Traveling with modern Vespa

To je taj avanturisticki duh  8)
Lijepo zamisljen djir rado bi se priduzio al krecem s neplaniranim skolovanjem uskoro, a godisnji trenutno privodim kraju .
Bitno da sam regao i napravio servis na oba skutera,  :x
 
Produženi vikend i pri tome većina moje ekipe koju inaće ni za glavu ni za rep ulovit slobodna smiješi se što drugo nego puno km  :cool:  (y)

U petak doleti frend do mene poslijepodne, kao bi nabacili neki đir? Može kako ne bi moglo i još ponudi destinaciju i kaže tu sigurno nisi bio (teško za povjerovat jer je u krugu 100km), al bio je u pravu.
Niš obilaznica do Vrbovca, skidanje s obilaznice i op op eto nas u Cepidlaku (u smjeru Bjelovara) izletište Novak.



























 
U nedjelju se nije baš skupilo dobrovoljaca za đir, a ništa ne budi lijen okreni koji broj, kad ono frend s curom na Mrežnici.
Otišli oni ujutro, ok reko navratim ja do vas vjerovatno.
Pravac Pisarovina i taj čas sam sam ja u Karlovcu cc-a 1h za 70-ak km.
Taman parkiram kod kampa Slapić kad frend i cura obučeni (dosta im bilo kupanja) dolete i predlažu da odemo na đir, reko može al samo da se ne vraćamo nazad prema Pokupskom, jer sam sad dijelom te rute dopićio do tu.  :mrgreen:
Predlažem ja Vrbovsko i Kamčanik, oni nisu nikad bili pa smo tamo zapičili.
Prvo malo šetnjica, a kasnije na pastrmku (bila je malo slana, pripisujem to gužvi pa sve to nabrzaka odrade), i nazad do doma.
Suma sumarum 250-ak km krstarica opet obara rekorde u niskoj potrošnji 250km s 8,9L  8) (y)




































 
Ja sam prošli vikend bacio turu preko Bosne do Vodica (590 km)
tamo prenoćio i jedan dan se kupao a onda za Knin - B Grahovo - B Petrovac - drvar Bihać - Sisak (tu prenoćio) i četvrti dan Sisak - VU
(y)

Slika na zalost nemam :(
Ali evo samo da se pohvalim da se vozim
 
Šteta ne dokumentirat takve izlete ..

U ponedjeljak se od jutra obavilo po groblju kaj se trebalo, kasnije se javlja jedan frend, pa drugi frend.
Di ćemo, šta ćemo?
Oba poluilegalci jedan nema db kiler ni auspuh upisan, bez žmigavaca, drugi isto bez žmigavca i bez punomoći na motor (ako ju uopće treba imat s sobom, recimo da treba ako ide preko grane), moj plan je bio slo i Logarska Vršić ili sl. međutim odustao sam s obzirom na stanje motora  :mrgreen: , druga solucija je bila Una i Bih međutim nisu mi ni za to bili baš grizli, pa smo na kraju otišli di drugdje nego u Zagorje  :mrgreen: .
Da ne bude baš ono po defaultu na Zaprešić ili prema Varaždinu, biram prek Kašine i Laza prema Bistrici, potez je bio malo sulud s obzirom na blagdan Gospe, ali eto progurali smo se nekako, iako je bila gužva. Prva stanica je bila dvorac Golubovac, pa kavica u Stubici te dalje do Kumrovca i Tabora, tu se već javlja lagana glad, pa iako je plan bio produžit do Trakošćana idemo nazad prema Trgovišću na klopu.



































Vidi kog sam našao



Rodna kuća “dr. Franje Tuđmana”





Zagrebački u Se-Mi ova dva su za 4 ljudi koji mogu pojest, sreća da nisam cijeli uzeo solo nema šanse pojest






Siti i lagao već umorni (više siti  :LOL:) krenuli prema Trakošćanu međutim oblaci koji su dolazili iz onog smjera nisu ni približno bili sexy, pa sam predložio okret što se kasnije utvrdilo opravdanim jer je bilo nevrijeme s tučom.
200-ak km u ugodnom društvu, nismo bili ne znam gdje ali smo se dobro podružili i izguštali.  :021:
 
Slabo se piše al se nešto vozilo  :wink:

Posada sacs-in-line four i ja di ćemo? kaže gazda idemo u Otoku on nije nikad bio, može zašto ne, njemu nova tura meni ponavljanje gradiva  (y)
Dogovarali se dugo za zajedničku vožnju, pa eto prilike za kvalitetno provest poslijepodne (iako smo krenuli tek oko 14:30)  :mrgreen:

Dvije mašine jedna 250ccm (malo štedim 500-tku jer bu taj čas imala 50k km), druga ~6*250ccm  :shock:



Una











Uz ovakav ambijent ide naravno i neka mesina  :wink:



Bez brige nije se ništa "poteplo"  :wink:

