Traveling with modern Vespa

noky200

Member
Pošto smo mi skuteraši na glasu ko neki gejevi koji u japankama idu s tim plastično oklopljenim pizdrijama na kavu, idemo malo razbit te predrasude.  :mrgreen:
Godinama pratim ovaj i još dosta foruma, posebno tehnički podforum i putovanja.
Ima stvarno kvalitetnih putopisa te sam dosta ideja za vožnje  upravo tu i pokupio, nisam neki hardcore igrač koji će na skuteru do Nordkappa i sl. ali vozim se poprilično.
U sadašnjoj karijeri na dva kotača imam iza sebe ~140k km, a pri tome treba uzet u obzir da nisam imao u vlasništvu ništa jače od 500ccm.
Kako ću imat vremena budem ubacivao slike s mojih vožnji  (y)
Da sad tu nepotrebno ne zamaram s glupostima evo malo slika od đira do Logarske doline.
U zadnje vrijeme ste upravo ovdje na forumu viđali koje kakve ekstremiste koji putuju na koje kakvim Tomosima i slično( i ja sam vlasnik nekoliko njih da ne bi mislio netko da se sprdam, da nije bilo njih nebi bilo ni ničeg drugog), pa upravo jedan takav je išao sa mnom na taj đir na svojom t15 s e90 mašinom.

Zadni trzaji lanjskog godišnjeg, pitanje sjedit doma i delat nekaj ili dat napokon malo oduška samom sebi te propuhat malo mašinu i poderat koji mikron gume  :mrgreen: , na odgovor nije drugo trebalo čekat naravno da ovo drugo  :cool:
Vrtio mi se po glavi film Mangart pa dolje na Trst, čak sam i skoro rezervirao smještaj al mi bilo blesavo solo ić, pa mi pala na pamet Logarska dolina, kratki poziv frendu s Tomosom i dogovor je pao idemo u Logarsku.
Polazana stanica bila dogovorena u Zaprešiću pa krećemo dalje.

Kratka pauza kod Zidanog mosta, pišanje i gas dalje














Tomos kamikaza  :shock: i neka špageterija



Cesta od Trbovlja do Prebolda je mrak ima jedno 20-ak km možda i više nisam obraćao pozornost jer sam jednostavno uživao, zavoj na zavoju, a prekrasan krajolik kroz šumu  (y)





Dalje pratimo korito rijeke Savinje mislim da nije potrebno ništa nadodat slike sve govore, tako da sam stavio gotovo svaku sliku koju sama okinuo jer želim čim bolje približit kako to sve izgleda







Tak gej hlaće ima da se ni prek čizma ne mogu navuć  :jesus:












Ne uopće nije ušao čovjeku u dvorište  :021:



















Ovaj perilek uvijek neke kerefeke izvodi    :LOL: :LOL:



Mostovi su fakat fora, na sajlama su kad hodaš sve se mrda tak da sam jedva sendvić pojeo gore jer mi nisu dali mira  :mrgreen:





Ulaz u Logarsku dolinu



Plaća se 5€ kaj je ok



























Kak su ovi na K1200 čudili Tomosu , a i neki iz KR je bledo gledal kad je vidio ZG tablu  :D




Slap Rinka











 
Evo još malo slika





















Ovo nema cijenu





















Trojane nakon preobilne večere treba se pokrenut prema doma, a krafne obavezno probat ogromne su i prefine  (y)



Zidani most po noći

 
odlično!

ova Logarska dolina mi je na listi želja,stvarno super izgleda :) mogao bi ju obić sljedeći tjedan ako će vrijeme biti ok

ajd samo stavi smjernice kuda si sve išao na google maps,ako ti se da naravno :)
 
I m i bili u Logarskoj....zimus.... :mrgreen:

35kvclf.jpg
 
Evo par slika od jedva realiziranog izleta do Bihaća  :mrgreen: 

Trio fantastikus se trebao nać u Rakovom Potoku u 9, u 8 zovem Slavengora da ga probudim, čovjek "noćnu" radio hebi ga, ali tip tvrdo spava, kasnije ga uspijem dobit promrljali par rijeći i pukne veza te frajer nedostupan nakon toga.
Ja dođem na vrijeme nema ni Ipiljeka , šta češ drugo neg od jutra na kemiju...

