupu samo par kapi palo i to je bilo to na sreću, došli doma suhi.


Očekivao bi neke starce uz te aute, kad ono više manje mlada ekipa , iznenadilo me  (y)

260-ak pristojnih km