260-270km  laganini, uz par pauza, ceste su li la ima svakakvih od Petrinje do Kostajnice loše nepregledne, pogotovo noću, preko isto ima svega, na povratku klasika Sk murija na nekoliko punktova i to je to  :wink:
 
Slobodan vikend, iako je mojima bila rada subota, izlet isplaniran maltene u ponoć, polazak rano ujutro.
Posada plavuša i ja te bijela lađa.
Ujutro i nije bilo nešto toplo nešto ispod 20C pokazivao termometar, obilaznicom do Bobovice kod Samobora i na Breganu.
Dalje već klasična ruta Brežice-Krško-Sevnica-Zidani most-Trbovlje i tu počinje zanimljiva cesta mada moram priznat da je asfalt katastrofa za razliku od prije dvije godine, ima hrpa lijepih zavoja ali nema vremena za opustit se i malo popeljat nego oprezno sve do Prebolda gdje zavoji staju i vraćamo se na "normalnu" cestu.

Prva stanica Zidani Most





Kod Letuša počinjemo pratit Savinju (to je rijeka duga je 99 km, izvire u Kamniškim Alpama, malo nakon toga ulazi u zemlju i 6 km teče kao ponornica).
Zatim teče kroz Savinjsku dolinu i uljeva se u Savu kod Zidanog Mosta.
Specifično plavkaste/tirkizne boje ugodne oku  :wink:



Plavuša











Savinja



Pošto je ovaj đir bio svojevrsno utvrđivanje gradiva ovaj puta nisam uopće ulazio u Logarsku dolinu jer meni nije ništa previše spektakularno prevest se kroz šumu jer pri tome gotovo niš ne vidiš.
Ono što je zanimljivo planinarima je slap Rinka i pored njega birc u Orlovu gnijezdu, međutim ić se saftat do tam u opremi za motor i nije baš najpametniji potez.
Tako da sam gledao dokopat se okolnih planina i uživat u poglededu iz ptičje perspektive, i ovaj puta sam stvarno guštao dobrih 2 sata gore jer je prekrasno, temp je bila oko 20-ak c, svijež planinski zrak i pogled na lokalne vrhove nema cijenu :cool:

Ja sam uživao uživo, a vama eto slike da pokušam dočarati tu ljepotu  (y)

Pogled na Logarsku dolinu





Klupica i guštanje na planinskom zraku







Opet plavuša  :mrgreen:





Vrhovi oko nas i njihova nadmorska visina



Panorama





Vjetar u kosi  :LOL:




Krstarica





Izletniška kmetija Klemenšek





















Zmajo  :wink:




Gore nema nikakve gužve, mir i tišina isplati se svakako otić malo i vidjet.
Ovo je još jedan od low budget izleta, benga nije bila velika stavka jer je 500-tka i ovaj put pokazala umjerenu žeđ čak ispod 4l na 100, s obzirom na ograničenje vremenom radi nekih obaveza u kasnije poslijepodne pojeli se ogromni sedvići kojih smo se napucali da smo jedva disali, a i bilo je za desert nekih finih peciva (kupljenih u Hoferu) punjenih nećim sličnim nuteli i posipano lješnjacima mrak  :cool:  :0648:
Da je bilo više vremena otišlo bi se malo i do Gostinskog Podjetja Trojane na njihove specijalitete (fine ogromne krafne i kolače itd.) :mrgreen:
Šta reći destinacija ulazi već lagano u one tradicionalne koje treba obić barem jednom u godinu ili dvije, nadam se da ćemo i dalje njegovat tradiciju.  :021:
Sve u svemu guštali smo dobro  (y)
 
Vikend je bio kvalitetan, u subotu krenuo solo pravac Pisarovina-Karlovac ugodno sam se iznenadio kad sam vidio da su dosta ceste obnovili na tom potezu.
U Karlovcu se nisma ništa zaustavljao jer sam doma složio sendviće, prva stanica na Dobri, druga Delnice, treća spust prema Grobniku i oko 12:30 eto me u Kastvu i zovem Diega (skrbnik za vikend  :LOL: da sam stigao, i odlazim do njega  (y).





Pogled iz centra Kastva




Vrijeme li la plan je bio ić na gliser međutim odlučili ipak odlutat malo do Breseča motorima, tu dobivam krpelja Piljeka za suvozača (tip s tomosom s prethodne strane))  :jesus:
Plominka je mrak cesta za malo se zganjat, ali sa suvozačem i u ovom slučaju skuterom od 250ccm nema druge nego vozit više manje nego iza auta, jer prestić nekog ko vozi 80-90km/h je ipak riskantna misija s obzirom na anemičnost agregata i nepoznavanje ceste i nepreglednost.