U međuvremenu zovem Choke-a (4 lik ove priče) iz Ogulina koji nam se treba pridružiti Rastokama jer oblaci prema Karlovcu nisu bili baš sexy, veli kod njega više manje ok, a niš odvozit ćemo i to, kišnjak je u koferu  :wink:



Nakon pol sata dolazi i Ipiljek, zovemo još jednom Slavena nedostupan te pićimo dalje do Ka di radimo kratku pauzu par min, i onda do Slunja same gas (nikak doć tam  :021:)

Choke već zauzeo poziciju u birtiji, a niš kaj se mora nije teško






I nastavak dalje prema Bihaću, ovaj Ipiljek uvjek najduže prelazi granicu pitam se zašto  :misli:



Restoran Mlin









Klopa po cijeni vrhunskog restorana u zg (mogli smo 3 kile janjetine uzet  :cool:) , puno lošije nego prethodnih godina, ljubaznost osoblja na razini Šemse al dobro sve je to jedna škola, nisu ni očekivanja bila veća 















Oblaci iza nas tj. koji dolaze prema nama nisu baš kul (pogotovo kad znaš da je najbliži od nas 100km od doma, a zg ekipa gotovo 200km)



Što se kasnije uspostavilo da je strah bio opravdan ,stali na benzinskoj s još hrpom Vespaša koji su pićili Prema Zadru



Pričekali pol sata navukli kišna, kiša se dosta stišala i lagano prema Slunju kad tam sve suho, ali mi mokri ko miševi nakon saune pa je pao striptiz na parkingu za skinut mokru obleku sa sebe.

Kolko god puta prošao tim Rastokama uvijek im se iznova divim  (y)



















Tolko za sad, na kraju morao jest pizzu u Karlovcu jer je kolega na Tomosu ostao gladan  :mrgreen:
 
Evo par slika s dlazaka na Tomos susret u Kastvu.

Piloti toga dana (Bruno Branko CBR 600RR) i moja malenkost (x10 500) krenuli blizu 9h iz VG, autocestom do KA dalje starom, iza Vrbovskog skužim ekipu na stanici za bus, naravno ko bi bio drugi nego naši Og na Tomosima međutim ovaj puta manjem broju al šta je tu je, neke valjda gospoje od doma nisu pustile :wink:
Da se mene pitalo išao bi lagano s njima do Kastva, međutim kolegin 600rr diže temp prek 100C na malim brzinama tako da smo morali otutnjat dalje, spojili se na riječku obilaznicu kod Grobnika i eto nas oko pol 12 u Kastvu.
Taman ekipa spremna za polazak u đir nas dočekala, opet odlučili pustit ih naprijed i krenuli za njima, izgubili ih oko Moščenićke, nastavili dalje do Brseča stali tamo odmorili, taman se čuo s Marinom (organizatorom susreta) kaže da smo ih prešišali za barem 45min vožnje. Hebaj ga kaj je tu je rr je žedan pitali neke ženske di ima benzinska ove naravno nemaju pojma, tj. nisu sigurno koje rade, zapičili dalje do Plomina pa nas je neki biker na bijensom r-u uputio da idemo još naprijed, i evo ga Crodux  :cool:. RR 5,3 l , x10 500 3,9l na 100km kolega sretan ja još sretniji za 42ks i više nego dobra potrošnja  (y)
Tu nas stiži već grdi oblaci i iako smo mislili dalje prema Puli okrećemo se u vraćamo se nazad prema Plominu i sjedamo u neki restorančić pojest neke ribe, iznad nas opet ti grdi oblaci i svaki čas se moglo očekivat kišu. Pojeli pljunuli masne pare  :LOL: i nastavili nazad prema Kastvu.
Cesta je fenomenalna, ali i opasna naletili baš na fleku na cesti di je dan ranije neki švabo na Burgmanu preticao bus i pogodio Ninju iz drugog smjera  :palacdolje:
Brseč me se posebno dojmio, već se tete uredno sunčale iako meni nije bilo sad nešto prevruće, al mislim da to ima veze s mojim stažom na motoru (stare kosti i tak to).
Po povratku nazad se naložila vatrica pojela koja tura mesine  :mrgreen: malo se podružili, kad me obavještava moja bolja polovica da je u Zg nevrijeme, a u međuvremenu i ogulinci dobivaju istu informaciju... Nisma baš bio oduševljen time, i kolega već tad razmišlja o povratku doma, međutim ja sam inzistirao da ostanemo još barem 1h da to prestane pa možda dođemo doma donekle suhi.
To je bila pametna odluka  :cool:
Nešto prije 20h kupimo prnjice i lagano krećemo, oko Delnica prvi nagliji pad temp na svega 10-ak C, cesta mokra, al zato smo i odabrali autocestu da čim prije doma dođemo.
Putem prema doma bilo sve gore vrijeme, al na našu sreću izvukli smo se do Lučkog uz samo pokoju kap kiše, dok nas je do doma lagano pratila lagana kišica al ništa vrijedno spomena.
Suma sumarum ~500km dosta i za ozbiljnije  strojeve.
Došao doma raspkirao se lego, i nisma mogao zaaspat od dojmova, kasnije zaspao pa me vrat počeo ubijat jer nisma naviknut tako dugo nosit acigu ove sezone, ovo mi je bio tek drugi đir (prek 200km) :palacdolje:,
Probao seniora ide ok nismo se baš stopili da bi ga testirao kak se spada mali krug po šumi odradio, sve u svemu to je za kolekcionare ne za nas obićne likove  :mrgreen:
Al sam se raspisao šta je tu je, evo slika  :wink:







