Triumph Tiger 800

Sada mi je jasno zašto si ga dobio onako povoljno.
Dobar račun...skoro 2000 eur.
Samo neka te dugo i dobromsluži sada!
 
  • Like
Reactions: Moki
Ha gle, nitko od ljudi sa kojima sam se vozio i pričao ne bi još bio radio veliki servis ( jer se nisu čuli ventili), na gumama bi još vozili pola sezone a neki i sezonu, niti bi bili mijenjali kočnice jer je još "dobro kočio". Ja sam sve zamijenio pa sam miran i znam da krećem od nule.
 
  • Like
Reactions: toecutter
A znam kako ti je. I ja sam takav. Ne mogu biti na miru dok nije sve tip top, pa redovito pretjeram nepotrebno.
Ja sam stavio ispred Ferodo sinter pakne ali nisam baš previše zadovoljan kako koči, no možda i generalno Tiger tako koči (npr. dosta slabije od FZ1 koju sam imao prije).
 
Evo računa za sve što sam radio...
Uglavnom, pred par tjedana sam došao po motor i došao je glavni majstor i rekao da mi nebi dao motor da ga vozim doma. Ja ga gledam ko tele. Kaze on, nešto nije u redu sa motorom, to ne radi i ne pali kako treba. Jel bi mogao još motor ostavit neko vrijeme da se on pozabavi...
Čovjek našao da ne valja pumpa goriva, unutra je bila od Y R1, izgleda isto, čak odgovara po nekim kataloškim brojevima ali nema regulator pritiska goriva i drukala je 5.5bar umjesto 3bar. Nabavio drugu pumpu, ispostavilo se da ne valja jer je imala sasmo 0.5bar ( valjda je predugo stajala na suhom pa su prosle brtve i gumice), preselio mi je pumpu iz kučišta od R1 u ovo od Tigera koje ima regulator i Bog te vidi veselja, drugi motor. Uz to sam i dao rezervoar napravit jer je bio loš, premazat.
Svaka čast dečkima, ja sam svoj servis za motor našao.
Pozdrav, možeš poslati sliku risera za volan? Kakav ti je sada osjećaj voziti u odnosu na prije? Jel osjetiš da si sada u drugom položaju? Jbt, unatoč svojih 185 cm neklako imam feeling da mi je volan daleko. Vjerojatno ću si ga i ja uzeti ali nisam siguran koji.
poz,
Ray
 
  • Like
Reactions: toecutter
@rkrosl1 , ja sam stavio na moga risere od Explorera 1200 (isti su na XCX 800) i zadovoljan sam s rezultatom. Volan je dosta viši. Opet nije to za stand up vožnju optimalno, ali ako ga postavim previsoko onda mi ne paše za vožnju u sjedećem položaju koji u biti dominira.
Uglavnom ja sam s tim riserom riješio svoj problem. Original je baš prenisko postavljen. Kupio sam ih na ebayu i nije ih baš lako naći.
 
  • Like
Reactions: rkrosl1
Ja sam kupio osnovni za 400kn, razmišljao sam i od sw motecha koji ima i nagib ali su mi u dućanu rekli da bi moglo biti problema sa sajlama, kablovima i lajtunzima. Trebalo bi prije provjerit da nisu prekratki, a nisu nijedan od sw-a imali na stanju. Ovaj moj podize za 2 cm. Bolje je, iako mislim da bi mi jos par cm bliže ( ne višlje) bolje odgovaralo. Znat ću bolje za koji tjedan kada pređem na ljetnu robu, sada sa ovim svim podstava i kopčanjima me roba stišće i navlači na sve strane pa mi je i to neudobno na duže relacije.
IMG_20210327_170951[1].jpg
 
  • Like
Reactions: rkrosl1
Kaže mu ovaj..."a di si ti bio 94-te a?"
 

Attachments

  • IMG_20210430_165458.jpg
    IMG_20210430_165458.jpg
    2.3 MB · Views: 0
  • Like
Reactions: rkrosl1
Hoće li više predstaviti novi adventure 1200? Najvljuju se već neko vrijeme a ništa se ne dešava. Nadajmo se nekom iznenađenju.
 
Montirana konačno i navigacija.
To u slučaju da izgubim Predsjednika negdje po putu...
 

Attachments

  • IMG_20210526_214943.jpg
    IMG_20210526_214943.jpg
    1.2 MB · Views: 0
  • Like
Reactions: amante and SpoRRi