U Tirolu zabrana za sve motore bučnije od 95 dB na nekim cestama

evropski i americki motori imaju dozvolu za vecu buku od dozvoljene?
jel to prodajni argument?
 
U nekim naseljima po Austriji zabranjeno je voziti motorom od 22 do 06. već neko vrijeme.
 
Koje su aplikacije zabranjene i u kojim zemljama? Radarbot i slične?
 
Mogu shvatiti da pojedinci pretjeruju sa razinom buke, ali mislim da činjenica da neki motocikli sa SERIJSKIM ispušnim sustavom (i najbitnije radi se o aktualnim modelima koji se i dalje mogu kupiti u tim istim zemljama) više ne zadovoljavaju kriterije za vožnju po pojedinim dionicama nema veze sa pameću... ostalo sve je već napisano u temi pa da se ne ponavljam.
 
  • Like
Reactions: ZP1993 and pikacu79
Koje su aplikacije zabranjene i u kojim zemljama? Radarbot i slične?
Dorfgastein također iako ako si normalan i kroz samo mjesto prođeš ko sav ostali svijet bez bespotrebne buke i turiranja neće te nitko niti krivo pogledati
 
ovako kod nas u becu izgleda situacija, na 5 skinutih tablica zbog buke, 4 su sa auta i 1 sa motora.
 
451fd6b4-266f-4e1f-9b6e-fcf57e02f3e3-jpeg.346841


Tako je u njemackim, U2 broj obrtaja kod kojih se mjeri
 
Prijevod sa ovoga - Je li moje motorno vozilo prebučno? https://www.tankstelle-brandshof.de...les/tb/pdf/Ist mein Kraftfahrzeug zu laut.pdf

Kako se mjeri buka pri statičnom motoru tokom provjere?
Mjerenje je 50 cm iza kraja auspuha pod kutom od 45 stepeni pri u polju U.2 zadatom broju obrtaja. Da bi se to postiglo, motor se brzo dovodi do ove brzine i tada oduzme gas. Srednja vrijednost se formira se iz prosjeka tri mjerenja. Ako je polje U.2 prazno, vrijedi vrijednost ¾ nazivnog broja obrtaja (tj maksimalnog na obrtomjeru); ako je nazivni broj veći od 5000 o/min uzima se sa samo polovina nazivnog broja kao vrijednost.

Koje tolerancije vrijede?
Na izmjerenu vrijednost statične buke tokom provjere postoji tolerancija od +5 dB (A) za istrošenost mašine. Ako su unesene vrijednosti iz starih metoda mjerenja (D ili N), također se dodaju za motocikle +17 dB (A) ili +21 dB (A). Vrijednost buke smije biti premašena unutar ovih tolerancija. Odstupanja za stare izmjerene vrijednosti mogu se izostaviti samo ako su u skladu s tadašnjim smjernicama za mjerenje: do 1952. 20 m, a nakon te godine 7 m iza kraja auspuha.

Što znači unesena vrijednost buke?
Vrijednost je uvijek u skladu s propisom koji je vrijedio za godinu proizvodnje (EZ). To je mereno u zavisnosti od decenije prema različitim specifikacijama i u različitim jedinicama:
- DIN Phon ili "D" (do oko 1965.)
- nacionalna metoda mjerenja u dB ili "N" (do otprilike 1975)
- EU metoda mjerenja u dB (A) ili "P" ili "E"
 
  • Like
Reactions: izibajker
Samo generalno, bez analize.
Pogledom unatrag u povijest, možemo zaključiti da Austrici odavno šupci.
Zato su nam vladali više od sto godina i dali neke nezaboravne likove.
 
  • Like
Reactions: hondimir