Pokret iz Kastva





Brseč



























Plomin



Kastav  :cool:



Suma sumarum







** sorry za pravopis nisam dva dana spavao pošteno  :shock:

 
Super šta se zabavljate i pohvale za trud za putopis, uvik je gušt pročitat ture, sazna se nešto novo  (y)

Samo jedan savjet kod stavljanja putopisa na forum: razbij tekst s kojom slikom, svi više vole slikovnice nego romane
i još kad bi stavia slike manje rezolucije direktno u tekst, umisto thumbnailova, da nemoram klikat na svaku da vidim  (y) (y) (y)

Uživaj  :021:
 
lex said:
Super šta se zabavljate i pohvale za trud za putopis, uvik je gušt pročitat ture, sazna se nešto novo  (y)

Samo jedan savjet kod stavljanja putopisa na forum: razbij tekst s kojom slikom, svi više vole slikovnice nego romane
i još kad bi stavia slike manje rezolucije direktno u tekst, umisto thumbnailova, da nemoram klikat na svaku da vidim  (y) (y) (y)

Uživaj  :021:

Pokušat ću to primjenit ubuduće  (y) , moram se sjetit lozinke s nekog od servisa za upload slika  (y)

Evo par slika od jučer.  :wink:
Iako prognoza jučer nije bila baš obećavajuća, glupo presjedit čitav dan doma.
Ništa kišnjak pod sic od krstarice, nešto obleke za presvući se, par najlon vrećica za slučaj jačih padalina da imam u što cipele navući i gas. Ovako to sad izgleda smiješno, ali kad se čovjek okupa pošteno par puta onda više nije niš smiješno, i za polovnu vreću od smeća bi platio taj tren samo da se to izbjegne :mrgreen:
Pošto dobrovoljaca za đir nije bilo išao sam solo.
Vozim po zg obilaznici i razmišljam dal neki đir po slo, pa se sjetim da nemam ni jednog € kod sebe, razmatram Bihać, a opet kaj ću tam sam, Lučko se bliži i biram autocestu prema Ka i ostaje još vremena za odlučiti se gdje ću , odluka pada idem malo do Mrežnice.
Skidam se s ac i pičim prema Dugoj Resi, oblaci onak crni, moglo bi past nešto, prolazim pored kampa Slapić i uopće ne stajem tamo bitno da sam reko da idem tu  :mrgreen:, i bez obzira na oblake idem dalje prema Generalskom stolu i Tounju.
Cesta je ok, međutim problem je katran koji je nabacan po pukotinama asfalta, i zna scimat u zavoju jer prek njega guma sklizne ko po ledu, tako da je potrebno povećati oprez (y)
U glavi mi se vrte radari pa kroz naseljena mjesta puštam brzinu malo iznad ograničenja.
Kasnije vrtim film ić na Vrbovsko pa nazad zbog već spomenutih oblaka, ili bit baja i roknut do Senja.
Bio sam naravno baja i došao u Senj, bura puhala za ponorit, na izlasku iz jednog zavoja me neugodno iznenadilo i dobro odbacilo prema suprotnoj traci , to i nije nešto za poželjeti :palacdolje:.
Tako da sam prema Vinodolskom vozio puno sporije i opreznije, na izletu sam ne želim tu poginuti zbog nepromišljenosti i jurcanja.
U Vinodolskom pojeo lignje , pa se spustio malo u Crikvenicu i uputio se gore preko Križišća starom cestom prema Delnicama i doma.
Na povratku me u par navrata svladao umor, pa sam stao nekoliko puta i uzeo si zraka i razbistrio glavu jer sam primijetio da se vozim,a uopće ne pratim cestu kako bi trebao.