Brseč





Perilek Gajnički



Smočili jaja (ja nisam) i vratili se nazad do Diega spekli roštilj i fino se napapali (tek sad vidim da nemamo ni jednu sliku  :embarrassed:).
U međuvremenu neki su i drva slagali do kasno u noć al to je već neka druga tema  :wink:

Konoba od Diega, ima zanimljivih stvarčica nama kontinentalcima  :wink:







Boca piva u stotinama za većinu nikad čuo nit ih vidio





Ova je neka s LSD-om  :cool:



Kad smo se napokon našli navečer otišli prvo ja i Diego do Opatije , a kasnije s ostatkom družine (On more, Perilkom i Mimom) do centra Rijeke i lokalnih kafića  :wink:







Oprez gej vreba skroz desno  :LOL:





De mi je pimpek  :mrgreen:






* nastavit će se

 
Legli ful kasno ja sam odspavao možda dva sata, i onda još ležao i vrtio se po krevetu još tolko. Nemrem nigdje spavat moram se prilagodit bar par dana  :mrgreen:
Budim Diega u 10 jer više nisma znao kam bi sa sobom ,nije mu baš bilo drago al šta je tu je, pojeli nešto i nagovaram ga da odemo na vrh Učke  (y)
Kupim prnjice, tankam motor i pičimo gore.



Dva starca oba po 60t km na satu  :wink:

















Romantika  :mrgreen:











...
 
Nakon Učke spustili se do Šmrike




























Zadržali se kratko vrijeme i spustili se do uvale Skot pod krčkim mostom nabtzaka kupanac i produžili do Crikve na klopu  (y)







Crikvenica





 
Jučer je dan bio ko stvoren za zatvorit sezonu većih đireva ako je vjerovati našem Vakuli  :mrgreen: , što sam i napravio.
Prvo mi na pamet pala Slo po Ac, i malo iza Ljubljane tipa Bled, al zadnja guma mi je banana pa reko držat ću se više lokalnih sporijih cesta, sigurnije je  (y)
Nisma ni do Karlovca išao ac nego lokalnom cestom preko Pisarovine, čuka vremena i u Karlovcu sam nije ni loše za 78km,po ne baš najsjajnijoj cesti  :wink:
Dalje nastavljam do Slunja kratka pauza, i nastavak prema Plitvicama te dalje prema Bihaću, Krupi, Otoci, Dvoru,Petrinji...  (y)

Eto par slika

Prije granice



Mlin Bihać cifre su im lagano eu











Od Bihaća prema Krupi (uz Unu)



Teško za povjerovat al ovdje stvarno ide vlak



Preksrasna priroda















Bosanska Otoka















Potez od Karlovca do Krupe je prepun radara, nadam se da nekog nisma preskočio , i da nije on mene sliko  :wink: , a nije ni patrola nedostajalo.

Otprilike je to ovak izgledalo https://goo.gl/maps/eu36UHjL7ys
 
Svaka čast

Ja sam ipak odgodio dulja putovanja ali nije da se nisam vozio.
Par puta od Slavonije do mora pa malo kroz Bosnu pa malo standardne vožnjice u okolici šibenika.

r8yy3p.jpg



PS

Bogami zavidim na x10  :wink:
 
Treba guštat u skladu s slobodnim vremenom i financijama  :021:

Ne trebaš zavidjet na x10  :wink: , prešo sam i ja na 250-tki 50tkm, nije ni ona loša, ovdje je jedina razlika udobnost, i veća snaga, vozi se 80-100km/h na tek tolko gasa, prestigneš taj čas vozilo ispred sebe, i ovjes je stvarno dobar, štela se iza tvrdoća po želji, nema piganja zadnjeg kraja te troši stvarno malo, lokalna cesta 3,6-3,7l prosječna, kombinirano s ac oko 4-4,2l s tim da ne pazim kak ga vozim  8)
 
noky200 said:
Treba guštat u skladu s slobodnim vremenom i financijama  :021:

Ne trebaš zavidjet na x10  :wink: , prešo sam i ja na 250-tki 50tkm, nije ni ona loša,
Pa i ja u zadnje recimo 3.5- 4 god imam oko 62.000 km na skuteru, posjetio mnoga zanimljiva mjesta i guštao :mrgreen:

I da slazem se da se bolje vozit na 300 ccm nego gledat u garaži neku zvijer od +1000 ccm
No baš zbog udobnosti vrebam nešto jače i udobnije ali polovnu priliku čekam i da prodam svog Scarabea300 (y)
 
Recimo x9 ili xevo se da kupit za ne preveliku lovu, meni osobno nisu nekog dizajna al vozit se na njima super  (y) , uostalom rit kad sediš na njemu ga ne gleda sa strane  :wink:


 
Već klasična "poslijepodnevna" ruta od kojih 160km.

Na Kašinu, pa preko Passo de Laz  :mrgreen: , Bistrica, Stubica, Začretje, Krapinske toplice i nazad.  :wink:

Sto puta prešel nikad skrenuo da vidim kaj ima gore.... Vidikovac/restoran Rody , terasica s ugodnim pogledom

Ovaj q mi je nekak bolji od x-a  :mrgreen:





Spomenik Matije Gupca



Pogled na Sljeme



Vuglec Breg (ni tu nikad nisam bio)





Pedervalije  :jesus: