Traveling with modern Vespa

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Nedjeljno poslijepodne se napravio đir do Rastoka, iako prognoza nije bila obečavajuća... do tamo i nazad prema Karlovcu  sunčano i sve odlično, dok putem od Ka prema doma min 25km me pljusak kupao, na sreću imao sam kišnjak, jbt ga sve to ide u staž.
Evo par slika: 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Drugi dio priče čine pilot i kopilot Piljek, prvobitni plan bio otić do Bosanske Otoke i Krupe na jagnjetinu, međutim završavamo na kraju sve do Bihaća i prek granice nam se u Rakovici pridružuje riječki duo s Transporterom.
Nakon ugodnog društva stvari se kompliciraju gdje nakon 500m na T-15 pardon eee 90, crkava svijetlo , pa vraćamo dvojac s kombijem s njihove putanje da nam ulete u pomoć jer nemamo nikakvog alata.Jagnjetina kod "Seje" (ak ih dnevno ne speku 20 kom malo sam reko)Hebali su nam sve progurali smo se min 200m ispred ove koloneDream Team

Kemijanje po žicama iz šalteraNi to nije urodilo plodom, jer je opet nakon 200m crkla rasvjeta, pa su se neki fino nažvakali bužira natopljenog uljem o gorivom od mješavine  :LOL: na sreću oko 22 smo krenuli prema Zg, maltene s Plitvičkih jezera, legli kasno, i ujutro na posao s još jednom avanturom i anegdotama iza sebe.

 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Produženi vikend, u sri se odma nakon posla nabrzaka spakiralo , pravac ac do Ka, silazak na staru i do Vira, frend me već čekao tamo.
Nisam puno stajao putem jer sam krenuo iza 17:30 pa sam se htio čim prije ulovit Velebit i spustit se dolje za dana, što sam i uspio taman oko Masleničkog mosta me noć uhvatila.

Na VelebituMaslenički most

Dobro jutro uz malo bolji pogled s teraseZujanje po okolici

Pozdrav suncuLedana Lounge & Bar

Kao umjetničke

A sve se nema, a gore skupa starkelje imaju jedno 1500godina  :LOL:Crvene stijene VirPripreme za roštiljDva hahara malo jača  :cool:

MesinaPovratak doma, čarolija je završila potrebno je vratit se u surovu stvarnost  :lol:

Ugodno proveden vikend, napravilo se nešto manje od 900km, napunile se baterije i možemo dalje.


 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Hvala, imam za sad volju postavit par slika nakon meni zanimljivih đireva  :mrgreen:, još ak nekom daju ideju motivaciju za sličan izlet odlično.
Šteta što su nestale one uploadane preko photobucketa, bilo je i tamo dobrih fotki, jbt ga.
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Produženi vikend se otputovalo do Cresa, posebnih priprema nije bilo osim rezervacije smještaja odmah nakon Uskrsa jer već tada je to bio problem.
Dva tjedna prije polaska dugoročna prognoza savršena, toplo sunčano, i onda na kraju tjedan dana prije polaska kiša, bura i loše vrijeme.
Srijedu i četvrtak sam pola dana proveo na "yr no" prognozi prateći premještanje oblaka, petak ujutro kiša neumorno pada, a po prognozi trebala je stati tamo oko 16h, bolja polovica nije baš bila zadovoljna idejom da se ide skuterom, a i općenito nismo baš bili sretni što smo uplatili smještaj, a na kraju ispalo upitno dal ćemo uopće ić.
I eto stvarno oko 15 16 sati se lagano razvedrilo, čak se i sunce pojavilo, malo se konzultirali međusobno bacili oko na kamere na ac da vidimo stanje kolnika te odlučili krenut oko 18:30.
Temperatura do Bosiljeva nećemo reći ugodnih jer nije baš bilo preugodno na 17C, iza pada na 11C i unatoč opremi, moram priznat da mi je bilo hladno jer nije ništa porasla sve do Oštrovice, što nije ni čudno s obzirom na to da je dan ranije bilo dobrih 30C i nikako se naviknuti na toliku razliku u temperaturi.. Ostatak do Krčkog mosta se spustili lokalnom cestom zbog zaista jakog vjetra s kojim sam imao i problema na ac, a i bila je zabrana za motocikle na obilaznici. Kad smo se ukrcali na trajekt suhi, moram priznat da mi je bilo ipak malo olakšanje.


Uske uličice Cresa

Jutro je ipak malo popravilo dojam  :wink:Neka mala mi pozirala uz skuter  :LOL:OsorArtatore


Veli Lošinj

...​
 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Treći dan se odma od jutra krenulo prema Belom, pa se vratilo nazad prema Miholašici, Martinšćici, Lubenicama, Orlecu i Valunu.
Taman kad sam vozio prema Belom me zvao Moren, i najavio svoj dolazak s devom, pa smo se ostatak dana skupa podružili.​


BeliVransko jezeroMali BokLubenice


Neki poznati lik  :biggrin:


Malo mesine  :wink:

 

noky200

Member
Jul 30, 2011
702
0
16
Negdje u điru
Ove sezone se malo km napravilo, svega par većih đireva i to je to, ima 30+t ni ne znam točno stalno sam u "trip modu".Bude sljedeća sezona valjda bolja  :021: .
Vrtim neki vfr u glavi, ak ne ostajem i dalje na x10.