Senjska draga tzv. Jozefinska cesta









Senj





Vinodloski- lignje, nisu bile loše



Škrljevo





Prije Vrbovskog





Kilometraža 400km, potrošnja stvarna 3,6l na 100km/h (komp pokazuje nešto manje ~3dcl), prosječna brzina 75km/h, maxsimalna brzina 150km/h, trajanje vožnje 5:30h



Danas odmaram  :mrgreen:







 
Nastavak starog godišnjeg opet iskorišten vrlo kvalitetno, i napravilo se dosta km, u tri tjedna od servisa većeg talijana već natukao 2000km na njemu  :shock: :shock:
Prvi dio đira je nazovimo to tako potraga za "starkama", gdje drugdje nego u Kladušu, planirao sam čak Otoku,Krupu, Bihać ali malo je blesavo solo ić radit takav krug, nedaj Bože da se desi nešto na putu možeš se plakat.
Đir odrađen preko Petrinje, Gline, Topuskog do Maljevca i preko, plac naravno nije više radio jer sam došao već oko 16h, pojeo čevape na brzaka i doma odradit još neke druge obaveze.
Imao sam neugodan susret s carinikom na povratku doma, koji me pitao dal imam nešto za prijavit, ja rekao da nemam ništa, a tip me sparkirao sastrane i prekopao mi čitav motor tražeći šteke cigareta, kad nije niš našao ja sam zatvorio sic i doviđenja te samo napustio granicu bez da više riječ progovorim s njim, baš neki seljo bio  :palacdolje:


Gornji Viduševac





Topusko





Čevapi u Napoleonu (i nisu neka sreća, bolji su mi u vg kod lokanog šipca)



Negdje između Bovića i Trepće na povratku prema Pisarovini





Drugi đir odrađen s djevojkom do Crikvenice na kupanje, u startu gužva na a/c do iza Karlovca do kojeg sam motorom vozio dobrih sat vremena  :palacdolje:
Ostatak odrađen starom cestom  (y)
Nismo puno slikali jer bilo je vruće i jedino što nam je bilo na pameti da se čim prije skinemo iz opreme za motor i prebacimo u kupaće  :mrgreen:

Lokve





Par iz slo na dva goldwinga  :mrgreen:



Malo izležavanja



Sljedeći đir bi valjalo odradit u planine tamo je sad najugodnije  :wink:


 
Dopisivanje do kasno u noć s Piljekom (tip na tomosu s početka teme) on bi u Slo ja bi u Bih, nekak se dogovorili idemo do Prijedora na Sani  (y)
Već od jutra naznake da će bit vruće, sve je donekle bilo dobro dok nismo stali na granici u Kostajnici, gdje je termometar pokazo 35C  :shock: uhhh čevru čevru, a kolona bajkera poprilična, auta također, bilo i grdih riječi iz auta kad smo ih samo zaobišli jbg nisu imali sreće  :mrgreen: .

Naravno ne bi ja bio ja da ne slušam Piljeka i njegove najkraće rute koje najčešće završe ili šljunkom ili totalno lošom cestom pa umjesto da se vozimo 15km duže normalnom cestom, mi uvijek zaglibimo u nekoj vukojebini s prosjećnom brzinom od 30km/h i nadodamo još 15-20km jer u nastavku puta nema asfaltirane ceste, suma sumarum pušiona  :LOL:
Jbg uči se Noky dok je živ  :mrgreen:

No da sad tu ne trambuljam ove tehničke stvari evo slika nije sve baš tako crno

Kostajnica BIH



Prijedor







Kad na bengi pištolju ne radi stop  :angry:





Kad sam krenuo od doma bio do čepa, a ovdje iz već viđenog pripunjen je do čepa i još malo ušlo sve zajedno s ovim na podu 6,6L na 187km suma sumarum ispod 3,5l tempom e90 ili ti ga 8 banki jer ovog na podu je poprilično  :mad:

Cifra 98-ice 6,80kn  :cool:

Nakon rada eto i nagrada Bosanska Otoka    :cool:














Cuga klopa 19Km ili ti ga po naški zaokruženo 80kn za mene i ovog perilka di češ bolje  (y)



Žedna deva i free wi fi da perilek može tipkat s nekim maloljetnicama  iliti barely legal devojčicama  :police: :jesus:



Do ponovnog pisanja  :mrgreen:
 
Prošlu sub je od jutra bila idealna temp ~25C za motor, pošto smo bili na moru i u Bih prethodnih vikenda dogovor je pao ajmo malo u Slo.
Frend i cura odustali u zadnji čas jer su imali neke obaveze oko 19h, pa sam bio iskren i reko im da nema šanse da do tad budemo doma  :wink:
Prvi zajeb sam napravio kad nisma doma ni pogledao kartu, pa pametan odlučio ić preko Novog Mesta jer je "bliže" umjesto poznatim putem preko Zidanog Mosta i Sevnice.
Trebao sam ić prek Žužemberka-Krke-Ivančne Gorice, a ja sam počeo odma kod Novog Mesta pratit a/c i to s desne strane, pa sam malo s lijeve strane, pa malo s desne, pa opet s lijeve, pa s desne, table samo za lokalna mjesta i sve ceste na silu tjeraju na a/c tam jedino piše Ljubljana pa se tu napravilo 20-25km nepotrebno. Da Pervan čuje za ovo moje lutanje bi me pošteno popljuvao na temu Slo  :mrgreen:
Ali eto s nekih pol sata kašnjenja u odnosu na zamišljeno vrijeme dolaska nekako smo napipali "pravi put"  :wink:












































Na povratku doma me zaustavila njihova policija, s još nekoliko motorista, dobili frulice napuhao 0.0, ove su zajebavali za prvu pomoć, mene na sreću nije pitao drugi murjak, jer ju nemam ali razmišljam da nabavim ne radi njih nego radi sebe. Za prsluk nisma siguran dal je obavezan njega također nemam, a vidim da ih dosta nosi.

Suma sumarum 375km, 6h vožnje, brzina prosjek oko 65-67km/h potrošnja minimalna oko 3,5l u dvoje, stvarno u rangu običnog tomosa, prezadovoljan sam po tom pitanju, iako je sad prijenos složen da se vrti nešto više na manjim brzinama.
Zadnja mc28 sava pojedena maltene do kraja, još jedan dva veća đira i gotova je , a ne znam dal ima više od 6000km da je gore.  :021:
 
Ima mjesta koja jednostavno moraš proć barem jednom godišnje, kroz mnoga od njih nema lijepih puteva,  često bude i koji komad šljunka al tek se tamo krije prava priroda  (y)
Onda u srcu zaigra hmhm zakaj nemam nekog v stroma ili adventura  :mrgreen:
Dođem poslije posla doma i treba napravit reset, di ić pa naravno u prirodu Samobor-Plešivica na Jasku dolje i doma.
Taman đir od nekih 2h s stajanjem za pišat slikat itd.



















Drugom prilikom novo pečeni beverlijaš zove u đir, šta čemo? A ništa skinut mu junf (ili ti po mojem odma barem 200km  :mrgreen:)







Laz Bistrički











Spomenik Rudiju, hvala istinskom heroju (y)


 
Bravo, svaka čast.
Skuterom je u stvari najbolje putovati - ja kad stanem u nekom gradu sve "bikerske" stvari stavim pod sitz ili kofer i infiltriram se među lokalno stanovništvo  (y)

xfcbde.jpg


Ja sam prošao Bosnu čitavu u nekoliko navrata po par dana + (srbiju malo manje) i prošao sam čitavu Crnu Goru - ali baš temeljito  :mrgreen:

Spremam se ove sezone preko srbije i đerdapa malo ući u rumuniju pa onda u bugarsku i spustiti se do makedonije pa preko kosova i crne gore malo do mora pa onda od splita prema sarajevu i nazad za slavoniju.